سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. امیر المومنین علیه السلام در روایتی فرمودند:
أصـْلِـحِ الْمُسى ءَبِحُسْنِ فِعـالِکَ وَ دُلَّ عَلَى الْخَیْرِ بِجَمیل مَقالِکَ.
امام على علیه السلام فرمودند: آدم بد کار را به وسیله کارِ نیک خود اصـلاح کن، و با سخن زیبایت دیگران را به کارخیر رهنمون باش. [غررالحکم موضوعى، ج 1، ص 99]
نکته ای کوتاه درباره امر به معروف و نهی از منکر:
امر به معروف و نهی از منکر به عنوان عامل اقامه دین و تمام فرائض و ارزش ها معرفی شده است، برای اینکه انجام این فریضه اثر بخش باشد، علاوه بر رعایت شرایط و مراتب امر به معروف،رعایت برخی از آداب به این هدف کمک زیادی می کند، آدابی همچون:
1-کسی که می خواهد به این فریضه عمل کند خودش در عمل به معروف و ترک منکر، پیش قدم باشد.
2- اساس و مبنای امر به معروف و نهی از منکر محبّت، خیر خواهی و دلسوزی نسبت به مؤمنین و سعادت و سلامت آنها و احساس نگرانی و دغدغه نسبت به ابتلاء آنها به بیماری های روحی است. لذا در امر به معروف اجتناب از هرگونه غرض ورزی شخصی، گروهی و جناحی و انگیزه های غیر خیر خواهانه مثل انتقام گیری و عیب جویی و ضربه زدن به دیگران و خود را برتر نشاندن ممنوع می باشد و محور همه اقدامات باید صلاح، هدایت، کمک و درمان مخاطب باشد.
3. رعایت آداب سخن گفتن بنا بر سخن ساده و در عین حال مستدل و منطقی سخن گفتن استفاده از الفاظ و تعابیر نیکو و جذاب با بار ارزشی- تعابیری که عواطف و احساسات طرف را برانگیزد مختصر و به میزان لزوم سخن گفتن (همین که مخاطب را متوجه اشتباهش کردید دیگر ادامه ندهید) از الفاظ و تعابیر تند، تحقیر آمیز، نیش دار و دارای کنایه، استهراء کننده و... استفاده نشود.
خداوند توفیق قلوب مومنین را ، به یکدیگر نزدیک بگرداند به برکت صلواتی بر محمد وال محمد