سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: إِنَّ الْغَضَبَ مِنْ الشَّیْطَانِ و َإِنَّ الشَّیْطَانَ خُلِقَ مِنْ النَّارِ وَ إِنَّمَا تُطْفَأُ النَّارُ بِالْمَاءِ فَإِذَا غَضِبَ أَحَدُکُمْ فَلْیَتَوَضَّأْ.
غضب و خشم از شیطان و شیطان از آتش آفریده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه یکى از شما به خشم آمد و غضبناک شد، وضو بگیرد.(نهج الفصاحه ص 286 ، ح 660)
وضو طهارت باطنی است که با انجام آن انسان می تواند کلمات مقدس را لمس و مس کند؛ در روایات معصومین علیهم السلام برای وضو آثار زیادی بیان شده مثلا با وضو خوابیدن موجب این است که خواب عبادت محسوب شود یا اینکه با طهارت غذا خوردن فقر را دور می کند؛ لذا بسیاری از امور مستحب است که با طهارت انجام شود.
اماچند نکته کوتاه درباره احکام وضو:
1.یکی از شرایط وضو این است که اعضا وضو هنگام شستن و مسح کردن پاک باشد، لذا اگر عضوی از اعضا وضو مانند دست یا صورت نجس است باید ابتدا آنرا تطهیر کرده و بعد به نیت وضو شسته و مسح شود. (مخالف، بهجت: مگر اینکه بوسیله وضو گرفتن و یا غیر آن بطور اتفاقی پاک شده باشد. سیستانی: اگر عضو متنجس با یک بار شستن پاک می گردد و آب کر یا جاری باشد در این صورت با فرو بردن عضو در آب به نیت وضو یا با شستن عضو زیر شیر متصل به کر یا جاری هم عضو تطهیر می شود و شستن وضویی محقق می شود).(رساله مراجع شرط ششم م 2776؛277).
2.در اعضاء وضو و غسل مانعی از رسیدن آب نباشد و در صورت وجود مانع باید برطرف شود هرچند برطرفکردن آن هزینه داشته باشد.
3.اگر در اعضا وضو چیزیچسبیده باشد مانند چسب یا رنگ یا ناخن و مژه مصنوعی چنانچه بر طرف کردن اینها هر چند با هزینه کردن امکان نداشته باشد یا سختی غیر قابل تحملی داشته باشد اگر علاوه برغسل و وضویجبیره ای،تیمم هم انجام شود به نظر همه مراجع مکلف به وظیفه خودش عمل کرده است و وضوی جبیره است این است که به صورت معمولی فرد وضو بگیرد و هنگامی که به مانع می رسد دست خیس روی مانع بکشد. (جهت اطلاع آیه ا... سیستانى: وظیفهاش تیمّم است مگر آن که آن چیز در مواضع تیمّم باشد که در این صورت لازم است بین وضو و تیمّم جمع کند و اگر آن چیزىکه چسبیده دوا باشد، حکم جبیره را دارد. آیات عظام خوئى، تبریزى زنجانی: وظیفهاش تیمّم است، (آیه ا...تبریزى: مگر در صورتى که در جاى تیمم هم چسبیده باشد که در این صورت، وضو یا غسل کافى است).آیات عظام امام خمینی،فاضل، مکارم، بهجت، نوری،: وضوی جبیره بگیرد.آیات عظام گلپایگانى، صافى: و بنا بر احتیاط واجب اگر تمام یا بعض محلّ تیمّم بىمانع باشد، تیمّم هم بنماید.رساله مراجع مساله 338،)
خداوند متعال همه محبین اهل بیت علیهم السلام را از پاکان قراردهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت است که میفرمایند: لِلمُصَلّى حُبُّ المَلائِکَةِ وَ هُدىً و ایمانٌ وَ نورُ المَعرفَةِ وَ بَرَکَةٌ فِى الرِّزقِ؛
کسی که نماز می خواند ملائکه او را دوست دارند و نماز خواندن سبب هدایت، ایمان، نور معرفت و همچنین سبب برکت در روزى است. (خصال ج 2ص 522)
دو نکته کوتاه درباه قرائت نماز:
1. انسان واجب است که کلمات حمد و سوره و ذکرهای نماز را به صورت صحیح بخواند و اگر نمی داند باید به صورت صحیح یاد بگیرد تا غلط نخواند و چنانچه عمدا غلط بخواند یا در یادگیری کوتاهی کند نمازش باطل است و اگر انسان بخواهد سوره ای را در نماز بخواند که حفظ نیست، می تواند از روی قرآن سوره را بخواند. (عروه مساله القرائه33)
2- مردان باید در نماز صبح و مغرب و عشاء ، یا قضای نماز صبح و مغرب و عشاء، حمد و سوره را حتی حرف آخر آنها را بلند بخوانند ولی در نمازهای ظهر و عصر باید آهسته بخوانند البته کسی که نماز جماعت میخواند در رکعتهایی که وظیفه اش خواندن حمد و سوره میباشد، واجب است حمد و سوره را آهسته بخواند و در این مساله فرقی بین نمازها وجود ندارد مثلا کسی که در رکعت سوم امام جماعت به نیت قضای نماز صبح اقتدا کند باید حمد و سوره را آهسته بخواند. (رساله مراجع مساله 993)
خداوند متعال همه ما را از نماز گزاران واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت است که میفرمایند: مَن قَضَى لأخیهِ المُؤمِنِ حاجَةً کانَ کَمَن عَبَدَ اللّه دَهرَهُ.
کسى که حاجت برادر مؤمن خود را برآورده سازد، مانند کسی است که تمام عمر خود را مشغول عبادت بوده است. (الأمالى طوسى،481)
چند نکته درباره عاریه:
1-یکی از قرار داد های شرعی عاریه است و عاریه این است که وسیله خود را به دیگری بدهد تا از آن رایگان استفاده کند مثلا انسان مدتی ماشین خود را به دوست یا شخص دیگری می دهد تا رایگان استفاده کند. ( رساله مراجع م2344)
2-کسی که چیزی را مانند گوشی یا ماشین یا وسیله دیگری را به عنوان عاریه و استفاده رایگان گرفته، نمی تواند بدون اجازه صاحبش به فرد دیگری بدهد. (م2358)
3-مالی را که انسان عاریه گرفته اگراز بین برود یا معیوب بشود در صورتی که کوتاهی نکرده است ضامن نیست و لازم نیست خسارت را جبران کند اما در سه صورت ضامن است و باید جبران کند:
1.در نگهداری مال یا وسیله کوتاهی کرده یا در استفاده زیاده روی نماید.
2.اگر شرط بشود در صورت خسارت جبران کند.
3.چیزی که برای استفاده رایگان و عاریه گرفته طلا یا نقره باشد. (رساله مراجع مساله2349).
خداوند متعال توفیق خدمتگزاری به بندگانش را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است که میفرمایند: روز قیامت در لحظهی حسابرسی عدهای زبان به گله باز میکنند و میگویند این پرونده اعمال ما نیست زیرا ما در دنیا کارهای نیک بسیاری انجام دادیم، در جواب خطاب میشود: ذَهَبَ عَمَلُکَ بِاغْتِیَابِ النَّاسِ،
(خیر چنین نیست، اشتباهی صورت نگرفته بلکه ) اعمال خیر تو به خاطر غیبتهایت از بین رفته ( و در نامه عمل غیبت شونده نوشته شده است) . ( جامع الأخبار، ص و محدث نورى، مستدرک الوسائل، ج9،ص121،ح10418. )
چند نکته در مورد غیبت:
1.یکی از گناهان کبیره غیبت است و غیبت به نظر اکثر مراجع یعنی انسان عیب پنهانی کسی را در غیاب و پشت سرش نزد دیگری بیان کند هر چند بیان عیب به قصد اهانت و پایین آوردن شخصیت آن فرد نباشد. ( نظر حضرت امام ره و مقام معظم رهبری مد ظله العالی : بیان عیب در صورتی غیبت است که به قصد تنقیص و عیب جویی باشد.بهجت:عیب به طوری باشد که چنانچه غیبت شونده، بشنود ناراحت می شود)
2.در حرام بودن عیب مخفی ، فرقی ندارد عیب در بدنش باشد یا آنکه در رفتار یا اخلاق یا سخنان و گفتارش باشد و همچنین فرقی نمیکند عیب طرف را بگوید یا بنویسد یا تصویر و فیلمش را پخش کند .(مشهور؛ استفتائات مکارم ج1 س 552، ج1 س 554، ج3 س 486)
3-.همانطوری که غیبت کردن حرام است، چنانچه انسان غیبت را شنید در صورت شرایط نهی از منکر ، باید نهی از منکر کند یا صحبت دیگری به میان آورده شود تا غیبت قطع شود.
4.هر کسی مرتکب این گناه شده باید توبه کند و برخی از مراجع عظام (مثل مرحوم آیت الله بهجت و مقام معظم رهبری ) میفرمایند: انسان از شخصی که از او غیبت نموده باید حلالیت بطلبد بشرطی که مفسده ای برآن مترتب نشود مثلا سبب کدورت نگردد و اگر حلالیت طلبیدن مفسده دارد همین که برای او از خدا طلب آمرزش کند، کافی است. (استفتائات بهجت ج 4 ص 562 س6475 و توضیح المسانل مراجع ج 2ص833 م31و خویی و تبریزی رساله 2824، استفتائات امام ج3 س59-58 حضرات امام، استفتائاتس9و 16و53- مکارم، استفتائات ج1س552- فاضل جامع الاحکام ج1س982، منهاج سیستانی ج1ص 17)
خداوند متعال به همه توفیق ترک گناه و معصیت عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم از امام باقر علیه السلام روایت شده که فرمودند: و َاللّهِ لَحَدیثٌ تُصیبُهُ مِن صادِقٍ فى حَلالٍ و َحَرامٍ خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت عَلَیهِ الشَّمسُ حَتّى تَغرُبَ؛
به خدا قسم اگر از شخصى راستگو حدیثى درباره حلال و حرام بشنوى، از آنچه که آفتاب بر آن طلوع و غروب مى کند براى تو بهتر است.(کافی(ط-الاسلامیه) مقدمه ص 7 -محاسن ص227، ح157)
چند نکته در مورد قرارداد اجاره:
1-قرارداد اجاره شرایطی دارد از جمله اینکه باید در موقع قراداد مدت اجاره و مبلغ اجاره کاملا مشخص باشد و چنانچه شرایط اجاره رعایت نشود، اجاره باطل است و سکونت در آن مکان که اجاره داده شده باید با اجازه مالک خانه باشد.
2-قرارداد اجاره یک طرفه قابل فسخ نیست بنابراین چنانچه مستاجر بخواهد یکطرفه بدون توافق با صاحبخانه قرار داد را فسخ کند و مسکن را تخلیه کند باز هم باید اجاره باقی مانده مدت را بپردازد همانطور که صاحب خانه حق ندارد به بهانه این که مثلا فرزندم می خواهد آنجا سکونت کند مستاجر را بیرون کند.
3-بعد از تمام شدن مدت اجاره، مستاجر حق ندارد بدون رضایت صاحب خانه در آن خانه توقف و سکونت کند و چنانچه بدون رضایت مالک سکونت کند کارش گناه و نمازش در آن مکان باطل و ضامن اجاره مدت سکونت می باشد. .(رساله مراجع م 2190 و 2191و2193و 2195 و 2196 و 2211)
خداوند متعال موجبات خانه دارشدن مستاجرین را تسهیل فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم . بسم الله الرحمن الرحیم از امام صادق علیه السلام روایت است که میفرمایند: مَنْتَعلَّم ِلِلّهِ و عَمِلَ ِلله وَ عَلَّم ِلله دُعِیَ فی مَلکوتِ السّماواتِ عظیماً؛
کسیکه برای خدا علم را بیاموزد و به آن عمل کند و به دیگران نیز یاد دهد، در آسمانها از او به بزرگی یاد میشود. (امالی طوسی: ص168 ، ح280)
دو نکته کوتاه درباره تعلیم و یاد دادن مسائل شرعی :
1.اگر فردی در موردی بیاطّلاع از حکم شرعی باشد و به علّت ندانستن مسأله شرعی، واجبی راترک و یا حرامی را مرتکب گردد ،در صورتی که فرد جاهل، درصدد تعلّم و فراگیری است و احتمال تأثیر نیز وجود داشته باشد، ارشاد وی و یاد دادن مسأله شرعی به او واجب است؛ که به اصطلاح ارشاد جاهل گفته میشود و این کار را امر به معروف و نهی از منکر نمیگویند. بنابراین کسی که نمیداند استفاده از انگشتر طلا بر مرد حرام است یا گوش دادن به موسیقی لهوی و غناحرام است یا پوشش قدم پای زن در مقابل نامحرم واجب است و به علّت جهل به حکم شرعی و ندانستن مسائل محلّ ابتلایش، این موارد را رعایت نمیکند، ارشاد او با وجود شرایط واجب است.
2.اگر کسی حکم شرعی را میداند و از روی اشتباه و فراموشی موضوعی را به نادرستی مرتکب شده است در این صورت تذکر دادن واجب نیست مثلا کسی که می داند خوردن و آشامیدن روزه را باطل میکند و از روی فراموشی اقدام بهخوردن میکند. در این مورد تذکر دادن به او واجب نیست یا اگر کسی از روی اشتباه، قبله را رعایت نکرده است تذکر دادن واجب نیست. البته اگر موضوع از موضوعات بسیار مهم باشد تذکر دادن لازم است مثلا فردی از روی اشتباه بخواهد مرتکب قتل شخصی شود که در این صورت ارشاد و راهنمایی واجب است.
خداوند متعال همه ما را از عاملین امر به معروف و نهی از منکر قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلامعلیکم. بسم الله الرحمن الرحیم شخصی به محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله شرفیاب شد و به آن حضرت عرضکرد که دوست دارم دعایم مستجاب شود؛ چه کنم؟ پیامبر خدا صلی الله علیه و آله به او فرمود: طَهِّرْ مَأْکَلَکَ وَ لَا تُدْخِلْ بَطْنَکَ الْحَرَامَ؛
لقمهات را پاککن [تا مبادا به حرامیآلوده باشد] و مراقب باش هیچ نوع حرامی را مصرف نکنی. (خوراک خود را پاکیزه کن و غذای حرام نخور) (وسائل الشیعة ؛ ج7 ؛ ص145)
چند نکته در رابطه با کسب روزی حلال:
1-خداوند روزی انسانها را از راه حلال مقدر فرموده و کسبهای حلال در دین مقدس اسلام فراوان است ودرامدی هم که بدستمیآید را نیز شرعا بایددر راه حلال خرج کرد و مصرف کردن مال در راه حرام جایز نیست.طبق معارف دین روزی هر کسی بر عهده خداوند است که البته با کار و تلاش به دست می آید و انسان وظیفه دارد روزیی را که خداوند برایش مقدر کرده از راه حلال کسب نماید و یکی از سوالات مهمی که در قیامت می پرسند از درآمد و ثروت انسان است که طبق روایتی از رسول اعظم صلی الله علیه و آله و سلم در قیامت نمی گذارند شخص قدم از قدم بردارد مگر اینکه به چند سوال پاسخ دهد که یکی از اموال است که از چه راهی به دست آورده.
2-از نظر شرع مقدس اسلام برخی از کسب وکارها علاوه برحرام بودن خود کار، معامله باطل و درامدش نیز حرام بوده و معنای حرام بودن درامد این است که انسان مالک وجهی که بین دو طرف انتقال مییابد، نمی شود و مدیون است و باید آن پول را به صاحبش برگرداند که به برخی از این کسبها اشاره میشود:
1-درآمدی که از راه فروش سی دی و فیلم های مبتذل و خلاف عفت و حیا یا فروش شراب و مسکرات و مانند اینها بدست آید.
2-درآمدی که از راه رشوه و قمار و ربا و دزدی و اداره مجالس گناه و از این قبیل موارد، بدست می آید.
3.پولی که از بیت المال بر خلاف مقررات و اجازه حاکم شرع برداشت شده است.
خداوند متعال توفیق کسب روزی حلال را به همه مومنین عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم خداوند در قرآن کریم از قول حضرت نوح علی نبینا و آله و علیه السلام خطاب به قومش می فرمایند: اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا ، یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکُم مِّدْرَارًا .
از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است تا بارانهای پر برکت آسمان پی درپی برشما فرو فرستد.(نوح 10-11)
چند نکته درباره نمازطلب باران:
1.یکی از نمازهای مستحب نماز طلب باران است که در زمانی خوانده می شود که نهر ها خشک شوند و باران و بارِش کم شود.
2. همان طور که در روایات از اهل بیت علیهم السلام آمده است: شیوع گناهان وکفران نعمتها و یا ندادنِ حقوق واجب مثل خمس و کم فروشی در وزن و ظلم و حیله کاری و ترک امر به معروف و نهی از منکر و ندادنِ زکات و حکم نمودن بغیر آنچه خدا نازل فرموده و غیر اینها از چیز های است که موجب خشم خداوند رحمان میشود و باعث نیامدن باران می شوند.
3.کیفیت این نماز مانند نماز عید فطر و قربان دو رکعت است که به جماعت خوانده می شود و به صورت فرادی خواندن نیز به امید ثواب اشکال ندارد.
4.در هر رکعت حمد و سوره را میخواند و در رکعت اول بعد سوره پنج تکبیر میگوید و بعد از هر تکبیر یک دعای دست بجا میآورد و در دعای دست خواندن هر دعای کافی است و بهتر است دعا شامل طلب باران و بارش باشد مثل دعا 19صحیفه سجادیه و طلب عفو و توجه حضرت رحمان باشد و قبل از دعا صلوات بفرستد.
از جمله مستحبات این نماز:
1.بلند خواندن حمد و سوره. 2. بهتر است که نماز باران در وقت نماز عید (یعنى از طلوع خورشید تا ظهر ) خوانده شود. 3. مستحب است که نماز باران ، پس از توبه مردم از گناهان به سوى خدا و بعد از تطهیر اخلاق خود از صفات پست نفسانى باشد. 4. اگر اجابت دعای آنها به تاخیر افتاد نماز را تکرار کنند تا رحمت خدا انشالله به آنها برسد و اگر اجابت نفرماید حتما برای مصالحی هست که خداوند به آنها عالم است و نباید از رحمت خداوند مایوس شد.
خداوند متعال باران رحمت و برکات آسمانیش را بر ما نازل فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم با تبریک سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ؛ خداوند متعال در قرآن کریم در وصف مومنان واقعی، در کنار ایمان و دیگر صفات خوب مومنین می فرماید: وَجَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ؛
مومنان واقعی کسانی هستند که با اموال و جان های خود در راه خدا جهاد کرده اند. (سوره حجرات، آیه 15)
چند نکته کوتاه درباره دفاع از ارزشهای اسلامی:
1.یکی از واجبات دفاع از اسلام است لذا باید هر شخصی با مال و جان خود در حد توانایی از دین خدا ونظام اسلامی دفاع نماید.
2.دفاع از اسلام منحصر به دفاع در میدان جنگ و نظامی نیست امروز مهمترین جنگ دشمن، جنگ فرهنگی و اقتصادی است و بهترین خدمت به نظام اسلامی و دفاع از ارزشهای الهی و انقلاب، تحقق بخشیدن به خواسته رهبر عزیزمان که همان اقتصاد مقاومتی است و این مهم با پرهیز از اسراف وکم کاری، و همچنین بهبود و ارتقای کیفیت کالای ایرانی، خرید کالای ایرانی و رعایت دیگر سیاستهای مهم اقتصاد مقاومتی است.
3-همانطور که مسائل اقتصادی مهم است، مسائل فرهنگی جامعه و خانواده هم از اهمیت بسیاری برخوردار است و انسان نمیتواند نسبت به این بخش مهم بی تفاوت باشد و کمترین وظیفه واجبی که مومنین در برابر هنجار شکنی ها و مفاسد در جامعه و خانواده، دارند، امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط و مراتب آن است.
خداوند متعال توفیق دفاع از ارزشهای اسلام و انقلاب را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات برمحمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم با تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ؛از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که فرمودند: إسْمَعُوا وَ أطِیعُوا لِمَنْ وَلاّهُ اللّهُ الْأمْرَ، فَإنَّهُ نِظامُ الاْسْلامِ؛
بشنوید و اطاعت کنید از کسی که خداوند او را ولیّ امر شما قرار داده که اطاعت از رهبر، موجب نظام اسلام است. (امالى مفید:ج 1، ص 14)
چند نکته درباره حفظ نظام اسلامی:
1.حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات و ازمهمترین اهداف اسلام است و از مصادیق حفظ نظام، این است که انسان در هر شغل و منصبی که قرار دارد وظیفه اش را به نحو صحیح و کامل انجام دهد و در عرصه های اجتماعی و سیاسی جامعه از جمله راهپیمابی هایی که در حفظ و تقویت نظام تاثیر دارد شرکت نماید. ( استفتاآت مکارم ج3س1581)
2.تضعیف نظام اسلامی و هر کاری که منجر به تضعیف نظام اسلامی بشود جایز نیست.
که به برخی از مصادیق آن اشاره میشود:
1.کم کاری در ادارات و کم کاری مسولین در انجام وظایف شان که علاوه بر ایجاد ناراحتی و بدبینی در مردم و تضعیف نظام اسلامی، موجب مدیون شدن به بیت المال و مردم نیز می شود.
2.اخلال در امور اقتصادی با کارهایی مثل اختلاس و احتکار اموال مورد نیاز و ضروری مردم.
3.همکاری با دشمنان نظام اسلامی و گروههای گمراه کننده.
4.ایجاد یاس و بدبینی با بیان سخنان غیر مستند یا بزرگ جلوه دادن مشکلات.
5.انتقاد به عملکرد مسئولین در صورتی که سبب سوء استفاده دشمنان، یا اخلال در نظم عمومی، یا ضرر به جان و مال و آبروی اشخاص شود یا سبب تخریب -اموال عمومی شود، شرعا جایز نیست و در مورد ضرر زدن به اموال، علاوه بر توبه باید خسارات وارده را جبران نماید. البته انتقاد به عملکرد نادرست مسئولین در صورت رعایت مسایل شرعی و قانونی اشکالی ندارد بلکه در برخی از موارد واجب است.
تعجیل در فرج امام زمانعلیهالسلام ، سلامتی مراجع عظام خصوصا مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. باعرض تبریک سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی خداوند متعال در قران مجید میفرماید:ِ وَلاَ یَطَؤُونَ مَوْطِئاً یَغِیظُ الْکُفَّارَ وَلاَ یَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَّیْلاً إِلاَّ کُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ .
و هیچ قدمی که کافران را به خشم مى آورد بر نمى دارند و در مقابل دشمنى به پیروزیای دست نمى یابند مگر اینکه به سبب آن عمل صالحى براى آنان [در کارنامه شان] نوشته مى شود.(سوره مبارکه توبه 120)
چند نکته کوتاه درباره راهپیمایی:
1-تضعیف نظام اسلامی و هر کاری که منجر به تضعیف نظام اسلامی می شود جایز نیست وگناه است.
2-اگر حضور نیافتن در راهپیمایی سبب تضعیف نظام اسلامی شود واجب است که افراد در راهپیمایی شرکت کنند.
3- یکی از موارد تعظیم شعائر الهی حضور باشکوه در مراسم هایی است که باعث کور شدن چشم دشمنان اسلام و تقویت مسلمانان است و لذا توصیه می شود که تمامی مسلمین به جهت نا امید ساختن استکبار جهانی و همراهان آنها که می خواهند با تحریم و فشار اقتصادی و تبلیغات سوء، دلسردی به نظام را بوجود بیاورند، با حضور با شکوه و قوت بخش ،در این امر مهم شرکت کرده و دیگران را هم به حضور در این آئین مهم راهنمایی و تشویق نمایند.
4- بدیهی است شرکت در راهپیمائی 22 بهمن در زمان کنونی علاوه بر اینکه نوعی تکلیف محسوب میشود، می تواند نقشه های سوء دشمنان در برابر امت اسلامی را خنثی کند. (صراط النجاة جلد دوم س1733 ،سایت ایت الله مکارم)
جهت سر افرازی اسلام و مسلمین و نابودی دشمنان صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم با عرض تبریک دهه مبارک فجر، در روایت است از امام رضا علیه السلام که می فرمایند: شِیعَتُنَا الْمُسَلِّمُونَ لِأَمْرِنَا الْآخِذُونَ بِقَوْلِنَا الْمُخَالِفُونَ لِأَعْدَائِنَا و...
شیعیان ماتسلیم أمر ما هستند، به گفتة ما عمل میکنند و دشمنان ما را دشمن میدارند و در غیر این صورت پیرو ما نخواهند بود.( وسائل ، ج27، ص: 117)
چند نکته کوتاه در مورد تولی و تبری:
1.تولی به معنای دوست داشتن دوستان خدا و تبری به معنای بیزاری جستن و تنفر از دشمنان دین خدا است و این دو از واجبات دین اسلام بشمار می روند و هر مسلمانی باید اهل ایمان را دوست بدارد و از اهل باطل و دشمنان دین بیزاری بجوید.
2-دشمنان دین شامل دشمنان صدر اسلام و دشمنان کنونی است و اکنون سران استکبار مانند دولت های آمریکا و انگلیس از بالاترین مظاهر دشمنان اسلام بشمار می روند.
3-شعار مرگ بر امریکا یا مرگ بر انگلیس، یکی از روشهای اظهار تنفر و تبری از دشمنان اسلام است و مقصود اظهار تنفر و تبری از دولتها و نظامهای خون خوار و جنایت کار این کشورها می باشد نه مردم این کشورها؛ که حمایت مالی و غیر مالی از رژیم اشغالگر صهیونیسم وگروه های تروریستی و همچنین توقیف اموال جمهوری اسلامی ایران و ایجاد جنگ و خون ریزی درکشورهای اسلامی از جمله جنایت های این نظام ها می باشد.
4-بی شک کسی که شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل و کشورهای معاند با اسلام را در راهپیمایی ها و حضورهای دسته جمعی اظهار کند ثواب تبری از دشمنان اسلام شامل حال او خواهد شد.
خداوند متعال توفیق تولی نسبت به دوستان خدا و تبری از دشمنان دین را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم با تبریک دهه مبارک فجر ،خداوند متعال در قرآن کریم از قول حضرت نوح علی نبینا و آله و علیه السلام خطاب به قومش می فرمایند: اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا ، یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکُم مِّدْرَارًا .
از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است تا بارانهای پر برکت آسمان پی در پی بر شما فرو فرستد. (نوح 10-11)
چند نکته درباره نماز طلب باران:
1.یکی از نمازهای مستحب نماز طلب باران است که در زمانی خوانده می شود که نهر ها خشک شوند و باران و بارِش کم شود.
2. همان طور که در روایات از اهل بیت علیهم السلام آمده است: شیوع گناهان وکفران نعمتها و یا ندادنِ حقوق واجب مثل خمس و کم فروشی در وزن و ظلم و حیله کاری و ترک امر به معروف و نهی از منکر و ندادنِ زکات و حکم نمودن بغیر آنچه خدا نازل فرموده و غیر اینها از چیز های است که موجب خشم خداوند رحمان میشود و باعث نیامدن باران می شوند.
3.کیفیت این نماز مانند نماز عید فطر و قربان دو رکعت است که به جماعت خوانده می شود و به صورت فرادی خواندن نیز به امید ثواب اشکال ندارد.
4.در هر رکعت حمد و سوره را میخواند و در رکعت اول بعد سوره پنج تکبیر میگوید و بعد از هر تکبیر یک دعای دست بجا میآورد و در دعای دست خواندن هر دعای کافی است و بهتر است دعا شامل طلب باران و بارش باشد مثل دعا 19 صحیفه سجادیه و طلب عفو و توجه حضرت رحمان باشد و قبل از دعا صلوات بفرستد.
از جمله مستحبات این نماز:
1. بلند خواندن حمد و سوره. 2. بهتر است که نماز باران در وقت نماز عید (یعنى از طلوع خورشید تا ظهر) خوانده شود. 3. مستحب است که نماز باران ، پس از توبه مردم از گناهان به سوى خدا و بعد از تطهیر اخلاق خود از صفات پست نفسانى باشد. 4. اگر اجابت دعای آنها به تاخیر افتاد نماز را تکرار کنند تا رحمت خدا ان شالله به آنها برسد و اگر اجابت نفرماید حتما برای مصالحی هست که خداوند به آنها عالم است و نباید از رحمت خداوند مایوس شد.
خداوند متعال باران رحمت و برکات آسمانیش را بر ما نازل فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. با تبریک و گرامیداشت دهه مبارکه فجر در روایت است از امام صادق علیه السلام که فرمودند: مَنْ سَرَّهُ اَنْ یَکُونَ مِنْ اَصْحابِ الْقائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ، وَ لْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَمَحاسِنِ الاّْخْلاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ.
کسى که مایل است جزء یاران حضرت مهدى علیه السلام قرار گیرد باید منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوى و اخلاق نیکو توأم گردد. ( الغیبة للنعمانی، صفحه 200 )
شیعیان و دوستان امام زمان علیه السلام در زمان غیبت حضرتش مناسب است وظایفی را رعایت کنند:
1-توسل به آن حضرت در مشکلات و گرفتاری ها.
2.دعا کردن برای فرج حضرت و صدقه دادن برای سلامتی و فرج وجود شریفش. 3- هدیه کردن ثواب اعمال خیر برای آن وجود نازنین مثلا ثواب قران خواندن یا نماز یا زیارت قبور معصومین علیهم السلام را به آن حضرت هدیه کنند.
4- شرکت کردن در مجالسی که سبب تقویت اعتقادات و دفع شبهات دینی میشود.(با استفاده از تقویم شیعه) 5.آنچه لازم است در زمان غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریفرعایت شود این است که فرد غیر مجتهد باید برای عمل به احکام شرعی مطابق نظر مرجع اعلم عمل کند.(رساله مراجع)
تعجیل درفرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم با تبریک دهه مبارک فجر از جابر نقلشده که امیرالمومنین علیه السلام همیشه میفرمودند: أَکْثِرُوا الْمَسْأَلَةَ فِی یَوْمِ الْجُمُعَةِ وَالدُّعَاءَ فَإِنَّ فِیهِ سَاعَاتٍ یُسْتَجَابُ فِیهَا الدُّعَاءُوَ الْمَسْأَلَة .
ُدر روز جمعه زیاد دعا و درخواست داشته باشید؛ زیرا در آن، ساعاتی است که دعا مستجاب و حوائج برآورده میشود. (وسائلالشیعه،ج۵،ص ۶۹)
دعا کردن آدابی دارد مثل اینکه انسان در دعا فقط خداوند متعال را اثرگذار بداند و غیر خدا را وسیله بداند، در دعا اصرار و پافشاری داشته باشد یا اینکه دعا کردن با حالتگریه و ابتهال باشد و همچنین از آنچه که مانع استجابت دعاست دوری کند مثل گناهان و رعایت نکردن حق الناس.
اما چند نکته در مورد احکام حق الناس:
1-اگر حق مالی مردم به گردن انسان باشد باید حق مالی و بدهی مالی را پرداختکرد و تنها با توبه ازگناه حق مالی مردم از بین نمیرود.
2- اگر انسان بخواهد بدهی خود را پرداخت کند چنانچه به طلبکار دسترسی دارد باید به خود وی بدهد و اگر فرد فوتکرده میبایست به ورثهاش بپردازد و اگر پرداخت مستقیم بدهی به طلبکار سبب آبروریزی یا مانع شرعی دیگری در میان است میتواند به صورت غیر مستقیم مثلا به کمک واسطه بدون ذکر جزئیات بدهی خود را پرداخت کند و انجام کارهای خیر از طرف طلبکار بجای پرداخت بدهی کافی نیست.
3- اگر طلبکار معلوم نیست، باید برای پیدا کردن او جستجو نماید و چنانچه مایوس از پیداکردن طلبکار باشد باید با اجازه مرجع تقلید مقدار بدهی را به فقیر متدین بدهد.
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. با تبریک و گرامیداشت دهه مبارکه فجر خداوند متعال در قرآن مجید مىفرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِیَ لِلصَّلَاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِکْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَیْعَ ذَلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ.
اى کسانى که ایمان آوردهاید! هنگامى که براى نماز جمعه روز جمعه اذان گفته مىشود به سوى ذکر خدا بشتابید و خرید و فروش را رها کنید که این براى شما بهتر است، اگر مىدانستید.(سوره جمعه آیه 9)
نماز جمعه یک اجتماع عبادی و سیاسی است که به فرموده حضرت امام ره بحمدالله در این نهضت، نماز جمعه با محتوای حقیقی آن تحقق یافت و یکی از برکات این نهضت و انقلاب میباشد؛ دو نکته کوتاه درباره احکام نماز جمعه:
1-در زمان غیبت امام زمان علیه السلام شرکت در نماز جمعه به نظر اکثر مراجع واجب تخییری است به این معنا که انسان بین خواندن نماز ظهر یا خواندن نماز جمعه مخیر است ،هر چند که شرکت در نماز جمعه فضیلت بیشتری دارد. ومسافر هم میتواند در نماز جمعه شرکت کند. رساله مراجع ص842 مساله1،(نماز ظهر نیز بنا بر احتیاط خوانده شود:صافی،گلپایگانی،)
2-کسیکه در نماز جمعه شرکت کرده (بنا بر احتیاط: سیستانی، مکارم، خوئی، رسالهمراجع ص 862،) واجب است به خطبهها گوش کند و همچنین باید از هر کاری که باعث از بین رفتن فایده خطبهها یا گوش ندادن می شود مانند صحبت کردن با دیگران پرهیز کند. (رساله مراجع ص852 مساله38 (رسالهمراجع صفحه858)).
خداوند متعال به همه ما توفیق شکرگزاری از برکات این انقلاب را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. با تبریک و گرامیداشت دهه مبارکه فجر خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: و لا تقولوا لِمَن یُقتلُ فی سبیلِ اللهِ أمواتٌ بل أحیاءٌ و لکنْ لا تَشعرون .
به کسانی که در راه خدا کشته میشوند مرده نگویید بلکه ایشان زنده اند و جاوید ، ولی شما درک نمی کنید. (بقره، 154)
خداوند متعال برای شهید جایگاه خاصی قرار داده و احکام شهید با دیگر اموات تفاوتهای زیادی دارد از جمله:
1- واجب است که میت را سه بار غسل دهند یکبار با آب سدر سپس با آب کافور و بعد از آن با آب خالص ؛ اما شهیدی که در میدان جهاد جان داده غسل ندارد. (رساله مراجع مساله 550 و 558 )
2- بعد از غسل دادن میت می بایست با کافور 7 موضع از بدن وی را که در سجده بر زمین می گذاشته حنوط نمایند اما شهید در میدان جنگ از این حکم استثنا بوده و حنوط کردن وی ساقط است. (رساله مراجع مساله 585)
3- کفن کردن میت با حداقل 3 پارچه با اندازه و شرایط خاص واجب است اما شهید با لباس تنش به خاک سپرده می شود و کفن ندارد .(رساله مراجع مساله 570؛ عروه، موارد سقوط غسل میت)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تبریک و بزرگداشت دهه مبارک فجر ، حضرت ولی عصر ارواحنا فداه در روایتی میفرمایند: وأَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعوُا فیها إِلى رُواةِ حَدیثِنا، فَإِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَأَنَا حُجَّةُ اللّهِ عَلَیْهِمْ.
و اما در رخدادهایی که پیش می آید، به راویان حدیث ما (علما) رجوع کنید. آنان، حجت من بر شمایند و من، حجّت خدا بر آنانم.( وسائل الشیعة، ج27، ص140، ح33424 )
چند نکته درباره ولایت فقیه :
1- ولایت فقیه یعنی حکومت و ادارهى جامعه اسلامى، توسط مجتهد جامع الشرایط.
2-فقیه در سه مورد صاحب اختیار می باشد: 1. قضاوت 2. فتوا دادن و استخراج حکم خداوند از آیات و روایات 3 . اجرای دستورات الهی و اداره ی امور جامعه.
3.اطاعت از دستورات حکومتی ولی امر مسلمین بر هر مکلفی ولو فقیه باشد واجب است، اما در مسائلی که مربوط به اداره امور جامعه نبوده و مربوط به مسائل فردی می باشد مثل نماز و روزه و خمس ، هر مکلفى باید از فتواى مرجع تقلیدش پیروى نماید. (اجوبه الاستفتائات س56 و62 و63 و65 و 59، فاضل ج1 ص225 س913 و910 و 911 و912- مکارم استفتائات ج3 ص19 صحیفه امام ج10ص58). بهجت استفتاآت ج1 س57، اجوبه الاستفتاآت س52، عروة الوثقی الاجتهاد و التقلید م57، تبریزی استفتاآت ج2 س48 منهاج مساله 26 تقلید).
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خصوصا مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تبریک و گرامیداشت دهه مبارک فجر، از امام زمان علیه السلام روایت شده که فرمودند:و أمّا الحوادثُ الواقعةُ فَارجِعُوا فیها إلى رُواةِ حَدیثِنا فإنّهُم حُجَّتی علیکم و أنا حُجّةُ اللهِ عَلیهم.
در حوادثی که پیش میآید، به کسانی مراجعه کنید که حدیث ما را نقل میکنند، بدرستیکه آنها حجت من بر شما و من حجت خداوند بر آنها هستم. (وسائلالشیعه، ج18، ص101 )
چند نکته در مورد ولایت فقیه:
1.ولایت فقیه یعنی حکومت و ادارهى جامعه اسلامى، توسط مجتهد جامع الشرایط و ولایت فقیه حکم شرعی تعبدی است که موردتأییدعقل نیزمی باشد. (اجوبه س 56)
2.فقیه در سه مورد دارای ولایت و صاحب اختیارمی باشد:1. قضاوت 2. فتوا دادن و استخراج حکم خداوند از منابع فقهی مثل: آیات و احادیث 3 . اجرا دستورات الهی و اداره امور جامعه
3.اطاعت ازدستورات حکومتی ولی امرمسلمین بر هر مکلفی ولو فقیه باشد واجب است، اما در مسائلی که مربوط به اداره امور جامعه نبوده و مربوط به مسائل فردی می باشد مثل نماز و روزه و...،هرمکلفى باید از فتواى مرجع تقلیدش پیروى نماید. ( اجوبه الاستفتائات س56و 62و 63و 65و 59، فاضل ج1 ص225س913و 910 و 911 و912- مکارم استفتائات ج3ص19 صحیفه امام ج10ص58 ؛ بهجت استفتاآت ج1 س57، اجوبه الاستفتاآت س52، عروة الوثقی الاجتهاد والتقلید م57، تبریزی استفتاآت ج2س48؛ منهاج مساله
26 تقلید)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خصوصا مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تبریک و گرامیداشت دهه مبارک فجر خداوند متعال در قرآن کریم می فرمایند: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ یَرْتَابُوا وَ جَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ ؛
مومنان واقعی، تنها کسانی هستند که به خدا و رسولش ایمان آورده اند، سپس هرگز شک و تردیدی به خود راه نداده اند و با اموال و جان های خود در راه خدا جهاد کرده اند. (سوره حجرات، آیه 15)
چند نکته کوتاه درباره دفاع از ارزشهای اسلامی :
1.یکی از واجبات، دفاع از اسلام است لذا هر مسلمانی باید در حد توانایی خود، با مال و جانش از دین خدا و نظام اسلامی دفاع نماید.
2- دفاع از اسلام منحصر به دفاع نظامی نیست، امروز مهمترین جنگ دشمن، جنگ فرهنگی و اقتصادی است و بهترین خدمت به نظام اسلامی و دفاع از ارزشهای الهی و انقلاب اسلامی، تحقق بخشیدن به خواسته رهبرفرزانه ی انقلاب که همان عملی کردن اقتصاد مقاومتی است می باشد و این مهم با پرهیز از اسراف وکم کاری، و همچنین بهبود و ارتقای کیفیت کالای ایرانی، خرید کالای ایرانی و رعایت دیگر سیاستهای مهم اقتصاد مقاومتی است.
3-همانطور که مسائل اقتصادی مهم است، مسائل فرهنگی جامعه و خانواده هم از اهمیت بسیاری بر خوردار است و انسان نمی تواند نسبت به این بخش مهم بی تفاوت باشد و کمترین وظیفه واجبی که مومنین در برابر هنجار شکنی ها و مفاسد در جامعه و خانواده، دارند، امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط و مراتب آن است و این واجب آنقدر مغفول واقع شده است که رهبری عزیزمان امام خامنه ای، از آن به واجب فراموش شده، تعبیر فرموده اند.
خداوند متعال توفیق دفاع از ارزشهای اسلام و انقلاب به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات برمحمد و آل محمد.