بیان بین الصلاتین

حدیث گفتار روز

سلام

علیکم

توضیح حدیثتوضیحات

خداوند در قرآن می فرماید: فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ: ای کسانی که ایمان آورده‌اید! هر کس از شما، از آیین خود بازگردد، خداوند جمعیّتی را می‌آورد{با این خصوصیات} که 1. خدا آنها را دوست دارد و2. آنان (نیز) او را دوست دارند،3. در برابر مؤمنان متواضع، 4.و در برابر کافران سرسخت و نیرومندند؛ 5. آنها در راه خدا جهاد می‌کنند، 6. و از سرزنش هیچ ملامتگری هراسی ندارند.(آیه 54 مائده)
این خصوصیات ذکر شده همان خصوصیاتی است که بسیجیان باید داشته باشند یعنی:
اولا: محبت خدا دارند(یحِبُّهُمْ وَ یحِبُّونَهُ) یعنی کارهایشان به عشق خداست و اخلاص دارند
ثانیا: در پیشگاه مؤمنان و طرفداران حق و حقیقت خضوع و تواضع می‌کنند و هیچ عنادی با ایشان ندارند؛ اما در برابر کفار و گردن‌کشان و کسانی که زیر بار حق نمی‌روند، سرسخت‌اند و هیچ خضوع و نرمشی از خود نشان نمی‌دهند؛از این جهت امام بسیجیان فرمود:آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
ثالثا: اهل جهاد و جنگ هستند(یجاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ) ،چه جنگ سخت(8سال دفاع مقدس و اکنون مدافعان حرم) و چه جنگ نرم(مبارزه اعتقادی)
رابعا: از دشمنان نمی هراسند و در برابر تهاجم تبلیغاتی عقب نشینی نمی کنند: وَ لا یخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ. و از سرزنش هیچ ملامت گری نمی هراسند.تهاجم تبلیغاتی، مقدّمه نبرد تسلیحاتی است. کسی که در جنگ تبلیغاتی عقب نشینی می کند، بی تردید نمی تواند در صحنه نبرد مسلّحانه، مدافع اسلام و ارزش های دینی باشد.
خداوند ما را جزء ولایتمداران حقیقی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(بحار،‌ج‌104،‌ص‌274‌و‌جامع احادیث الشیعه للبروجردی ج30‌ص 142 و رساله آموزشی رهبری ج 2 ص 50)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از پیا‌مبر خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: إیَّاکُم وَ الرِّشْوَة فَإنَّهَا مَحْضُ الکُفْرِ وَ لَا یَشُمُّ صَاحِبُ الرِّشْوَةِ رِیحَ الْجَنَّةِ

از دریافت و‌ پرداخت رشوه‌ بپرهیزید که‌ این نافرمانی خداوند ‌است‌ و کسیکه گرفتار رشوه شود‌ بوی بهشت به ‌مشامش نمی‌رسد. (بحار،‌ج‌104،‌ص‌274‌و‌جامع احادیث الشیعه للبروجردی ج30‌ص 142 و رساله آموزشی رهبری ج 2 ص 50)

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباره رشوه:
1. یکی از گناهان بزرگ رشوه است و دارای شکلهای مختلفی است:
الف: رشوه در‌قضاوت.یعنی انسان به قاضی چیزی بدهد‏که به نفع رشوه دهنده حکم کند.
ب.رشوه دادن برای انجام کار حرامی مانند خیانت در امانت یا از بین بردن حق دیگری باشد مثلا به کسی رشوه بدهند تا با شهادت دروغ دادن حق کسی را ضایع کند.
‌ج.‌رشوه گرفتن در قبال انجام وظیفه نیز حرام است مثلا کارمند دولت یا شرکت در مقابل کاری که وظیفه‌اش می‌باشد مالی دریافت نماید و پرداخت پول هم چون خلاف قانون است جایز نمی‌باشد.
2. تغییر دادن نام رشوه به اسم هدیه یا بخشش یا شیرینی سبب حلال شدن رشوه نمی شود و کسی که رشوه را گرفته واجب‌است به پرداخت کننده رشوه برگرداند. (مقام معظم رهبری ،س‌1246‌‌سیستانی ،رساله‌جامع‌ج‌1‌م‌2761)
خداوند متعال به همه توفیق کسب روزی حلال عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و‌آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام

علیکم

توضیح حدیثتوضیحات

خداوند در قرآن درباره کسانیی که با دشمنان می‌جنگیدند، می‌فرماید: وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکَانُواوَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ: چه بسیار پیامبرانی که مردان الهی فراوانی به همراه آنان جنگ کردند! آنها هیچ‌گاه در برابر آنچه در راه خدا به آنان می‌رسید، سست و ناتوان نشدند (و تن به تسلیم ندادند)؛ و خداوند استقامت‌کنندگان را دوست دارد.(آیه 146 آل عمران)
بسیجیان واقعی باید خصوصیاتی داشته باشند که برخی را اشاره می کنیم:
1. پایداری در راه خدا:طبق آیه ای که تلاوت شد، صبر، ثبات قدم و عدم تزلزل در میادین جانکاه از مشخصاتی است که یک بسیجی بدان مزین است. زیرا مسیر دین سختی دارد که برخی ابتدا همگام با مومنین در راه خدا هستند،اما در طی مسیر کوتاه می آیند. در تاریخ صدر اسلام نیز افرادی ابتدا طرفدار ولایت بودند ولی درنهایت در مقابل امام ایستادند. در انقلاب اسلامی نیز کسانی بودند که بسیجی بودند، ولی بسیجی نماندند.
2. استکبار ستیزی: یعنی در برابر کفار و استکبار محکم می ایستد ولی در برابر مسلمانان مهربان است(أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ-آیه 29 فتح)؛ در پیشگاه مؤمنان و طرفداران حق و حقیقت خضوع و تواضع می‌کنند و هیچ عنادی با ایشان ندارند اما در برابر کفار و گردن‌کشان و کسانی که زیر بار حق نمی‌روند، سرسخت‌اند و هیچ خضوع و نرمشی از خود نشان نمی‌دهند: وخداوند فرمود در آینده قومی میآیند که (أَذِلَّه عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِین-آیه 54 مائده ) هستند که این آیه در مورد امام علی(ع) ودر روایت دیگری درباره قوم سلمان فارسی نقل شده است(مجمع البیان، ج3، ص208)
3. عدالتخواهی و ظلم ستیزی: بسیجی تفسیر عدالت علی(ع) است که به قیمت تمام جهان حاضر نیست به قدر گرفتن پوست جویی از دهان مورچه ای به کسی ستم کند اگرچه آن کس دشمن او باشد.بسیجی مصداق فریاد عادل ترین مظلوم و مظلوم ترین عادل خلقت یعنی فریاد «کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا-نامه 47 نهج البلاغه-» امیرمومنان (علیه السلام) است. بسیجی فرمانبردار امامی است که فرمود: ما تا آخر در کنار مظلومان جهان می ایستیم و با ظالم می جنگیم» و در میدان مبارزه با ظلم، لبه تیز شمشیر خود را متوجه ریشه همه مظاهر فرهنگی، حقوقی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ستمگران می کنیم و تا قطع تمامی آن ریشه های متعفن از پا نخواهد نشست.
خداوند ما را جزء بسیجیان حقیقی قرار دهد به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(مستدرک ‏الوسایل و مستنبط المسایل ج 12، ص 179 ، ح 13817)

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در روایتی فرمودند: مَنْ أَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَى عَنِ الْمُنْکَرِ فَهُوَ خَلِیفَةُ اللَّهِ فِی الْأَرْضِ وَ خَلِیفَةُ رَسُولِه‏

هر کس امر بمعروف و نهى از منکر نماید، جانشین خدا در زمین و جانشین رسول اوست. (مستدرک ‏الوسایل و مستنبط المسایل ج 12، ص 179 ، ح 13817)

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته در رابطه با امر به معروف:
1. یکی از مهمترین نکات نسبت به امر به معروف انتخاب شیوه و روش امر به معروف است که امر به معروف و ناهی از منکر باید شیوه ای را انتخاب کند تا اثر گذار باشد.
2. در امر به معروف زبانی و عملی و رفتاری باید بر اساس روایت پیامبر اکرم (ص) که فرمود:اَلمُؤمِنُ مِرءاةُ المُومِنِ همچون آئینه عمل کرد که اولاً خوبی و بدی را با هم نشان می دهد ثانیاً روبرو و از روی صفا و نه انتقام جویی عیب را بی صدا و جنجال نشان می دهد ثالثاً در نشان دادن واقعیت ها فرقی بین افراد صاحب مقام و موقعیت و غیر آنها نمی گذارد و رابعاً درمخاطب انگیزه اصلاح ایجاد می کند نه عکس العمل و شکستن آینه .
اگر آمر به معروف و ناهی از منکر در اظهار قلبی و بیان زبانی و رفتار عملی به دنبال نشان دادن واقعیت ها به دیگران و تایید خوبی ها و تغییر زشتی ها باشد و با انگیزه دلسوزی و اصلاح باشد حتماً امر و نهی موثر خواهد بود.
خداوند توفیق عمل صحیح به فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر به همه ما عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

روز بسیج مستضعفین
جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام

علیکم

توضیح حدیثتوضیحات

امام خامنه ای فرمودند: بهترین و بزرگترین الگو برای بسیجیان مسلمان در همه عالم، علی ابن ابیطالب علیه السلام است»(3/9/73)
یک بسیجی باید پیرو و شیعه واقعی مولایش باشد والگوپذیری از مولایش داشته باشد که به برخی از موارد الگو گیری از امام علی (ع) اشاره میشود:
1. اخلاص داشتن: امیرالمومنین(ع) فرمود: خدایا، من تو را از بیم عذاب و طمع ثوابت نپرستیدم، بلکه تو را شایسته بندگی دیدم و پرستیدم(بحار،ج14،ص41) امام خمینی(ره) فرموده اند:" بسیج لشکر مخلص خدا است که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند.(2/9/67) صحنه های زیادی از اخلاص بسیجیان در زندگی آنها و در دوران دفاع مقدس رقم خورده است.
2. شهادت طلبی: حب به شهادت را بسیج از مولای خود علی علیه السلام آموخته است که فرموده است : " انی للشهاده لمحب. من دوستدار شهادت هستم."(الغارات، ج 1، ص 211.) زیرا ارزشهایی که فرهنگ اسلام و مبنای دینی برای شهادت قائل است بسیجی را شیفته شهادت کرده است. که نمونه بارز آن را در هشت سال دفاع مقدس مشاهده شد و اکنون نیز در مدافعان حرم دیده می شود.
3. ولایتمداری ومطیع مولا بودن: حضرت علی علیه السلام مطیع پیامبر بود و در این زمینه فرموده است: من بنده ای از بندگان حضرت محمد (ص) هستم(کافی، ج 1 ، ص89)
بسیجی تابع ولایت و هیچ گاه نه عقب می ماند و نه جلو می افتد. «الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ، کسانی که از ولایت جلو می زنند مارق و رها شده و کسانی که از ولایت عقب می مانند باطل هستند و راه یافتگان کسانی هستند که همراه و تابع ولایت باشند(صلوات شعبانیه،مفاتیح الجنان)
خداوند ما را جزء بسیجیان واقعی قرار دهد به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(ثواب‌الأعمال : 322 / 8 )

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم از امام صادق علیه السلام روایت شده که آن ‌حضرت فرمودند :‌مَن أکَلَ مِن مالِ أخیهِ ظُلما و لَم‏یَرُدَّهُ علَیهِ‌،‌أکَلَ جَذوَةً مِنَ النّارِ یَومَ القِیامَةِ‌

هر کس چیزى از مال برادر خود را به ستم و ناحقّ استفاده کند و آن را به او برنگرداند ،‌در روز قیامت از آتش خواهد خورد. (ثواب‌الأعمال : 322 / 8 )

امام صادق (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباره غصب:
1. یکی از محرمات و گناهان بزرگ غصب کردن مال و حق دیگران است. در این حکم فرقی بین پدر و فرزند و ‏زن و شوهر یا خواهر و برادر و یا افراد بیگانه وجود ندارد بنابر این اگر پدر و فرزند یا زن و شوهر از مال یکدیگر بدون اجازه و رضایت بردارند یا شریکی در مال شریکش بدون اجازه شریک دیگر دخل و تصرفی انجام دهد از مصادیق غصب محسوب شده و گناه می باشد.
2. اگر انسان مالی یا حقی را غصب کند علاوه بر توبه از گناه باید مال و حق را فورا به صاحبش برگرداند و هر مقدار که تاخیر بیندازد گناه بیشتری برای او نوشته می شود و اگر مال غصب شده از بین رفته است مثل یا قیمت آن مال را به صاحبش بدهد.مثلا اگر انگشتر طلایی را فردی غصب کرده و دزدیده است در صورتی که ‏انگشتر هست باید خود انگشتر را به صاحبش برگرداند و اگر انگشتر را فروخته و از بین رفته باید قیمتش را به‏ صاحبش‏ بدهد.‌(رساله‌مراجع‌م‌2548) (رساله‌مراجع‌2549)
خداوند متعال ما را مدیون خلقش قرار ندهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد .

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام

علیکم

توضیح حدیثتوضیحات

پیامبر(ص) می فرمایند: أحسَنُ النّاسِ إیماناً أحسَنُهُم خُلُقاً و ألطَفُهُم بِأهِلهِ : نیکوترین مردم از نظر ایمان، خوش اخلاق ترینِ آنها و مهرورزترین شان با خانواده خود است(بحار، ج ۷۱، ص ۳۸۷)
در روایات فضایل و اثرات زیادی برای خوش اخلاقی در خانواده ذکر شده که برخی را ذکر می کنیم:
1. رسیدن به مقام صدّیقان و شهیدان:پیامبر اکرم (ص) فرمودند: به اهل و عیال خود خدمت نکند مگر صدّیق یا شهید یا مردی که خداوند خیر دنیا و آخرت او را بخواهد(بحار، ج ۱۰۴، ص ۱۳۲)
2. نزدیکی به پیامبر در قیامت:پیامبر اعظم (صلوات الله علیه و آله) فرمودند: نزدیک‌ترین شما به مقام و جایگاه من در روز رستاخیز... همانانند که با همسرانشان بهتر رفتار کنند(وسائل الشیعه، ج 8، ص 507)
3. افزایش طول عمر: امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: هرکس با خانواده‌اش نیک رفتار باشد، خداوند بر عمرش بیفزاید.( کافی، ج 8، ص 219)
4. ثوابی برابر اعتکاف : پیامبر(ص) : نشستن مرد در کنار خانواده اش، نزد خدای بزرگ دوست داشتنی تر از اعتکاف [و نشستن] در این مسجد من است .»( تنبیه الخواطر، ج ۲، ص ۱۲۲)
5. آمرزش گناهان:پیامبر(ص) :خدمت مرد به اهل و عیال از روی محبت و اشتیاق، کفاره گناهان بزرگ اوست که غضب پروردگار را خاموش می‌کند(بحار، ج ۱۳، ص ۱۳۳)
خداوند به همه اخلاق خوش عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
‏طبری آملی، عماد الدین محمد، بشارة المصطفی لشیعة المرتضی، ج 2، ص 60، المکتبة الحیدریة، نجف، چاپ دوم، 1383ق؛)

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. با تبریک میلاد رسول اکرم و امام صادق علیهما السلام ، از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند : زَیِّنُوا مَجَالِسَکُمْ‏ بِذِکْرِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِب

یعنی مجالس خود را با یاد علی بن ابی‌طالب (علیه السلام )، زینت دهید . (‏طبری آملی، عماد الدین محمد، بشارة المصطفی لشیعة المرتضی، ج 2، ص 60، المکتبة الحیدریة، نجف، چاپ دوم، 1383ق؛)

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباره شرکت در مجالس:
مجالسی که در سطح جامعه تشکیل می‌شود بر دو گونه اند:
برخی حلالند همچون مجالس علم و دانش‌و مجالس اهل بیت علیهم السلام و ذکر مواعظ و مناقب و مصائب آنها و..که دارای اجر و ثواب است و برخی از مجالس گناه محسوب می‌شود. مثل‌:
‌1. عروسی های آلوده به گناه 2. مجلس قمار 3. مجلس شراب 4. مجلس‌غیبت و تهمت. 5‌. مجلس استعمال مواد مخدر،‌که حضور در چنین مجالسی که مستلزم حرام یا تایید حرام می باشد گناه است چنانچه انسان در مجلس گناهی قرار گرفت، نهی از منکر با وجود شرایط واجب است، اگر چه با خروج از مجلس گناه باشد، و در موقعی که گناه انجام نمی شود و حضور انسان تأیید گناه نیست مثلا زمان شام خوردن مجلس عروسی اشکال ندارد. (اجوبه الاسفتائات س1427؛ تبریزی استفتائات ج1س1054؛ مکارم استفتائات 2س719)
خداوند متعال عیدی ما رو استجابت همه دعاها بویژه فرج امام ‌زمان علیه السلام قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

میلاد نبی مکرم اسلام و امام جعفر صادق علیهما السلام
جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام

علیکم

توضیح حدیثتوضیحات

پیامبر(ص) در توضیح آیه (أُولَـٰئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ-آنها بهترین مخلوقات هستند-آیه 7 بینه) خطاب به امام علی(ع) فرمود: « هو أنت و شیعتک، تأتی أنت و شیعتک یوم القیامة راضین مرضیین:یا علی!آن(خیرالبریه)تو و شیعیانت هستید. تو و شیعیانت روز قیامت در حالی که شما از خدا خشنود و خدا از شما خشنود است، می‌آیید.»(الدر المنثور سیوطی، ج۶، ص۳۷۹-المیزان ؛ ج۲۰، ص۳۴۱)
بنابراین پیدایش شیعه از زمان پیامبر اسلام (ص) بوده است و شیعه دوازده امامی همان اسلام حقیقی است که به فرمایش پیامیر مبنی بر تمسک به قرآن و اهل بیت عمل کرده است و پیامبر طبق نقل کتب شیعه و سنی، کلمه شیعه علی را بکار برده است؛پس علت این که گاهی گفته میشود شیعه جعفری چیست؟
1. امام صادق (ع) در تبیین فقه شیعه و بیان و معرفی اسلام بیش ترین تاثیررا داشته است. بیش ترین روایات فقهی(حدود 70 درصد) مربوط به امام صادق(ع) است. ،بیشترین شاگرد (حدود4هزار) از ایشان است (الار شاد ، ص271 ) و البته این مساله بخاطر شرایط زمانه بوده است که چون زمانه درگیری میان بنی امیه و بنی عباس بوده، و ایشان آزادی بیشتری داشته اند
2. چون مذاهب فقهی اهل سنت در همین دوره پایه گذاری شده و این دوره، دوره شکل گیری مذاهب فقهی اسلام نیز بوده است. اصطلاح رئیس مذهب شیعه که اکثراً بر امام صادق (ع) اطلاق می شود، بیشتر ناظر به فقه شیعی در برابر مذاهب اهل سنت است، و گرنه اساس تشیع و مکتب امامت از لحاظ معارف بنیادی، در عرض مذاهب فقهی نبوده و معارف اصلی اسلامی همان معارف پیامبر است که از اهل بیت به ما رسیده است.
3. ائمه چهارگانه اهل سنت و دیگر بزرگان شان شاگردان و یا شاگرد شاگردان امام بوده اند، مثلا مالک بن انس بیشتر عمرش و ابوحنیفه 2 سال از عمرش را شاگرد امام بوده اند و این مساله سبب شد پیروی شیعه از فقه و مذهب اهل بیت با نام «جعفری» شناخته شود.( رسول جعفریان، حیات فکری وسیاسی امامان شیعه،ص 345)
خداوند ما را جزء شیعیان واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(بحارالانوار، ج 32، ص 355 و خصال ص 51)

سلام علیکم ‏بسم ‏الله الرحمن الرحیم با تبریک میلاد رسول اکرم و امام صادق علیهما السلام ، از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: اِنّ اَخْوَفَ ما اخافُ علیکم اتّباعُ الهوی و طولُ الأمل

آنچه که بیش از هر چیز بر شما بیم دارم، پیروی از هوای نفس و آرزوی دراز است.‌(بحارالانوار، ج 32، ص 355 و خصال ص 51)

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباره اعمال 17 ربیع الاول :
1. غسل ؛ البته کیفیت غسلهای واجب و مستحب به یک شکل است‌و انسان با یک غسل می‌تواند چند غسل واجب و مستحب را با هم نیت نماید.
2 روزه گرفتن که از برای آن فضیلت بسیار است و روایت شده هر که این روز را روزه بدارد ثواب روزه‌ی یک سال را خداوند متعال برای او می‌نویسد و این روز یکی از آن چهار روز است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است؛ البته چنانچه کسی که روزه قضا دارد نمی‌تواند روزه مستحبی بگیرد ولی میتواند این ایام را به نیت روزه قضا روزه بگیرد انشاء‌الله از ثواب روزه مستحبی هم بر‌خوردار میشود و مسافری که نمازش شکسته‌است نمی‌تواند روزه بگیرد حتی روزه قضا و مستحبی.
3. زیارت حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم‌و همچنین زیارت امام امیر المؤمنین علیه السّلام از راه دور و نزدیک و این روز اعمال دیگری مثل نماز، صدقه دادن و دعاهایی دارد که مومنان می‌توانند به مفاتیح الجنان مراجعه نمایند. (مفاتیح الجنان‌. فصل نهم‌. در اعمال ماه ربیع الأّوّل؛‌المراقبات‌. ص81 – 84)
خداوند متعال عیدی ما را فرج امام زمان علیه السلام قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد .

شب میلاد پیامبر رحمت و امام جعفر صادق علیهما السلام
جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم

بسم الله الرحمن الرحیم

توضیح حدیثتوضیحات

خداوند در قرآن می فرماید: وَلَا تَسُبُّوا الَّذِینَ یَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّـهِ فَیَسُبُّوا اللَّـهَ عَدْوًا بِغَیْرِ عِلْمٍ» (انعام، ۱۰۸) و آنهایی که جز خدا را میخوانند، دشنام مدهید که آنان (نیز) از روی دشمنی و به نادانی، خدا را دشنام خواهند داد.
بعضی از اعمال، موجب تفرقه و ضعیف شدن وحدت می شود که باید ترک شود :
1. جلوگیری از تحریک احساسات و عدم توهین به مقدسات از مهمترین عوامل وحدت بخش ، توهین نکردن به مقدسات صاحبان مذاهب و فرقه های مختلف و رعایت ادب در گفتار نسبت به آنهاست. این یک اصل دینی و عقلانی در میان ما امت اسلامی است که میگوییم: «آنچه را برای خود نمیپسندی برای دیگران مپسند». بر این اساس همانگونه که ما نمیخواهیم به بزرگان، ما بی ادبی و بی احترامی شود، دیگران نیز اینگونه اند و اسائه ادب به بزرگان و مقدسات خویش را برنمیتابند. این اصل و قاعده در مورد همگان عمومیت دارد و هیچ فرقه و حزبی از آن مستثنا نشده و لذا خداوند، طبق آیه ای که تلاوت شد، فرموده است حتی به بتهای کفار توهین نکنید.
2. پرهیز از تکفیر صاحبان فرقه های اسلامی در طول تاریخ و به ویژه در عصر حاضر یکی از مهمترین عوامل تفرقه و نبرد و قتال میان مذاهب و فرق گوناگون بحث «تکفیر» بوده است. طبیعی است که هر فردی نظرات خود را حق و صحیح دانسته و سایر مذاهب و اندیشه ها را باطل یا ناصواب بداند؛ اما باید دانست که دیگران نیز درباره عقیده خود چنین فکر و ایدهای دارند و اگر قرار باشد، هر مذهبی مذهب دیگر را تکفیر کند؛ در آن صورت به کینه توزی، جنگ و نبرد و برادرکشی خواهد انجامید و این به نفع هیچ مذهبی نیست که با این روش با مخالفان خود برخورد کند. قرآن این روش،را مورد مذمت قرار داده و فرموده است: لَا تَقُولُوا لِمَنْ أَلْقَى إِلَیْکُمُ السَّلَامَ لَسْتَ مُؤْمِنًا» (نساء، ۹۴) به کسی که نزد شما اظهار اسلام میکند مگویید تو مؤمن نیستی.
3. پرهیز از بی اخلاقی و عمل به دستورات اخلاقی قرآن این که قرآن همواره بر احسان، نیکوکاری، انفاق و دیگر رفتارهای پسندیده و معروف تأکید میکند و انسانها را به رعایت اصول اخلاقی مانند غیبت نکردن، عدم سوءظن و پرهیز از تجسس در کار دیگران و عیبجویی نکردن و غیره فرا میخواند به نوبه خود تأثیر بسزایی در ایجاد وحدت و انسجام امت دارد و موجبات زدودن اختلاف و نزاع را میان مردم فراهم میکند. قرآن کریم در این مورد میفرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِّن قَوْمٍ عَسَى أَن یَکُونُوا خَیْرًا مِّنْهُمْ (حجرات، 11 )
خداوند اخلاق نبوی به همه عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه آل عمران آیه 103

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم خداوند متعال در قران کریم میفرماید: وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْکُرُواْ‌نِعْمَتَ اللهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنتُمْ اَعْدَاءً فَاَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَاَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَاناً

و همگی به ریسمان الهی‌،‌تمسّک‌جویید،‌و پراکنده نشوید ، و نعمتِ خدا را برخودتان ، به یاد آورید ، آنگاه که دشمنان (یکدیگر) بودید ، و (او) میان دلهای شما ، الفت انداخت ، پس به (برکتِ) نعمت او ، برادران (همدیگر) شدید.( 103/آل عمران ).

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته در مورد وحدت:
1. حفظ وحدت مسلمین و دوری از کارهای تفرقه انگیز از دستورات دین‌است و ایجاد تفرقه و دامن زدن به اختلاف بین مسلمین حرام است .
2. مقصود از وحدت تاکید بر مشترکات می باشد و اتحاد در مقابل دشمن و پرهیزاز بد زبانی و فحاشی و دروغ و مانند آن است.
3.حفظ‏ دین ‏الهی، ‏و ‏ترویج ‏مکتب ‏اهل‏ البیت ‏علیهم السلام به روش صحیح و درست به دور از دروغ، تمسخر ‏و ‏تهمت ‏به ‏یکدیگر ‏و ظیفه ‏همه ‏مسلمین ‏است. (رساله نوین ج4 ص197؛‌اجوبه س61)
خداوند زمینه اتحاد میان مسلمین را بیش از پیش قرار بدهد به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم

بسم الله الرحمن الرحیم

توضیح حدیثتوضیحات

خداوند در قرآن درباره وحدت می فرماید: تَعَالَوْا إِلَى کَلِمَه سَوَاءٍ بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّـهَ وَلَا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئًا » بیایید بر سر سخنی که میان ما و شما مشترک است بایستیم که جز خدا را نپرستیم و کسی را با او شریک نکنیم (آل عمران،64)
برای ایجاد وحدت صحیح راهکارهایی وجود دارد که به برخی اشاره میشود:
1. گفت وگو و تعامل علمی میان دانشمندان و فرهیختگان مسلمان
یکی از مهمترین راهکارهای ارائه شده توسط قرآن برای ایجاد وحدت و تقریب، سنت حسنه گفت وگو میباشد. بخش اعظمی از اختلافها از سوءتفاهم یا نفهمیدن حرف طرف مقابل ناشی میشود که در این میان گفتوگو تلاش و چارهای است برای شناخت دیدگاهها و نقطه نظرات یکدیگراست
گفت وگو و مشتقات آن، بیش از 17 بار در قرآن تکرار شده که بیانگر اهتمامِ ویژه اسلام به آن میباشد. اصلاً قرآن کریم خود کتابی است که سرتاسر آن را گفت وگوهایی میان خدا و پیامبر یا گفت وگو میان پیامبران با امتشان یا گفتوگو با معاندان و مخالفان تشکیل داده است.
2- یکی از راهکارهای قرآن برای تحقق وحدت، بیان آثار مثبت اتحاد و انسجام و همچنین بیان آثار سوء تفرقه و اختلاف است. مهمترین آثار اتحاد اسلامی از دیدگاه قرآن بدین شرح است:
الف. برچیده شدن زمینه سلطه بیگانگان و استعمارگران. (قصص، 4) ب. افزایش قدرت و هیمنه مؤمنان. (انفال، 46) ج. رسیدن به آرامش و آسایش. (آل عمران، 103 ) د. رعایت حقوق برادری و عیبجویی نکردن و گمان باطل به یکدیگر نبردن. (حجرات، 11 )
3. رجوع کردن به قرآن وسیره صحیح و مورد قبول و مشتر ک پیامبر(ص) برای حل اختلاف
قرآن کاملترین و بهترین معیار و راهنمای ما مسلمانان در نیل به سعادت دنیوی و اخروی است. بنابراین مسلمانان باید آن را راهنمای فکری و عملی خود در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی اعم از فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قرار داده و برای حل اختلافات خویش بدان متوسل گردند.
در آیاتی از قرآن، خداوند این کتاب آسمانی را محور و اساس حل اختلاف معرفی کرده و فرموده است:
«وَمَا أَنزَلْنَا عَلَیْکَ الْکِتَابَ إِلَّا لِتُبَیِّنَ لَهُمُ الَّذِی اخْتَلَفُوا فِیهِ وَهُدًى وَرَحْمَه لِّقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ» (نحل، 64) ما قرآن را فقط برای این منظور نازل کردیم که تو مواردی را که در آن اختلاف دارند، برای آنها روشن کنی و (این قرآن) مایه هدایت و رحمت است برای قومی که ایمان دارند.
خداوند وحدت حقیقی را در میان مسلمانان برقرار نماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(نهج‌البلاغه،‌خطبه‌178)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. از أمیر المومنین علی علیه السلام روایت است که می‌فرمایند: إذا رَغِبتَ فِى المَکارِمِ فَاجتَنِبِ المَحارِمَ.

.اگر به دنبال بزرگوارى هستى از حرام‌ها دورى کن. (نهج‌البلاغه،‌خطبه‌178)

حضرت علی (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته کوتاه درباره احکام محرمیت:
1. از جهت شرعی محرمیت بین زن و مرد جز با سه راه امکان پذیر نیست 1. تولد 2. شیر خوردن با رعایت شرایطش 3. ازدواج که با عده ای محدود انسان با ازدواج محرم می شود.
2. با تولد انسان با چهار گروه محرم می شود:
1. با تمامی اجداد و جدات هر چند سلسله آنها بالاتر برود محرم است مثلا کسی که سید است هر جند با بیست واسطه به پیامبر یا حضرت زهرا علیهما السلام برسد، محرم است حتی کسانی که از طرف پدری سید نیستند اما مادرشان یا یکی از مادربزرگ هایشان جزء سادات باشد، باز هم این افرادبه پیامبرو حضرت زهرا منتسب می شوند و با پیامبر و حضرت زهرا علیهم السلام محرم می شوند.
2. انسان با تمامی فرزندان و نسل خودش تا روز قیامت محرم است
3. انسان با برادر و خواهر و خواهر زادگان و برادرزادگان و نسل آنها تا روز قیامت محرم است
4. با عمه و عمو و دایی و خاله محرم است حتی با عمو وعمه و دایی و خاله پدر و مادر و اجداد و جدات محرم است بنابر این کسی که سید است با حضرت زینب محرم است چرا که ایشان عمه اجدادش می باشد.اما با فرزندان اینها انسان محرم نمی باشد.توضیح المسائل مراجع م 2388
خداوند متعال توفیق انجام وظایف شرعی را به همه ماعنایت بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم

بسم الله الرحمن الرحیم

توضیح حدیثتوضیحات

خداوند در قرآن در مدح پیامبر فرموده است:«إِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیمٍ؛تو دارای اخلاق بزرگ و برجسته ای هستی».(قلم: 4)
برخی از اثرات دنیوی خوش اخلاقی که در روایات ذکر شده را تقدیم حضورتان میکنیم:
1-کینه زدایى: برطرف ساختن کینه هایى که به تدریج در درون فرد رسوخ کرده، کارى بسیار سخت و گاهى غیرممکن است، اما مواجه شدن با روى گشاده، درمان کینه هاى سخت و دیرینه است. پیامبر(ص) مى فرمایند: خوش رویى کینه را مى زداید(کافی، ج 2، ص 103)
2-ایجاد محبت و الفت: بهترین راه جلب دوستی دیگران داشتن اخلاق نیک است.
امیرالمؤمنین (ع)مى فرمایند: خوش رویى تو آتش دشمنى راخاموش مى سازد» (کافی،ج2،ص103) و مى فرماید: گشاده رویى باعث دوستى خلق است» (مستدرک، ج 8، ص 454)
3. افزایش روزی: امیرالمؤمنین علیه السلام مى فرمایند: گنجینه های روزی در نرم خویی و گشاده رویی است (بحار،ج75،ص53)
4. افزایش عمر و آبادی سرزمینها: امام صادق(ع) فرمود:نیکوکاری و خوش خلقی، سرزمین ها را آباد می کند و بر عمرها می افزاید. (کافی،ج2،ص100)
خداوند توفیق عمل به دستورات دینی را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
(ثواب‌الاعمال، ص ۳۶۵)

سلام علیکم بسم ‌الله الرحمن الرحیم در روایت است از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام که فرمودند: لِکُلِّ داءٍ دَواءٌ وَ دَواءُ الذَّنبِ اَلاِستِغفارُ.‌

‌هر دردی دوا و درمانی دارد. داروی گناه، طلب آمرزش و استغفار کردن است. (ثواب‌الاعمال، ص ۳۶۵)

امام صادق (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباه توبه‌:
1. یکی از مهمترین واجبات توبه از گناهان‌است که واجب فوری است و تأخیر انداختن آن جایز نیست و زمان و مکان و آداب خاصی لازم ندارد لذا فرد وقتی گناهی مرتکب شد باید سریعا توبه کند هر چند قبلا توبه کرده و آنرا شکسته؛ باز هم باید توبه واقعی کند و به سوی خداوند برگردد و از رحمت‌خدا ناامید نباشد زیرا ناامیدی خودش گناه است.
2. حقیقت توبه این است که قلبا از گناهش پشیمان شود و تصمیم بر ترک گناه گرفته شود
3. نسبت ‏به ‏برخی ‏گناهان علاوه‏ بر پشیمانی و تصمیم بر ترک گناه جبران گذشته واجب است مثل اینکه اگر گناه فردی ‏ترک نماز و روزه بوده در انجام نماز و روزهای قضا کوتاهی نکند ،.(عروه اول احکام اموات مراجع مساله 1813؛ 1814؛ 1815؛ 2279؛ 2701).
تعجیل در فرج امام زمان سلامتی مراجع عظام خاصه امام خامنه ای صلوات بر محمد و آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم

بسم الله الرحمن الرحیم

توضیح حدیثتوضیحات

خداوند در قرآن یکی از عوامل گسترش اسلام را اخلاق خوب پیامبر میداند و می فرماید: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ: به سبب رحمت خداست که تو با آنها این چنین خوشخوى و مهربان هستى. اگر تندخو و سخت‌دل مى‌بودى از گرد تو پراکنده مى‌شدند(آیه 159 آل عمران)

1-اخلاق خوش پیامبر(ص): شکی نیست که یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت اسلام، اخلاق نیکو و برخورد متین و ملایم پیامبر اکرم(ص) با مردم بود. وجود رسول خدا(ص) براى همه مردم مایه رحمت بود و هیچکس را به سبب رنگ و جنس از شمول آن مستثنى نمی کرد.قرآن نیز در تعریف از اخلاق پیامبر(ص) می فرماید: إِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ: تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری!(آیه 4 قلم)
2- عامل دوم گسترش اسلام قرآن کریم است: طلوع اقتدار اسلام در مدینه و با تلاوت قرآن بوده است. تأثیر همه جانبه قرآن در ساکنان مدینه تا به آنجا بود که رسول خدا(ص) فرمود: مدینه با قرآن گشوده شد.»( فتوح البلدان ص 21.)
قرآن در دو شکل «محتوایی» و «شکلی» تأثیر‌گذار بوده است. پیام‌های قرآنی در بعد محتوایی، مشرکان را در برابر دعوت به اسلام خلع سلاح کرد، و عامل صوری، یعنی نظم آهنگین قرآن، زیبایی و شور انگیزی، ادبیات قوی و شیوایی آن بر جذابیّت پیام‌های قرآن می‌افزود.
"سوید بن‌صامت" شاعرزبردست مشرکین میگوید: «محمّد نه ساحر است، نه شاعر و نه کاهن. به خدا قسم کلام او شیرینی خاصی دارد. ریشه‌های کلامش پر برکت و شاخه‌های آن پر میوه است، سخنی بالاتر از آن نیست.( سیره ابن هشام، ج 1، ص 288 و 289.)
3-دعوت و تبلیغ: پیامبر(ص)در کار تبلیغ اسلام تحرک داشت. به طائف سفر کرد، در ایام حج در میان قبایل می گشت و تبلیغ می کرد، یک بار امام علی علیه السلام و بار دیگر معاذ بن جبل را به یمن برای تبلیغ فرستاد، مصعب ببن عمیر را پیش از آمدن خودش برای تبلیغ مردم مدینه به مدینه فرستاد، گروه فراوانی از یارانش را به حبشه فرستاد.
در حدود صد نامه به شخصیتهای مختلف(مثل سران کشورهای جهان) نوشته و پیامبری خود را اعلام و آنها را به دین اسلام دعوت کردند(وحی و نبوت شهیدمطهری، ص141)
خداوند ما را جزء مبلغین واقعی اسلام قرار دهد به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
«تنبیه الخواطر {معروف به مجموعه ورام} ص 69»

سلام علیکم.بسم الله الرحمن الرحیم. از پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلم روایت است: إِنَّ اللَّهَ حَرَّمَ الْجَنَّةَ أَنْ یَدْخُلَهَا جَسَدٌ غُذِّیَ بِحَرَامٍ

خدای بزرگ و بلند مرتبه بهشت را بر بدنی که با مال حرام تغذیه شود، حرام کرده است. «تنبیه الخواطر {معروف به مجموعه ورام} ص 69»

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

خوردن و آشامیدن در بعضی موارد حرام است:
‌1. خوردن غذای نجس حرام است اما اگر شک دارد که نجس شده یا نه، خوردن آن اشکال ندارد (م145).
2. خوردن گوشت حیوانات حرام گوشت مانند خرگوش، خرچنگ، حیوان داخل صدف و ماهی که جزو ماهیان پولکدار نباشد و همچنین خوردن بعضی از قسمتهای حیوانات حلال گوشت نیز مانند دنبلان ونخاع حرام است. (مسائل جدید ج3 ص 147، جامع المسائل ج1 س 1362، بهجت ج4 س5882 )
3.خوردن مسکرات،و در آن فرقی بین این نیست که کم باشد یا زیاد و فرقی ندارد مست بشود یا نه؛در هر صورت حرام بوده وحتی خوردن یک قطره از آن هم حرام است و کسی که مرتکب این گناه بزرگ شده، باید در حالت طبیعی نمازش را بجا آورد و ترک نماز گناه مجدد است. (بهجت ج4 س 5936 و عروه احکام النجاسه م 32)
4. خوردن مال غصبی و مالی که از راه حرام بدست آمده مثل مال دزدی یا مالی که از راه قمار و مانند ان بدست آمده است.
خداوند متعال توفیق ترک محرمات الهی را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

سلام علیکم

بسم الله الرحمن الرحیم

توضیح حدیثتوضیحات

خدواند در قرآن می فرماید:لَوْ کَانَ فِیهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا: اگر در آسمان و زمین، جز «اللّه» خدایان دیگری بود، آن دو فاسد می‌شدند (و نظام جهان به هم می‌خورد)):انبیاء:22)
یعنی اگر چند خدا وجود میداشت، نظم جهان به هم میریخت ؛زیرا فرامین متفاوت آنها نظم جهان را بر هم میزد:یکی از دلایل توحید، وحدت و هماهنگی هستی است.هر کس جهان هستی را مطالعه کند میبیند مجموعه‏ای هماهنگ و واحدی به همپیوسته است. این وحدت و هماهنگی از وحدت و یگانگی خالق خبر میدهد. به عبارت دیگر، اگر دو اراده بر عالم هستی حاکم بود، اگر دو تدبیر در جهان خلقت جریان داشت حتماً ناموزونی و فساد وجود داشت و اکنون که نظم در آن می بینیم دلیل بر وحدت خالق و مدیر و مدبّر عالم خلقت است.
2ـ خداوند وجود مطلق و نامحدود است و هر چیزی که محدود باشد، مخلوق است و نامحدود نمی تواند دوتا باشد؛ چون یکی از آن دو موجب محدودیت دیگری می شود. پس خداوند واحد خواهد بود(قل هوالله احد- االله الصمد)
3-امام علی(ع) به فرزندش امام حسن(ع) میفرماید:اگر پروردگارت شریک و همتایی داشت، رسولان او به سوی تومیآمدند و آثار ملک و قدرتش را میدیدی و افعال و صفاتش را میشناختی، امااو خداوندی است یکتا، همان گونه که خویش را چنین توصیف کرده است (نهج البلاغه، نامه 31)
خداوند معرفت و شناخت خودش را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
( وسائل الشیعه ج16 ص 150)

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم امیر المومنین علیه السلام در روایتی فرمودند: وَ اْمُرَ بِالمَعروف تَکُنْ من اَهلِه.

امر به معروف کن تا از اهل معروف شوی. ( وسائل الشیعه ج16 ص 150)

حضرت علی (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

نکاتی کوتاه درباره امر به معروف و نهی ازمنکر:کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند لازم نیست که عادل باشد و یا به آنچه امر می کند خودش عمل کند لذا اگر خودش واجبی را ترک می کند علاوه بر اینکه گنهکار است و از گناهش باید توبه کند بر او واجب است با وجود شرایط امر به معروف، دیگری را به همان واجب امر کند کما اینکه واجب است خودش نیز به آن عمل نماید.
این همه تاکید بر انجام این فریضه الهی به جهت آثار و نتایج و برکاتی ست که بر زندگی فردی و خانوادگی و اجتماعی دارد که به برخی از آنها که در روایت تبیین شده، اشاره می شود:
۱.متخلق شدن به اخلاق الهی چرا که امر به معروف و نهی از منکر دو وصف الهی هستند و التزام به آنها مصداق آراسته شدن به اخلاق الهی می باشد.
2. تقویت احساس مسئولیت نسبت به دیگران چرا که اسلام یک دین اجتماعی ست و صرفا به اصلاح فرد توجه ندارد بلکه اصلاح جامعه هم از اهداف دین است.
4. سبب می شود که خود انسان نیز به انجام واجبات و ترک محرمات توجه بیشتری داشته باشد
5. افزایش روحیه انتقادپذیری و مقابله با فرهنگ چاپلوسی
خداوند همه ما را از آثار و برکات امر به معروف و نهی از منکر بهره مند بگرداند به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code