بیان بین الصلاتین

حدیث گفتار روز
نهج البلاغه، خطبه 178

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم در روایت است از أمیر المومنین علیه السلام که می فرمایند:
إذا‌رَغِبتَ‌فِی‌المَکارِمِ فَاجتَنِبِ المَحارِمَ.

اگر به دنبال بزرگوارى هستى ( و می‌خواهی به در جات عالی برسی ) از حرام‌ها دورى کن. نهج البلاغه، خطبه 178

حضرت علی (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته کوتاه درباره شبکه های مجازی:
1-یکی از زمینه هایی که در عصر حاضر امکان استفاده حلال و حرام دارد شبکه های مجازی‌است‌لذا می توان از این طریق معارف و فرهنگهای صحیح و دینی را با کمترین هزینه ترویج و تبلیغ نمود.
2- متاسفانه در شبکه های مجازی علاوه بر امکان استفاده حلال، زمینه استفاده حرام هم وجود داردکه باید از موارد حرام اجتناب شود که به برخی از آنها اشاره می شود:
1- استفاده کردن از کانال ها و گروههای حاوی مطالب ضد دینی‌که ورود به اینها منجر به ضعف اعتقادی و دینی می شود زیرا کسی که خودش اطلاع کاملی از مباحث دینی ندارد نمی تواند در برابر هجوم شبهات و اشکالات جوابگو و پاسخ گو باشد در نتیجه سستی و ضعف دینی حتی انحراف را به همراه دارد.
2-غیبت و دروغ و تهمت اختصاص به فضای خارجی ندارد بلکه امکان غیبت و دروغ و تهمت در شبکه های مجازی نیز بسیار وجود دارد مثل اینکه انسان گناه یا عیب فردی را مشاهده کرده با عکس برداری یا فیلم برداری آن را در فضای‌های مجازی نشر دهد.
3-دیدن فیلم ها و تصاویر خلاف عفت و حیا که برای هیچ کس چه مجرد و چه متاهل مجاز نیست و حرام است.
خدا توفیق استفاده صحیح و حلال از نعمتهایش را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
( زمر ، آیه 9 )

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم باعرض تسلیت ایام سوگواری
خداوند در قرآن درباره اهمیت و عظمت مقام علم؛ می فرماید:
« قل هل یستوی الذین یعلمون و الذین لایعلمون... ؛

[ای پیامبر!] بگو: آیا کسی که عالم است با کسی که نمی داند برابر است». ( زمر ، آیه 9 )

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

از آنجا که دین اسلام آخرین و کامل ترین دین است و یکی از ارزشها کسب علم است , در باره علم بسیار سفارش کرده است که نکاتی در این زمینه عرض میشود:
1- معجزه پیامبر اسلام(ص) قرآن است که کتابی سراسر معارف و حکمت است واین خودنشان ازاهمیت علم دراسلام داردزیرا می دانید که معجزه دیگر انبیاء کتاب نبوده است و معجزاتی داشته اند که مشاهده ای و تجربی بوده است.
2- قرآن هم سخن خود را با (اقرا)« خواندن » ، « علم » و « کتابت » آغاز کرد و پیوسته مسلمانان را به تفکر و تدبر درهر چه آفریده شده است ، فرا خوانده است.
3-علم اموزی از گهواره تا گور سفارش شده است (اطلبواالعلم من المهد الی اللحد)
4-بخاطر آموختن علم، سفر و مهاجرت به دورترین نقاط سفارش شده است (اطلبواالعلم ولو بالسین)
5-علم آموزی برای همه اعم از زن و مرد است(طلب علم فریضه علی کل مسلم و مسلمه)
خداوند ما را جزء عالمان دین قرار دهد به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(نهج البلاغة (للصبحی صالح) ؛ ص506)

سلام‌علیکم بسم‌الله الرحمن الرحیم حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه می فرمایند:
قَلَّ مَنْ‏ تَشَبَّهَ‏ بِقَوْمٍ‏ إِلَّا أَوْشَکَ أَنْ یَکُونَ مِنْهُم‏ .

کمتر شده است کسى خود را شبیه قومى کند و سرانجام از آنان نشود. (نهج البلاغة (للصبحی صالح) ؛ ص506)

حضرت علی (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباره نشر‌فرهنگ‌غربی:
1- یکی از محرمات و گناهان‌، ترویج و تبلیغ فرهنگ غربی است یعنی فرهنگی که معارض و دشمن فرهنگ اسلامی است و مسلمان نباید تحت تاثیر چنین فرهنگی قرار بگیرد‌، بی شک لباس و پوشش افراد یک جامعه و کیفیت زندگی افراد، از‌عوامل فرهنگ ساز و وسیله تبلیغ فرهنگ‌آن‌جامعه‌است لذا‌‌در جامعه اسلامی ‌پوشیدن لباسهایی‌که با حجاب و پوشش شرعی منافات دارد‌، یا پوشیدن لباسی که بر روی آن تصاویر و عکسهای مبتذل وجود داشته باشد اشکال دارد .
2. خرید و فروش چیزی که منجر به انحراف جوانان و فساد آنان و یا باعث پیدایش جو فرهنگی فاسد می شود جایز نیست و واجب است از آنها اجتناب شود‌.
استفتاءات تبریزی ج‌1‌س‌2229‌و‌2228‌– استفتائات مکارم‌ج‌3‌س‌1840‌‌-‌اجوبه‌س‌1361
خداوند متعال به همه ما توفیق ترویج فرهنگ اسلامی را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(وسائل الشیعة ؛ ج‏17 ؛ ص382)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از امام صادق علیه السلام روایت شده که می‌فرمایند:
مَنْ لَمْ یَتَفَقَّهْ فِی دِینِهِ ثُمَّ اتَّجَرَ تَوَرَّطَ الشُّبُهَاتِ؛‌

کسی که احکام دین خود را نیاموزد وتجارت کند، در کام (ورطه ) شبهات فرو خواهد رفت. (وسائل الشیعة ؛ ج‏17 ؛ ص382)

امام صادق (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

یکی از‏ سوالاتی‏ که‏ فراوان‏ پرسیده می شود این است که گرفتن دیرکرد در برابر دین جایز است؟ ‏( جهت اطلاع: دیرکرد در مالیات و جریمه راهنمایی و رانندگی و مانند این دو دیرکرد در برابر دین نیست و حکم دیر کرد را ندارد.) دیر کَرد را می توان به دو قسم تقسیم کرد:یک قسم از دیرکرد به نظر همه‌فقها حرام است که در ضمن مثالی توضیح می‌دهم مثلا اگر کسی کالایی را به صورت نسیه شش ماهه بفروشد چنانچه خریدار بعد از تمام شدن مدت مثلا با چند ماهی تاخیر،‏ بدهی خود‏ را‏ پرداخت‏ کند‏ فروشنده در‏برابر تاخیر‏ پرداخت‏ بدهی‏، وجهی‏ دریافت نماید، حرام است .‌درحالی‏ که‏ در ضمن‏ قرارداد‏ نسبت‏ به‏ مقدار‏ تاخیر،‏ شرط‏ خسارت‏ نشده‏ باشد .‌جامع المسائل (فارسى - فاضل)،‌ج‌1،‏ص:‌274.
قسم‏ دوم‏ این‏ است‏ که‏ فروشنده‏ هنگام فروش کالای مدت دار‏ با‏ خریدار‏ در‏ هنگام بستن قرار‏داد شرط کند که چنانچه بدهی را در‏ سررسید‏ مشخص،‏ پرداخت‏ نکند‏ وجهی معین بابت خسارت‏ بپردازد، که‏ دیرکردهای ‏بانکی‏ از‏ همین قبیل است این نوع وجه خسارت که در ضمن قرار‌داد ‏شرط‏ شده‏‏ به‏ نظر‏ برخی (ایت الله مکارم و همچنین رهبری ) مراجع از جمله امام خامنه ای اشکالی ندارد هر چند برخی مراجع جایز نمی دانند. استفتائات ایت الله سیستانی س 359 و 364 (ایت الله مکارم در سایت: جریمه دیر کرد هر گاه به عنوان یک قانون بانکی طبق محاسبه سود پول اعمال شود نوعی ربا خواری و حرام است. و اگر به عنوان تعزیر در برابر‌تاخیر در‌پرداخت‌دین‌باشد‌(در فرض‌عدم اعسار) مبلغ‌آن جریمه متعلق به بیت المال است نه سیستم بانکی. و اگر به عنوان‏ شرط‏ ضمن العقد در آید و به وام‌گیرندگان ‏تفهیم‏ شود‏ و آنها موافقت کنند می‌تواند مشروع باشد و در این صورت نیز سزاوار است انصاف را رعایت کنند .مقام معظم رهبری در سایت :دریافت جریمه‏ دیر‏ کرد‏ برای‏ معوقات‏ بانکی‏ و‏ همچنین‏ دریافت‏ دیرکرد‏ جرایم‏ تخلفات‏ ساختمانی‏ توسط‏ شهرداری‏ها‏ از‏ متقاضیان‏ چه حکمی دارد؟ اگر‏ بر‏ اساس‏ قوانین‏ مصوب‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ و‏ مورد‏ تأیید‏ شورای‏ محترم‏ نگهبان، انجام‏ گیرد، اشکال‏ ندارد. و ضعیت: پاسخ‌داده شده شماره استفتاء:437318 تاریخ استفتاء: 1393/02/14آیا دینی‌که پول نقد است و بر ذمه مدیون می باشد زمان تحویل‌طلبکار می تواند جریمه دیر کرد یا همان تاخیر تادیه مطالبه کند؟جایز نیست.
‏ تعجیل در فرج امام زمان سلامتی مراجع عظام خاصه امام خامنه ای صلوات بر محمد و آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز
( آیه 20 توبه )

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم باعرض تسلیت ایام سوگواری خداوند در قرآن می فرماید: «الذین امنوا وهاجروا وجاهدوا فی سبیل الله باموالهم وانفسهم اعظم درجة عند الله واولئک هم الفائزون ) ;

«آنان که ایمان آوردند و هجرت کردند و با اموال و جانهای خود در راه خدا جهاد کردند درجه بزرگتری نزد خدا دارند و آنها رستگارند .» ( آیه 20 توبه )

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

قرآن در بیش از 14 آیه به روشهای مختلف دستور به هجرت داده است که نشان از اهمیت آن دارد. در اسلام انواع هجرت وجود دارد که به برخی اشاره می کنیم:
1- هجرت برای فراگیری دانش: قرآن می فرماید: « فلولا نفر من کل فرقة منهم طائفة لیتفقهوا فی الدین ...»; «شایسته نیست مؤمنان همگی (به سوی میدان جهاد) کوچ کنند; چرا از هر گروهی از آنان طایفه ای کوچ [و هجرت] نمی کند تا در دین [و معارف و احکام اسلام] آگاهی یابند و به هنگام بازگشت به سوی قوم خود، آنها را بیم دهند؟» (آیه 122 توبه)
در روایات به مسلمانان دستور داده اند که برای فراگیری علم اگر لازم باشد تا نقطه های دور دست همچون چین مسافرت و مهاجرت کنند . پیامبر فرمودند: «اطلبوا العلم ولو بالصین ( وسائل الشیعه، ج 18، ص 14 )
2- هجرت برای حفظ دین: پیامبر فرمودند:کسی که برای حفظ دین و آئین خود از سرزمینی به سرزمین دیگر هجرت کند، استحقاق بهشت می یابد .» (بحار، ج 19، ص 31)
3- هجرت از دست ظلم ظالمان: قرآن می فرماید: « آنها که مورد ستم واقع شدند، و به دنبال آن در راه خدا مهاجرت اختیار کردند، جایگاه پاکیزه ای در دنیا به آنها خواهیم داد .» (آیه 41 نحل)
4 . هجرت از گناه (هجرت درونی): اصولا روح هجرت مقدس همان فرار از «ظلمت » به «نور» و از کفر به ایمان، از گناه و نافرمانی به اطاعت خدا است. . امیرمؤمنان علی علیه السلام می فرمایند: « کسی می گوید مهاجرت کردم در حالی که مهاجرت واقعی نکرده است، مهاجران [واقعی] آنها هستند که از گناهان هجرت کنند و مرتکب آن نشوند .» (سفینة البحار، ماده هجر)
خداوند توفیق هجرت از گناه به سمت خدا رابه ماعنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
‌(‌سوره مبارک آل عمران آیه103)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم خداوند متعال‌در‌قرآن مجید می فرماید:
وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْکُرُواْ نِعْمَةَ اللّهِ عَلَیْکُمْ‌.

و همگى به ریسمان خداوند چنگ زنید، و پراکنده نشوید و نعمتهای خدا را بر خود یاد کنید .‌(‌سوره مبارک آل عمران آیه103)

توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته کوتاه در مورد تولی و تبری:
1. تولی به معنای دوست داشتن دوستان خدا و تبری به معنای بیزاری جستن و تنفر از دشمنان دین خدا است و این دو از واجبات دین اسلام بشمار می روند و هر مسلمانی باید اهل ایمان را دوست بدارد و از اهل باطل و دشمنان دین بیزاری بجوید.
2- دشمنان دین شامل دشمنان صدر اسلام و دشمنان کنونی است و اکنون سران استکبار مانند دولت آمریکا از بالاترین مظاهر دشمنان اسلام بشمار می روند. دولتی که حمایت مالی و غیر مالیشان از رژیم اشغالگر صهیونیست و گروهک تروریستی داعش و همچنین توقیف اموال جمهوری اسلامی ایران و ایجاد‌جنگ‌و خون ریزی در‌کشورهای اسلامی از جمله جنایت های نظام آمریکاست.
3- بی شک کسی که شعار مرگ بر‏ آمریکا و کشورهای معاند با اسلام را در راهپیمایی ها و حضورهای دسته جمعی اظهار کند ثواب تبری از دشمنان اسلام شامل حال او خواهد شد.
خداوند توفیق تبری از دشمنان دین خصوصا امریکای جنایتکار به همه ما عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

13 آبان روز دانش آموز -روز مبارزه با استکبار جهانی تبعید حضرت امام خمینی رحمه الله علیه به ترکیه
جزئیات
حدیث گفتار روز
( سوره مدثر، آیات 20 و 23 )

سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم – باعرض تسلیت ایام سوگواری
خداوند در قرآن درباره استکبار و نقشه های آنان،(مرگ باد)می گوید و می فرماید:
ثمَّ قُتِلَ کَیْف قَدَّرَ... ثمَّ أَدْبَرَ وَ استَکْبرَ :

مرگ بر او باد چه نقشه شیطانی ای کشید،سپس پشت به حق کرد و تکبر و استکبار ورزید ( سوره مدثر، آیات 20 و 23 )

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

در قرآن کریم؛ عبارت(قُتِلَ)«کشته باد» و «مرگ بر» چند بار آمده است، و کسانی که مورد این خطاب قرار گرفتهاند، دارای خوی استکباری بودهاند و به عبارت دیگر همه موارد مرگ خواستن در قرآن، به استکبار ربط دارد و برای مقابله با مستکبرین است و این خود از آموزههای جالب توجه قرآنی است.
خداوند خطاب به هر سه دسته «کفار معاند»، «یهودیان معاند» (صهیونیست ها) و «منافقین فتنه گر» از ادبیات لعنت فرستادن و آرزوی مرگ کردن استفاده کرده است.
الف: کفارمعاند: «وَ الَّذِینَ کَفَرُوا فَتَعْساً لَهُمْ وَ أَضَلَّ أَعْمالَهُمْ؛ و کسانى که کافر شدند، «مرگ بر آنها» و اعمالشان نابود باد.»(محمد/8)
ب: یهودیان معاند: «وَ قالَتِ الْیَهُودُ یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَیْدِیهِمْ وَ لُعِنُوا بِما قالُوا...؛ و یهود گفتند دست خدا به زنجیر بسته است!، دستهایشان بسته باد و بخاطر این سخن از رحمت (الهى) دور شوند!»(مائده/64)
خداوند در مورد یهودیان معاند و کسانی که برای خدا فرزند قائلند ، می فرماید: قاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى یُؤْفَکُونَ؛ لعنت خدا بر آنها باد، چگونه دروغ مى‏گویند؟!»(توبه/30)
ج: منافقان : خداوند در مورد ظاهر خوب منافقین که جلب توجه می کنند می فرماید: همُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى یُؤْفَکُونَ؛ هنگامى که آنها را مى‏بینى جسم و قیافه آنان تو را در شگفتى فرو مى‏برد، ... آنها دشمنان واقعى تو هستند از آنان بر حذر باش، خداوند آنها را بکشد چگونه از حق منحرف مى‏شوند؟!»(منافقون/4)
بنابراین شعار(مرگ برآمریکا و اسرائیل و منافقین) ریشه قرآنی دارد.
خداوند توفیق بهره وری از معارف قرآن را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

13 آبان روز دانش آموز -روز مبارزه با استکبار جهانی تبعید حضرت امام خمینی رحمه الله علیه به ترکیه
جزئیات
حدیث گفتار روز
(توبه 120)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم خداوند متعال در قران مجید می فرماید:
وَلاَ یَطَؤُونَ مَوْطِئاً یَغِیظُ الْکُفَّارَ ...(در ادامه می فرماید) إِلاَّ کُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ .

هر قدمی که سبب خشم کفار گردد، ....به عنوان عمل صالح نوشته می شود. (توبه 120)

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته کوتاه درباره راهپیمایی روز سیزدهم آبان ماه:
1-تضعیف نظام اسلامی و هرکاری¬که منجر به تضعیف نظام اسلامی می شود جایز نیست وگناه است.
2-اگر حضور نیافتن در راهپیمایی سبب تضعیف نظام اسلامی شود واجب است که افراد در راهپیمایی شرکت کنند.
3.یکی از موارد تعظیم شعائر الهی حضور باشکوه در مراسم هایی است که باعث کور شدن چشم دشمنان اسلام و تقویت مسلمانان است و لذا توصیه می شود که تمامی مسلمین به جهت نا امید ساختن استکبار جهانی و همراهان آنها که می خواهند با تحریم و فشار اقتصادی و تبلیغات سوء، دلسردی به نظام را بوجود بیاورند، باحضور با شکوه و قوت بخش ،در این امر مهم شرکت کرده و دیگران را هم به حضور در این آئین مهم راهنمایی و تشویق نمایند.
تعجیل در فرج امام زمان و سلامتی مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای ،‌صلوات بر‌محمد وآل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم باعرض تسلیت ایام سوگواری خداوند در قرآن می فرماید:
أَنَّ اللَّهَ بَرِیءٌ مِنَ الْمُشْرِکِینَ وَرَسُولُهُ:

(این آیه وایات قبل آن اعلام بیزاری(ونسخ پیمان و رفع امان)است ازجانب خداوندوفرستاده او،به سوی کسانی ازمشرکان که باآنها پیمان بسته اید.برای مبارزه بااستکبارشیوه هایی دراسلام نقل شده است که به برخی اشاره میکنیم:

توضیح حدیثتوضیحات

1-اعلان برائت از دشمنان و جداکردن خطوط:خداوند می فرماید: قُلْ یَا أَیُّهَا الْکَافِرُونَ ، لا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ ، وَلا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ ... لَکُمْ دِینُکُمْ وَلِیَ دِینِ. اعلام برائت از ستم و ستمگران از سوی دین به منظور بارورساختن رشد سیاسی امت و در راستای تحرک‌آفرینی و مبارزه در برابر ستم بوده است.
2-خودباوری واعتمادبه نفس (مامی‌توانیم):یکی ازروش‌های مستکبران درغلبه برمردم،به استضعاف کشیدن آنان وتلقین این مطلب است که بدون تکیه وکمک ماقادربه ادامه حیات نیستید،تاآن‌جاکه فراعنه خودراخدا و رب مردم می‌نامیدند و هم‌اکنون نیز مستکبران جهان در صدد القای همین مطلب به ملت‌ها هستند که اگر می‌خواهید به توسعه اقتصادی و فن‌آوری دست یابید، باید در مقابل ما زانو زده و قدرت و ولایت ما را بپذیرید.
این‌که ما می‌توانیم و به خود و توانایی‌ها و قدرت خود اعتماد داشته باشیم، مهم‌ترین اصل در مبارزه با استکبار و زورمداران است؛ چنان‌که قرآن کریم می‌فرماید:«وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِین[آل عمران/139] و اگر مؤمنید سستى مکنید و غمگین مشوید که شما برترید»
3.برخوردتهاجمی بدون عقب‌گرد:مستکبران همانند حیواناتی هستند که اگر به آنها حمله کنی عقب می‌نشینند و هر گاه پا به فرار بگذاری به دنبالت می‌دوند. خداوند در قرآن کریم بعد از توصیه به حالت تهاجمی در مقابل یاران شیطان می‌فرماید مکر و کید شیطان ضعیف است: «فَقَاتِلُواْ أَوْلِیَاء الشَّیْطَانِ إِنَّ کَیْدَ الشَّیْطَانِ کَانَ ضَعِیفًا [نساء/76] با یاران شیطان بجنگید که نیرنگ شیطان [در نهایت] ضعیف است».بنابراین کوتاه آمدن در برابر دشمن به این دلیل که جلوی بهانه های آنها را بگیرد،درست نیست.تاریخ انقلاب اسلامی به خوبی نشان داده است که هر گاه ملت و دولت ایران، عقب کشیده و کوتاه آمده، استکبار گستاخ‌تر و جریح‌تر شده و هر گاه مقاومت و ایستادگی نموده و حالت تهاجمی به خود گرفته است، آن‌ها عقب کشیده و از مواضع خود کوتاه آمده‌اند.
4-تحقیر دشمن و بر ملا کردن قدرت پوشالی مستکبران:حضرت زینب(س) در برابر ابن زیاد فرمود:کد کیدک و امام به تبعیت از ایشان فرمود: «امریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند».
5-صبر . صبرو مقاومت در جهاد علیه مستکبران عالم یکی از عوامل پیروزی است. «وَلَقَدْ کُذِّبَتْ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِکَ فَصَبَرُوا عَلَى مَا کُذِّبُوا وَأُوذُوا حَتَّى أَتَاهُمْ نَصْرُنَا». انعام /34
خداوند توفیق مبارزه با مستکبرین را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
( کافی ( ط- الاسلامیه ) ج 3 ،‌ص 321 ، ح 7)

سلام‏ علیکم ‏بسم ‏الله ‏الرحمن ‏الرحیم ‏از ‏امام‏ باقر ‏علیه‌السلام ‏روایت ‏است‏ که‏ می‌فرمایند:
مَن اَتَمَّ رُکوعَهُ لَم تَدخُلهُ وَحشَةٌ فی القَبر .

هر‌که رکوع نمازش را‏ کامل انجام دهد هیچ ترس و وحشتی‌در‏ قبر به سراغش نمی آید. ( کافی ( ط- الاسلامیه ) ج 3 ،‌ص 321 ، ح 7)

امام باقر (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

یکی از واجبات رکنی نماز، رکوع هست که برای انجام رکوع صحیح باید نکاتی رعایت شود که به برخی از آنها اشاره می شود:
1. برای انجام رکوع، خم شدن باید به قصد رکوع و خضوع در برابر پروردگار متعال باشد؛ پس اگر به قصد کاری دیگرمثلاً برای برداشتن چیزی مثل قرآن یا مفاتیح از روی زمین خم شود، نمی‌‌تواند آن را رکوع به حساب آورد؛ بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و با این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی‌شود. .(توضیح المسائل مراجع م 1025)
2- یکی از واجبات رکوع ایستادن بعد از رکوع است یعنی اینکه بعد از تمام شدن ذکر رکوع، واجب است، نماز گزار راست بایستد و ، بعد از آنکه بدن آرام گرفت، به سجده برود و اگر عمداً پیش از ایستادن به سجده رود، یا پیش از آرام گرفتن بدن به سجده برود، نمازش باطل است.(توضیح المسائل مراجع م 1040)
3- اگر نماز گزار رکوع را فراموش‌کند و پیش از آنکه به سجده برسد یادش بیاید، باید بایستد و از حالت ایستاده به رکوع برود و چنانچه بدون ایستادن در همان حالت خمیدگی به رکوع برود، کافی نیست.(توضیح المسائل مراجع م 1041)
خداوند توفیق بندگی خالصانه اش را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تسلیت ایام سوگواری

علت دشمنی برخی از کشورها و در راس آنها آمریکا با نظام جمهوری اسلامی، مساله پرونده هسته ای ایران، موضوعات حقوق بشری و امثالهم نیست،بلکه علل دیگری دارد که خدمت شما عرض می کنیم:

توضیح حدیثتوضیحات

1. نوع حکومت داری یعنی جمهوری اسلامی: علت اصلی دشمنی نظام سلطه با ایران را می بایست در نظام سیاسی ایران یعنی جمهوری اسلامی دانست؛زیرا تا قبل از آن دین را عملا از سیاست جدا کرده بودند ،ولی امام خمینی مدل جدیدی که برخاسته از اسلام و مردم باشد را ارائه داد که قواعد حکومت بر مبانی اسلام می باشد و مردم در چارچوب دین سرنوشت خود را با انتخابات مشخص می کنند.
2. پایبندی به اسلام ناب و ارزشهای اسلامی:مقام معظم رهبری فرمودند: «امروز دشمنی اردوگاه استکبار با ایران اسلامی، به خاطر اسلام است. آنها با اسلام دشمن هستند که به جمهوری اسلامی ایران فشار وارد می کنند و الا آمریکا از هیچ چیز ملت ایران به قدر مسلمان بودن و پای بندی به اسلام ناب محمّدی صلی الله علیه وآله، ناراحت نیست( روزنامه جمهوری اسلامی , 12/2/69)
3. استقلال طلبی جمهوری اسلامی:جمهوری اسلامی ایران به دلیل استقلال طلبی و زیر بار سلطه غرب نرفتن، همواره مورد غضب غرب و قدرتهای استکباری بوده است. نوام چامسکی نظریه پرداز مشهور آمریکایی می گوید: جمهوری اسلامی ایران از نظر آمریکا غیر قابل پذیرش است چون از استقلال خود چشم پوشی نمی کند .( روزنامه رسالت , 27/2/80)
4. آگاهی بخشی و موج بیداری اسلامی نظام جمهوری اسلامی: مقام معظم رهبری فرمودند: «بخش مهمی از تبلیغات ضد جمهوری اسلامی، ناظر به همین جهت است؛ ناظر به این است که الگوسازی نشود؛ در چشم ملت های مسلمان؛ جمهوری اسلامی به صورت یک الگوی موفق درنیاید».
خداوندپیروزی همه جانبه به نظام مقدس ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(من لا یحضره الفقیه / ج‏4 ص : 182)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از أمیر المومنین علیه السلام روایت شده که حضرت فرموده‌اند :
مَنْ أَوْصَى فَلَمْ یَحِفْ وَ لَمْ یُضَارَّ کَانَ کَمَنْ‏ تَصَدَّقَ‏ بِهِ‏ فِی‏ حَیَاتِهِ‏.

هر کس وصیّت کند و ( در وصیّت خود ) عدالت را رعایت کند ( که به وارث ) زیان وارد نشود، مانند کسى است که آن ( مال مورد وصیت ) را در زمان حیات خود صدقه داده باشد. (من لا یحضره الفقیه / ج‏4 ص : 182)

حضرت علی (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباره ارث:
1- هنگامی که انسان فوت می کند قبل از اینکه ارثیه میان ورثه تقسیم شود، چنانچه میت دارای بدهکاری باشد واجب است ورثه ابتدا بدهی های میت را از اموالی که میت بجا گذاشته، جدا و پرداخت کنند؛ هر چند میت به پرداخت بدهکاری هایش وصیت نکرده‌باشد‌،‌لذا به نظر اکثر فقها اگر فرزندان بدانند که میت خمس یا زکات بدهکار است باید خمس و زکات اموالش را پرداخت نمایند هر‌چند وصیت نکرده باشد.(سیستانی:اگر اهل خمس نبوده و وصیت به اداء خمس نکرده باشد واجب نیست)
2- اموالی که از میت بعد از کسر بدهکاری های‏ میت و بعد از عمل به وصیت نامه شرعی میت، باقی می‌ماند متعلق به همه ورثه می‌باشد و تا‌زمانی که اموال تقسیم نشده است هیچ یک از ورثه بدون اجازه یا رضایت دیگر ورثه‏ حق تصرف در آن اموال را ندارند. و چنانچه دخل و تصرفی انجام دهند‏ علاوه بر معصیت بودن‌، مدیون و ضامن می باشند.
3.در‏ تقسیم‏ ارثیه‏،‏ پسر‏ دو‏برابر دختر ارث می برد فرق ندارد میت پدر باشد یا مادر.
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای صلوات بر محمد و آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز
(آیه 35 مائده)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تسلیت ایام سوگواری
خداوند در قرآن می فرماید:
یَأَایُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَ ابْتَغُواْ إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ:

ای کسانیکه ایمان آوردید،از خدا پروا نموده و برای نزدیک شدن به او وسیله بجوئید (آیه 35 مائده)

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

توسل در لغت به معنای «تقرب و نزدیکی» و نیز به معنای «چیزیست که با او تقرب حاصل می-شود، و در اصصلاح ، به آن عملی می گویند که پیامبر یا یکی از ائمه را در درگاه خداوند وسیله قرار می دهند تا از خدا حاجت و بخشش گناهان خویش را طلب کنند و آنها را شفیع نزد خداوند قرار دهند.
در قرآن نمونه هایی از توسل نقل شده است،مثل درخواست فرزندان حضرت یعقوب(ع) از پدرشان تا نزد خدا برای آنها استغفار بجوید:
( یَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا کُنَّا خَاطِئِینَ قالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُلکم-آیه 97یوسف)ونیزاستغفارپیامبراسلام برای گناهکاران نقل شده است(آیه 64 نساء)
البته توسل به مرده با زنده فرقی ندارد،چون مرگ به معنای ازبین رفتن نیست و به معنای انتقال کامل از نقطه ای به نقطه دیگر است(وفات) و از طرفی خدا شهدا را زنده میداند
(بَلْ أَحْیَاء عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ-آیه 169 آل عمران)
البته توسّل به اولیاى الهى به معناى مستقل دانستن آنها در تأثیر و رفع مشکلات نیست؛ بلکه از آنها به سبب آبرومندى و بندگى شایسته نزد خداوند، مى خواهیم تا از خداوند طلب کنند مثلا مشکل ما را مرتفع سازد و یا گناهان ما را بیامرزد.
خداوند ما را جزء شیعیان واقعی قرار دهد به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(ثواب الاعمال،343)

‌سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده است که می فرمایند:
مَن حَافَظَ عَلَى الجَمَاعَة حِیثُمَا کَانَ، مَرَّ عَلَى‌الصِّراطِ کَالبَرقِ الخَاطِفِ اللّامِع.

کسی که هر کجا که باشد محافظت ومداومت بر نماز جماعت داشته باشد،مانند برق، سریع و نورانی از پل صراط‌ می‌گذرد.(ثواب الاعمال،343)

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

دو نکته در باب نماز جماعت:
1. در‌نماز جماعت بعد از تکبیر امام اگر صف جلو آماده نماز، و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد‌کسى که در صف بعد ایستاده، مى‏توانند تکبیر بگویند‌
( ولى احتیاط مستحب آن است که صبر کند تا تکبیر صف جلو تمام شود).
2. کسی مسافر است و یا دیر به جماعت رسیده اگر بخواهد در رکعت سوم یا چهارم اقتدا کند چنانچه در حالی که امام ایستاده است بخواهد اقتدا کند‌، ‌باید ‌حمد و‌سوره را آهسته بخواند و اگر برای خواندن سوره وقت ندارد باید حمد را تمام کند و در رکوع ( یا سجده ) خود را به امام جماعت برساند ،اگر می‌داند که برای‌خواندن حمد زمان کافی ندارد ( بنا بر احتیاط واجب ) باید صبر کند تا امام به رکوع‌برسد بعد اقتدا کند لذا در حالی که امام بعد از تکبیر در‌حال رفتن به رکوع است نیز اقتدا نکند. ( مشهور- رساله مراجع مسأله 1442-غیر مشهور :‌خوئی، بهجت، تبریزی، سیستانی: خودش را به رکوع برساند و م 1441)
خداوند متعال به همه ما توفیق شرکت در نماز جماعت را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز
(آیه 5 نور)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تسلیت ایام سوگواری
خداوند در قرآن درباره توبه کنندگان می فرماید:
الاّ الَّذینَ تابُوا مِن بَعدِ ذلِکَ وَ أصلَحُوا فَإنَّ اللهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ

« مگر کسانی که بعد از آن توبه کنند و جبران نمایند که خداوند بخشندة مهربان است.»(آیه 5 نور)

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

برای توبه ،شرایطی لازم است که برخی از شرایط: شرط اصلی و برخی از آنها شرط کمال است که در حدیثی از قول امام علی(ع) نقل شده است که فرمود:
«شخصى در حضور امام علیه السّلام بدون توجه لازم گفت: استغفر اللَّه، امام فرمود مى‏ دانى معناى استغفار چیست؟ استغفار درجه والا مقامان است، و داراى شش معنا است،
اوّل- پشیمانى از آنچه گذشته،
دوّم- تصمیم به عدم بازگشت،
سوم- پرداختن حقوق مردم‏ چنانکه خدا را پاک دیدار کنى که چیزى بر عهده تو نباشد،
چهارم- تمام واجب‏هاى ضایع ساخته را به جا آورى،
پنجم- گوشتى که از حرام بر اندامت روییده، با اندوه فراوان آب کنى، چنانکه پوست به استخوان چسبیده و گوشت تازه بروید،
ششم- رنج طاعت را به تن بچشانى چنانکه شیرینى گناه را به او چشانده بودى، پس آنگاه بگویى، استغفر اللَّه!( نهج البلاغه – قصار ۴۱۷)
علمای اخلاق گفته اند که چهار شرط اول از شرایط قبولی توبه است و دو شرط آخر کمال توبه است ، یعنی دست یافتن به بالاترین مقام و مرتبه توبه کننده گان( مکارم شیرازی، اخلاق در قرآن، ج ۱ ص ۲۱۷)
روشن شد که توبه واقعی، پشیمانی و حسرت از گناه گذشته است که لازمه آن، عزم بر ترک آن در آینده وجبران مافات اعم از حقوق الهی و حقوق مردمی می باشد و وقتی توبه واقعاً انجام گرفت، به نظر همه علمای اسلام درپیشگاه خداوند مقبول است.
خداوند ما را جزء توبه کنندگان حقیقی قرار دهد به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
[غررالحکم موضوعى، ج 1، ص 99]

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. امیر المومنین علیه السلام در روایتی فرمودند:
أصـْلِـحِ الْمُسى ءَبِحُسْنِ فِعـالِکَ وَ دُلَّ عَلَى الْخَیْرِ بِجَمیل مَقالِکَ.

امام على علیه السلام فرمودند: آدم بد کار را به وسیله کارِ نیک خود اصـلاح کن، و با سخن زیبایت دیگران را به کارخیر رهنمون باش. [غررالحکم موضوعى، ج 1، ص 99]

حضرت علی (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

نکته ای کوتاه درباره امر به معروف و نهی از منکر:
امر به معروف و نهی از منکر به عنوان عامل اقامه دین و تمام فرائض و ارزش ها معرفی شده است، برای اینکه انجام این فریضه اثر بخش باشد، علاوه بر رعایت شرایط و مراتب امر به معروف،رعایت برخی از آداب به این هدف کمک زیادی می کند، آدابی همچون:
1-کسی که می خواهد به این فریضه عمل کند خودش در عمل به معروف و ترک منکر، پیش قدم باشد.
2- اساس و مبنای امر به معروف و نهی از منکر محبّت، خیر خواهی و دلسوزی نسبت به مؤمنین و سعادت و سلامت آنها و احساس نگرانی و دغدغه نسبت به ابتلاء آنها به بیماری های روحی است. لذا در امر به معروف اجتناب از هرگونه غرض ورزی شخصی، گروهی و جناحی و انگیزه های غیر خیر خواهانه مثل انتقام گیری و عیب جویی و ضربه زدن به دیگران و خود را برتر نشاندن ممنوع می باشد و محور همه اقدامات باید صلاح، هدایت، کمک و درمان مخاطب باشد.
3. رعایت آداب سخن گفتن بنا بر سخن ساده و در عین حال مستدل و منطقی سخن گفتن استفاده از الفاظ و تعابیر نیکو و جذاب با بار ارزشی- تعابیری که عواطف و احساسات طرف را برانگیزد مختصر و به میزان لزوم سخن گفتن (همین که مخاطب را متوجه اشتباهش کردید دیگر ادامه ندهید) از الفاظ و تعابیر تند، تحقیر آمیز، نیش دار و دارای کنایه، استهراء کننده و... استفاده نشود.
خداوند توفیق قلوب مومنین را ، به یکدیگر نزدیک بگرداند به برکت صلواتی بر محمد وال محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تسلیت ایام سوگواری

علمای اخلاق به دنبال بحث توبه بحث ماندگاری توبه را هم مطرح نموده اند. کسانی که به توبه دست یافته اند نگران هستند که مبادا باز به گناه برگردند. برای ماندگاری توبه چند راهکار را خدمت شما عرض می کنیم:

توضیح حدیثتوضیحات

1-دوری از عوامل گناه: مهمترین راه دوری انسان از گناه دوری اور از مقدماتی است که او را به گناه تشویق می کند.پیامبراکرم(ص) فرمود: هرکس توبه کند اما دوستان بد خود را تغییر ندهد توبه نکرده است ( بحار،ج۶ ،ص ۲۱).
اگر کسی می خواهد توبه اش واقعی باشد باید دوستان وجلساتش را عوض بکند. در واقع مقدمات گناه را ترک کند.
2-رفتن به جلسات موعظه: انسان نیاز به موعظه دارد و باید معلم اخلاقی داشته باشد؛در شنیدن اثری است که در دانستن نیست. سیره بزرگان و علما نیز همیشه بر این بوده است که بیش از آنکه موعظه کنند به تأسی از رسول گرامی(ص) که به جبرئیل فرمود «عظنی یا جبرئیل» خود را در معرض موعظه اهل معنا قرار می‌دادند(من لا یحضره الفقیه، ج1، ص471)
3-مشارطه و مراقبه: براى استمرار توبه، برنامه زمان‏بندى شده براى مبارزه با گناه لازم است. این برنامه باید در ابتدا سبک و قابل اجرا و به تدریج جدى‏تر و سنگین‏تر باشد.- براى پایبندى به استمرار توبه، بازخواست از نفس و تعیین جریمه و اداى آن مثل دادن صدقه یا گرفتن روزه مؤثر است.
خداوند توفیق توبه حقیقی به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
مستدرک‌الوسایل‌و‌مستنبط‌المسایل‌ج‌13 ،‌ص‌67‌، ح‌14763 - بحار الانوار (ط-بیروت) ج 100 ، ص 54، ح 26)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله روایت است که می‌فرمایند‏:
اِنَّ اَخْوَفَ ما اَخافُ عَلى اُمَّتى مِنْ بَعْدى هذِهِ، الْمَکاسِبُ المُحَرَّمَةُ- وَالشَّهْوَةُ الخَفیَّةُ‏ وَ‌الرِّبا.

آنچه بیش از هر چیز بر امتم بعد از خود مى‌ترسم، : درآمدهاى حرام، هواپرستى پنهان و ربا می‌باشد. مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج‌13 ،‌ص‌67‌، ح 14763 - بحار الانوار (ط- بیروت ) ج 100 ، ص 54، ح 26)

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

یکی از سوالاتی که فراوان پرسیده می شود این است که آیا سودی که بانکها به سپرده گذاران پرداخت می کنند حلال است یا حرام؟
قراردادی که بانکهابر اساس آن سود می دهند قرارداد وکالت است یعنی سرمایه گذار و سپرده گذار بانک را وکیل می کند که سرمایه اش را در فعالیتهای اقتصادی سود آور حلال مثل خرید و فروش و مضاربه و مشارکت بکار بیندازد و سود پرداختی به صورت علی الحساب است و به نظر اکثر فقها چنانچه کسی احتمال عقلایی و قابل توجه بدهد که بانک بر اساس همین قرارداد و با سرمایه کار حلال انجام می دهد، سود دریافتی حلال است هر چند فرد سپرده گذار اطمینان به عمل برطبق قرارداد را نداشته باشد. (استفتائات رهبری،س 1922 استفتائات ایت الله سیستانی س 355 مخالف ایت الله بهجت، سود سپرده ربا و حرام است، مگر با معاملة شرعیه در قبال سود معین. به این صورت که با سود یک معاملة شرعیه انجام دهد، مثلاً یک خودکار را از بانک بخرند به مبلغ سود، به شرط آنکه بانک فلان مبلغ وام را به او پرداخت کند، مانعی ندارد .استفتائات، ج 3، ص 192، س3993 و ص 193، ایت الله وحید خرسانی اگر با بانک شرط سود کنید این سپرده گذاری و سود دریافتی حرام است و اگر شرط سود نکنید ولی خود را طلبکار بانک بدانید باز هم بنابراحتیاط واجب این سپرده گذاری و سود دریافتی حرام است. واگر شرط سود نکنید و خود را طلبکار ندانید این سپرده گذاری اشکالی ندارد و اگر بعنوان سرمایه گذاری باشد با رعایت شرائط مضاربه در صورتی که برای معاش خود و خانواده به این سرمایه گذاری نیاز دارید باید بنابر احتیاط واجب همان ابتداء یک پنجم آن را بعنوان خمس بپردازید و اگر برای معاش خود و خانواده به آن نیاز ندارید بنابر فتوی باید خمس این سرمایه را بپردازید و سودی که بانک می پردازد قبل از تصرف در آن ، بنابر احتیاط واجب یک پنجم آنرا به سادات فقیر به قصد مافی الذمه بدهید و اگر چیزی از چهار پنجم این سود تا سال خمسی باقی ماند و صرف در مخارج زندگی نشد واجب است خمس آن‌را بپردازید. (استفتاء/14222) (منهاج 2/م 1219)
خداوند روزی حلال به همه ماعطا بفرمایید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(آیه 45 عنکبوت)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تسلیت ایام سوگواری
خداوند در قرآن می فرماید:
إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَر:

نماز (انسان را) از زشتیها و گناه بازمی‌دارد(آیه 45 عنکبوت)

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

کوتاهی در نماز را میتوان با عللی از بین برد که برخی از علتهای آن را خدمت شما عرض می کنیم:
1-شناخت بیشتر نسبت به نماز:پیامبر(ص) می فرماید: « اگر بدانی نماز چیست و با چه کسی نجوی و گفتگو می کنی خسته نمی شود و نمار را به اتمام نمی بری »( بحار ، ج‏74 ، ص 80 )
2-ترک دوستی و حب دنیا: حضرت مسیح(ع) می فرماید: دنیا پرست از عبادت و انس با خدا لذت نمی برد در حالیکه حب مال در دل او است »-( بحارالأنوار، ج14، ص309) چرا که «حب الدنیا رأس کل خطیئه»است. از علاقه قلبی به دنیا و متعلقات دنیاست که حتی در نماز هم، تمام توجه محب دنیا به سمت دنیاست و هیچ لذتی از نماز نمی برد و کم کم کاهل نماز شده و چه بسا نماز را ترک کند و به خسران ابدی گرفتار شود.
3-ترک گناهان: وقتی انسان، آلوده به گناه می‌شود، یا اصلا به سمت نماز و نیایش با خدا نمی رود و یا از نماز و عبادت خویش حظ و بهره ای نخواهد برد
4-ترک دوستان و محیط بد: انسان بطور طبیعی تحت تاثیر محیط ودوستان است و با ترک محیط و دوستن بد و رفت و آمد با اهل نماز به سمت نماز می رود.
خداوند ما را جزء نمازگزاران واقعی قرار دهد به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(الوسائل‌ج11‌: ص 520)

سلام علیکم. ‌بسم الله الرحمن الرحیم ‌از امام سجاد علیه السلام روایت است که‏ می‌فرمایند:
الذنوبُ التی تَهتِکُ العِصَمَ شربُ الخمرِ واللَّعبُ بالقِمار ِ

از‌‌گناهانی که سبب‌پرده دری ( و بی حیایی ) می‌شود‌، شرابخواری و قمار بازی است . (الوسائل‌ج11‌: ص 520)

امام سجاد (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته کوتاه درباره قمار :
1- هرگونه بازی با وسایل قمار حتی بدون شرط‌بندی اگر چه برای تفریح یا سرگرمی باشد، حرام است.
2. بازی با غیر وسایل قمار هم در صورتی که بازی همراه برد و باخت و‌شرط بندی باشد، شرط بندی و درآمد حاصل از آن حرام است.‌مثلاً چند نفر در خوردن یا انجام‌دادن کاری یا در فوتبال با هم مسابقه می‌دهند به شرط اینکه بازنده پول ‌یا شیرینی یا مال دیگری به برنده بدهد یا بازنده کاری را انجام بدهد، مثل اینکه شرط کند که بازنده، برنده را رایگان به سفر ببرد و یا امثال اینها صحیح نیست.
3-‌‌ در ‌دو ‌مورد ‌شرط ‌بندی‌ اشکال ندارد:
‌1. مسابقه سوارکاری.
‌2. مسابقه ‌‌تیراندازی ‌با اسلحه جنگی، در صورتی که شرط‌ بندی‏ بین افراد مسابقه دهنده باشد نه تماشاچی ها‌، درآمد حاصل از شرط بندی تماشاچی ها حرام است. ( اجوبه س 1117،‌1122‌‌-1123 ، منهاج سیستانی ج2 ؛ مکاسب محرمه مسأله‌22 ، امام ج 2‌س 15-17-18- فاضل ج 1س 953، بهجت ج 4 س 6436 بهجت ج4 س‌6452 - مکارم ج 2 س 727،‌735 ج3 س 471 جامع المسائل فاضل ج1 س 1564- رساله جامع سیستانی ص 635 م 2259)
خداوند توفیق ترک گناه به همه عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code