سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
باعرض تسلیت ایام شهادت
گاهی سوال میشود که چرا امیرالمومنین علیه السلام با آن همه شجاعت در برابر حمله به خانه اش قیام نکرد؟
اولا: امام فردی شجاع، ولی حکیم بود و جوانب وعواقب بعدی را که{ نابودی اسلام و بازگشت کفر و همچنین تفرقه میان مسلمین (بحار، ج32، ص61)} بود، در نظر گرفت و حفظ اسلام مهمتر از غصب خلافت ظاهری و حتی شهادت همسرش بود،زیرا تمام معصومین علیهم السلام برای حفظ اسلام شهید شدند.
ثانیا: توضیح با مثالی مهم: دو مادر ادعای مادری نوزادی داشتند که امام فرمود: بچه را از وسط نصف کنید و به هرکدام نصفش را بدهید؛عواطف مادری باعث شد مادر حقیقی کوتاه بیاید تا بچه نمیرد؛ برای اسلام نیز دو مادر (امام-خلفا) بود که صاحب حقیقی برای حفظ اسلام از حقش گذشت تا توسط 4شمشیر (منافقین- مرتدین- رومیان- پیامبران دروغین) ازبین نرود.
علت در خطر بودن اسلام این بود که:
1. خطر منافقین که ظاهرا اسلام آورده بودند،ولی قلبا ایمان نیاورده بودند (سیره بن هشام، ج1، ص584)
2. خطر مرتدین بود که از اسلام برگردند و اصل اسلام به خطر بیفتد که خود امام یکی از علتهای عدم قیامش را همین نامیده است.( انساب الاشراف، ج1، ص587)
3. خطر حمله رومیان بود که قبل از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چند بار جنگیده بودند و آماده حمله به اسلام بودند.(سیره ابن هشام، ج2، ص642)
4. پیامبران دروغین(مسیلمه و طلیحه) که نماینده پیامبر در یمن را کشته بودند و به سوی مدینه پیشروی می کردند.(تاریخ طبری، ج3، ص229-236)
خداوند توفیق فهم معارف دین را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
بسم الله الرحمن الرحیم.
امروز سردار دلها در زادگاه خویش در گلزار شهدا به خاک سپرده شد. درود و سلام خداوند بر این دلاور شهید
اما به مناسبت اولین شب دفن سردار قصد داریم نکاتی کوتاه راجع به نماز شب اول دفن عرض کنیم، بلکه در مقابل این همه خدمتی که این مرد بزرگ نسبت به همه ما انجام دادند، ما هم امشب با خواندن این نماز هدیه ای به روح بلندش تقدیم کنیم.
در روایتی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در فضیلت انجام نماز شب اول دفن میت اینگونه فرموده اند: إِنْ فَعَلْتُمْ ذَلِکَ بَعَثَ اَللَّهُ حِینَهَا إِلَیْهِ بِأَلْفِ مَلَکٍ ... وَ یُوَسِّعُونَ عَلَیْهِ قَبْرَهُ، حَتَّى یُنْفَخَ فِی اَلصُّورِ، وَ یَکْتُبُ اَللَّهُ لِمَنْ أَدَّى تِلْکَ اَلصَّلاَةَ مِنَ اَلْحَسَنَاتِ بِعَدَدِ مَا طَلَعَتْ عَلَیْهِ اَلشَّمْسُ، وَ یُرْفَعُ لَهُ أَرْبَعِینَ دَرَجَةً حَتَّى یَرْضَى. زمانی که این نماز در شب اول قبر میتی خوانده می شود خداوند هزار ملک را به سوى مرقد میت می فرستد و تا روز قیامت قبرش وسیع خواهد بود، و همچنین در نامه عمل کسی که این نماز را بجا می آورد به اندازه هر آنچه خورشید بر آن می تابد حسنه نوشته می شود. (زاد المعاد , جلد 1 , صفحه 581).
1. بنابر این یکی از نمازهایی که مستحب است و نسبت به آن در دین مقدس اسلام سفارش شده نماز شب اول دفن میت است. که طبق روایتی که بیان شد هم برای میت ثواب فروانی دارد و هم برای کسی که این نماز را می خواند.
2. کیفیت نماز شب اول دفن میت به این صورت است که دو رکعت است که در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه آیه الکرسی خوانده می شود (به فتوا یا احتیاط هر سه آیه خوانده شود تا هم فیها خالدون) و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر خوانده می شود. و بعد از سلام نماز می گوید: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ابْعَثْ ثَوَابَها إِلَى قَبْرِ فُلَان» که به جای کلمه فلان اسم میت را می گوید.
3. نماز شب اول دفن را در هر موقع از شب می توان خواند ولی بهتر است در اول شب بعد از نماز عشا خوانده شود. (عروه الوثقی، کتاب الصلاه، فصل فی صلاه لیلۀ الدفن)
4. از آنجایی که این نماز مستحبی است نمی توان آن را به جماعت خواند.
خدواند متعال ما را مدیون شهدا قرار ندهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
با تسلیت ایام شهادت
سیره عملی حضرت فاطمه سلام الله علیها نشان می دهد که ایشان اولین حامی و قویترین مدافع ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام بودند. چند نمونه از ولایتمداری ایشان نقل میشود:
1. دفاع از حضرت علی علیه السلام توسط حضرت زهرا سلام الله علیها در گفت و گوها و مذاکراتی که ایشان با سایر مسلمانان داشتند اولین نشانه دفاع از ولایت در این شخصیت بود. مثل بیان فضائل حضرت علی علیه السلام توسط حضرت فاطمه سلام الله علیها به واسطه شنیدن فرمایشات پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در وصف فضل، کمال و ولایت آقا امیرالمومنین علی علیه السلام که بانوی بزرگوار اسلام از پدر نقل قول می کردند .
2. گریه اعتراض برمظللومیت امیرالمومنین که نوعی نبرد حماسی سیاسی بود.
3. مخالفت شدید حضرت زهرا سلام الله علیها برای بردن امام علی علیه السلام به مسجد برای بیعت با خلیفه اول و دفاع شدید حضرت با وجود جراحت ها و ضربات وارده شده بر بدن.
4. حضرت زهرا سلام الله علیها در ملاقات با زنان مومنه ای که اهل مدینه بودند و به ملاقاتشان می آمدند با وجود کسالت و جراحت ها در بدن از اوضاع و احوال مسلمانان آگاهی داده و ولایت امیرالمومنین علیه السلام را یادآوری می کردند. همچنین به همراه حضرت علی علیه السلام به خانه انصار برای بیعت رفت و آمد می کردند، و غدیر خم را یادآور می شدند.
5. وصیت آن حضرت بر عدم تشییع پیکرشان یعنی اعتراض به افرادی که منکر ولایت امیرالمومنین علیه السلام بودند و با حضور خود قصد ظاهرسازی داشتند.همچنین نهان بودن مزار حضرت زهرا سلام الله علیها نیز نوعی اثبات ولایت است.
6. اجازه ندادن به غاصبین حق خلافت برای عیادت زمانی که آن دو برای عیادت ایشان آمدند، اما ایشان آنها را به حضور نپذیرفتند، سپس آنها نزد امیرالمؤمنین علیه السلام رفته و شرح ماجرا را گفتند و پس از اینکه حضرت امیر علیه السلام درخواست آنها را به فاطمه سلام الله علیها رساندند، ایشان عرض کردند: «خانه، خانه شما و من کنیز شمایم. » و حضرت امیر علیه السلام فرمودند: «اجازه دهید، بیایند»( بحار، ج 28، ص 303)
خداوند توفیق ولایتپذیری را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی حضرت زهرا سلام الله علیها می فرمایند: ...خَیْرٌ لِلنِّسَاءِ أَنْ لَا یَرَیْنَ الرِّجَالَ وَ لَا یَرَاهُنَّ الرِّجَال...
بهترین چیز براى زنان آن است که مردى را نبینند و مردى هم آنان را نبیند. (وسائل الشیعة، ج20، ص: 67)
چند نکته کوتاه درباره پوشش شرعی:
1. حفظ پوشش شرعی یکی از مسلمات و ضروریات دینی می باشد؛ که هدف از حجاب و پوشش، گسترش حیا و عفت در جامعه و جلوگیری از فساد، استحکام وگرم شدن کانون خانواده است و فقدان حجاب سبب معاشرتهای نادرست میان زن و مرد و سست شدن کانون خانواده میشود لذا هم بر مردان و هم بر زنان واجب است حجاب شرعی را رعایت کنند و مردان مراقب حجاب دختران و همسرانشان باشند و عموم مردم هم نسبت به نهی از منکر در صورت وجود شرایط نهی از منکر نسبت به افراد متخلف، کوتاهی نکنند.
2. پوششی که بر زن در برابر نامحرم واجب است شرایطی دارد:
الف. اندام بدن را به مقداری که شرعاً پوشش آن واجب است کاملاً بپوشاند لذا استفاده از لباسهای کوتاه که اندام بدن را به مقدار واجب نمیپوشاند یا لباسهای بدن نما که از زیر آن پوست بدن نمایان است در برابر نامحرم جایز نیست و حرام میباشد. مثلا پوشیدن جوراب های نازک و بدن نما که از زیر آن پوست پا نمایان است در حضور نامحرم جایز نیست.
ب. تنگ و چسبان نباشد لذا لباسهایی که برجستگیهای اندام زن را مشخّص می کند در برابر نامحرم جایز نیست.
ج. زینتی نباشد بنابر این زنی که صورت خود را آرایشکرده یا به ناخن دستهایش لاک زده یا از لنزهای رنگی زینتی استفاده کرده یا اینکه رنگ لباس طوری است که توجه نامحرم را جلب می کند، باید آن را از نامحرم بپوشاند. (اجوبه الاستفتائات س1363 و 1364 و 1363 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی س223 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، ازدواج، احکام حجاب، حجاب بانوان)
خداوند متعال به زنان عفت و پاکدامنی و به مردان غیرت عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن درباره حجاب می فرماید: یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ : ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: «جلبابها [ روسری های بلند ] خود را بر خویش فروافکنند ، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است(آیه 59 احزاب)
برخی از ضررهای بدحجابی عبارتنداز:
1. اذیت و آزار اجتماعی : طبق آیه تلاوت شده: بی حجابی نقطه شروع بسیاری از ناهنجاری ها و عامل مهمی در ایجاد مزاحمت های خیابانی به شمار می رود و حجاب بهترین وسیله ای است که زنان و دختران را از اذیت وآزار جنسی محافظت می کند.
2. سقوط ارزش زن: غالباً دخترانی که بدون حجاب و با وضع زننده در جامعه حاضر می شوند، نگاه دیگران به ایشان بر اساس شهوت و هوسرانی بوده و نه از حیث شخصیت والای یک زن ، و او تا زمانی که در جامعه مطرح و مورد توجه است که برآورندة خواهش های پلید دیگران است و این امر مدت زیادی دوام نخواهد داشت و پس از اینکه وی زیبایی و جاذبة ظاهری خود را از دست داد، دیگر فردی غریب و بی هویت است و با احساس پوچی و پشیمانی ازجامعه طرد خواهد
3. نا هنجاریهای خانوادگی و بالا رفتن آمار طلاق: وقتی زن با آرایش و بد حجابی در جامعه حاضر می شود، چشم ها به سوی او نشانه می روند و او هم دلباخته و فریفته چشم چرانان می شود و کم کم از نگاه های شوهرش لذت نبرده و از او سرد میشود و چه بسا سرانجام باعث جدایی گردد. گاهی همین امر از طرف شوهر صورت گرفته و بر اثر چشم چرانی و نگاه های هوس آلود به نامحرم، ناسازگاری با همسرش شروع می شود و تیرگی بر کانون خانواده سایه می افکند. چه بسیار طلاق هایی که شروع آن از همین نگاه های حرام بوده است.
4. بی علاقگی به ازدواج: در جامعه ای که بی بند و باری در پوشش و به تبع آن بی بند و باری جنسی وجود دارد لذت جنسی که یکی از عوامل گرایش به ازدواج است به راحتی در دسترس افراد قرار می گیرد، و این امر از میزان علاقه و گرایش به ازدواج در افراد می کاهد
خداوند،حجاب فاطمی به زنان و دختران ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.
در روایتی از امام صادق علیه السلام در رابطه با مقاومت در راه رسیدن به هدف اینگونه آمده است: إِنَّ اَلْمُؤْمِنَ أَشَدُّ مِنْ زُبَرِ اَلْحَدِیدِ إِنَّ اَلْحَدِیدَ إِذَا دَخَلَ اَلنَّارَ لاَنَ وَ إِنَّ اَلْمُؤْمِنَ لَوْ قُتِلَ وَ نُشِرَ ثُمَّ قُتِلَ لَمْ یَتَغَیَّرْ قَلْبُهُ.
کسی که ایمان دارد از آهن سخت، محکمتر و پایداریش بیشتر است، چراکه آهن هنگامی که داخل آتش میشود، تغییر میکند ولی مؤمن اگر کشته شود آنگاه زنده شود و باز، کشته گردد ایمانش پابرجا و دلش استوار و تغییر ناپذیر است. (المحاسن، ج1 ص: 251)
یکی از مصادیق بارز مقاومت وجود پربرکت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی است که در عرصه های مختلف با استقامت و پایداری خویش مفهوم حقیقی مومن مقاوم را در دنیا به تصویر کشید.
بنابر این توجه به این نکته ضروری است که مقاومت منحصر در عرصه نظامی نیست و لازم است در عرصه های دیگر نیز این مهم تعریف گردد. رهبر عزیز و فرزانه مان در بخشی از کلامشان در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام به تبیین همین موضوع پرداخته و خطاب به مردم فرمودند: باید به نقطهای برسیم که دشمن از تعرض به ملت در همهی زمینهها (اقتصادی، فرهنگی و نظامی) منصرف و ناامید گردد. (مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی 14/3/1398)
امروز یکی از مهمترین جنگهای دشمن، جنگ اقتصادی است و بهترین خدمت به نظام اسلامی و مقاومت در مقابل تعرضات، تحقق بخشیدن به خواسته رهبر عزیزمان است که همان اقتصاد مقاومتی است و این مهم با پرهیز از اسراف و پرهیز از کم کاری در ادارات و کارخانه جات، تکلیف فرد فرد ملت است، و همچنین بهبود و ارتقای کیفی کالای ایرانی، اقبال مردم به کالای ایرانی، از مولفه های برجسته اقتصاد مقاومتی است. (برگرفته از سایت لیدر استفتائات جدید اسفند1395)
و عرصه مهم دیگر، عرصه فرهنگی است که در عرصه فرهنگی اولین قدم انجام واجبات و ترک محرمات الهی است. و برای ایستادگی در این راه انسان باید با توسل و تضرع در درگاه الهی سپر دفاعی خود در مقابل شیطان را مستحکم کند تا بتواند پیروز میدان باشد؛ و از آنجایی که انسان ممکن الخطاست، خدایی ناکرده هر وقت که واجبی را ترک کرد و یا حرامی را انجام داد باید فورا توبه کند و از رحمت الهی ناامید نباشد که خود ناامید بودن از رحمت الهی، گناهی بزرگ است.
خداوند متعال همه مسلمین جهان را در مقابل شیطان بزرگ آمریکای جنایتکار پیروز بگرداند به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند درباره فلسفه حجاب می فرماید: یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک وَ بَناتِک وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یدْنِینَ عَلَیهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِک أَدْنی أَنْ یعْرَفْنَ فَلا یؤْذَینَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً: ای پیغمبر با زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو که خویشتن را به چادرهای خود فروپوشند که این کار برای این که آنها به عفت و حریت شناخته شوند تا از تعرض و جسارت آزار نکشند(آیه 59 احزاب)
قرآن در این آیه فلسفه حجاب را شناخته شدن زنهای مومن از بقیه زنها و نیز اذیت نشدن میداند.
حجاب فلسفه هایی دارد که به برخی اشاره میشود:
1. آرامش روانی: وقتی بین زن و مرد حریم نباشد; میل و غریزه ای که در طرفین است افزایش می یابد. غریزه جنسی به گونه ای است که هر چه بیشتر از آن استفاده شود; سرکش تر می شود و هر چه بر روی آن مهر زده شود مهار می گردد.
2. پایداری خانواده: اگر حجاب با کیفیت خاص خود در خانواده برقرار باشد و زن به جز مرد خود به کسی نگاه نکند و تمام توجهش به مردش باشد; عشق و محبت خود را در او خلاصه خواهد کرد و مرد هم اگر این طور باشد; زندگیشان بسیار شیرین و با صفا خواهدشد.
3. استواری جامعه: اگر زن و مرد هر یک به آنچه وظیفه اسلامی آنان است عمل کنند. یعنی زنان با حجاب کامل وارد اجتماع شوند; چشم طماع مردان هوسباز را از خود دور نگه داشته و بدون دغدغه کار خود را به نحو احسن انجام می دهند. مردان هم به کارها و فعالیتهای اجتماعی خود ادامه می دهند
4. حفظ ارزش و مقام زن: چون مردان خود را نسبت به زنان نیازمند می بینند; اگر زن خود را از نظرهای شهوانی آنان دور نگه دارد موجب ارزش او می شود. زیرا مردان با مشاهده مرز میان خواهش و رسیدن به زن، وی را به چشم مروارید گرانبهایی می بینند که به علت قرار گرفتن در صدف حجاب، به آسانی نمی توان به آن دست یافت. از نظر اسلام نیز زن هر اندازه عفیف تر باشد; ارزش و احترامش بهتر محفوظ می ماند.
خداوند حجاب فاطمی به زنان عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: ... إِذَا غَضِبَ أَحَدُکُمْ فَلْیَتَوَضَّأ.
هر گاه یکی از شما خشمگین شد، وضو بگیرد. (بحار الانوار (ط-بیروت) ج70 ص: 272)
یکی از واجبات وضو مسح سر میباشد؛ لذا چند نکته باید رعایت شود:
1. بعد از شستن هر دو دست باید جلوی سر را با تری آب وضو که در دست مانده مسح شود؛ یک قسمت از چهار قسمت سر، که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است.(مکارم: جلو سر، که بالاى پیشانى است جاى مسح است هر جاى این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافى است.) (رساله مراجع 249)
2. محل مسح باید خشک باشد. (رساله مراجع م 256)
3. به هر اندازه مسح کند کافی است اگر چه بهتر است که از پهنا به اندازه سه انگشت بسته و از جهت طولی به اندازه یک انگشت مسح کند.(رساله مراجع م 253)
4. مسح سر لازم نیست که بر پوست سر انجام گیرد بلکه بر موی جلو سر هم صحیح است اما اگر موهای انسان به قدری بلند باشد که به صورت می ریزد یا موهای قسمتهای دیگر سر، جلو سر جمع شود مسح برآنها صحیح نیست. (رساله مراجع م 251)
5. در مسح سر لازم نیست که از بالا به پایین باشد. (آیات عظام زنجانی، بهجت: بنابر احتیاط از بالا به پایین باشد.) (رساله مراجع م249 )
خداوند متعال همه ما را از پاکان قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند درباره حجاب می فرماید: وَلَا یبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا: ( زنان با ایمان): زیورهاى خود را آشکار نگردانند مگر آن چه طبعاً از آن پیداست(آیه 31 نور)
ام سلمه نقل مى کند که بعد از نزول آیه «یدنین علیهن من جلابیبهن» زنان انصار از منازلشان با پوشش هاى مشکى خارج مى شدند به گونه اى که به نظر مى رسید بر سر ایشان کلاغى نشسته است. (الدر المنثورسیوطی، ج 5، ص 221)
از تاریخ استفاده میشود که در صدر اسلام حتی یهودی و نصاری هم نوعی حجاب داشتند. البته حجابهای آنان با حجابهای مسلمین فرق داشته است.
برای اثبات حجاب اجباری استدلال میشود که :
1. اصل وجوب حجاب در آیه نقل شده( 31 نور) و دهها روایت نقل شده است.
2. امر به معروف و نهی از منکر نیز واجب است.
3. نهی از منکر عملی از وظایف حکومت اسلامی است (اَلَّذینَ إن مَکَّناهُم فِی الأرضِ ... اَمَروا بِالمَعروفِ و نَهَوا عَنِ المُنکَرِ : کسانی که چون در زمین به آنان توانایی دهیم .. به کارهای پسندیده وا می دارند و از کارهای ناپسند باز می دارند)
بنابراین چون بدحجابی منکر است واز طرفی حجاب امری اجتماعی(نه فردی) است، مبارزه با بی حجابی و داشتن حجاب اجباری است .
4. از طرفی عمل به قوانین هر جامعه ای لازم است و در جمهوری اسلامی حجاب در قانون اساسی آمده است(مثل : عمل به قوانین رانندگی)
خداوند حجاب فاطمی به زنان ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال در سوره مبارکه توبه آیه 123 مومنین را امر به جهاد با دشمنان کرده و رویارویی با دشمنان به گونه ای که در دلشان رعب ایجاد گردد را تایید فرموده آنجا که آمده است: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قَاتِلُوا الَّذِینَ یَلُونَکُمْ مِنَ الْکُفَّارِ وَلْیَجِدُوا فِیکُمْ غِلْظَةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِینَ.
ای اهل ایمان، با کفار ... بجنگید و باید (طوری عمل کنید که) کفار در شما درشتی و نیرومندی و قوت و پایداری را بیابند، و بدانید که خدا همیشه با پرهیزکاران است.
امروز حضور میلیونی را در تشییع سردار تکلیف شرعی خویش دانستیم و از سر عشق در جمع باقی عزاداران حضور یافتیم لکن آنچه تکلیف حقیقی و ذاتی ما نسبت به خون شهدا است پیروی محض از فرامین ولی امر مسلمین جهان و همچنین تشدید دشمنی با آمریکا و اسرائیل و دیگر دشمنان اسلام است که انشالله پررنگتر از گذشته این مرز و بوم شاهد آن خواهد بود.
اما عزیزان بدانیم که علت دشمنی برخی از کشورها و در راس آنها آمریکا با نظام جمهوری اسلامی، صرفا عملکرد شجاعانه سردار شهید، یا پرونده هسته ای ایران، و امثالهم نیست، بلکه این دشمنی ها منشأش بسیار عمیقتر است که به برخی از آنها اشاره می شود:
1- اولین مشکل آمریکا با ایران نوع حکومت داری مان یعنی جمهوری اسلامی است: تا قبل از انقلاب، دین عملا از سیاست جدا بود، ولی امام امت مدل جدیدی که برخاسته از اسلام و مردم باشد را ارائه داد که قواعد حکومت بر مبانی اسلام باشد و مردم در چارچوب دین سرنوشت خود را با انتخابات مشخص می کنند.
2- پایبندی به اسلام ناب و ارزشهای اسلامی: که حضرت امام خامنه ای در این زمینه فرایشی دارند که: «امروز دشمنی اردوگاه استکبار با ایران اسلامی، به خاطر اسلام است. آنها با اسلام دشمن هستند که به جمهوری اسلامی ایران فشار وارد می کنند و الا آمریکا از هیچ چیز ملت ایران به قدر مسلمان بودن و پای بندی به اسلام ناب محمّدی صلی الله علیه وآله، ناراحت نیست. (روزنامه جمهوری اسلامی، 12/2/69)
3-ایجاد موج بیداری اسلامی نظام جمهوری اسلامی: که حضرت امام خامنه ای فرمودند: «بخش مهمی از تبلیغات ضد جمهوری اسلامی، ناظر به همین جهت است؛ ناظر به این است که الگوسازی نشود؛ در چشم ملت های مسلمان؛ جمهوری اسلامی به صورت یک الگوی موفق درنیاید». اما عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد چراکه از هر آنچه می ترسند به حول و قوه پروردگار سرشان می آید و امروز می بینیم با شهادت سردار رشید موج نفرت مردم دنیا برسرشان فرو می ریزد و همچنین اسلام و رشادتهای مسلمین نیز در نقل محافل مردم جهان حتی غیر مسلمانان است و اخبار این حرکت وقیحانه از اخبار مهم دنیاست.
از خداوند متعال توفیق رهروی مکتب شهدا را آرزومندیم و علو درجات را برای شهدای اسلام و انقلاب و شهدای مدافع حرم خاصه سردار رشید حاج قاسم سلیمانی مسئلت می کنیم به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن می فرماید: جَاهِدُوا بِأَمْوَالِکُمْ وَ أَنْفُسِکُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ ،ذَٰلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (توبه41): با اموال و جانهایتان در راه خدا جهاد کنید ، این برای شما بهتر است اگر بدانید.
جهاد به معنای تلاش و تحمل سختیها است که البته برترین درجات آن جانبازی و طلب شهادت در راه خدا است.
جهاد و مجاهده اقسام مختلفی دارد که به برخی اشاره می کنیم:
1. جهاد با نفس : رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: مجاهد کسی است که در راه اطاعت از خدا با نفس خود جهاد کند(نهج الفصاحه، ص 778)
2. تلاش برای تأمین معاش(مثل جهاد کشاوزی): از مهمترین تکالیف و مجاهدات تلاش برای تامین معاش است، چنانکه در روایت میخوانیم: «کسی که برای تأمین معاش خانواده خود تلاش میکند، مانند مجاهد در راه خدا است»(بحار، ج103، ص12)
3. نبرد با کفر و طاغوت: در آیه 123 سوره بقره میخوانیم: «با کفار قتال کنید بهگونهای که درشتی و سختی را در شما مشاهده کنند».
خداوند توفیق پیروزی در انواع جهادها را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.
قرآن کریم در انتقام مسلمین از دشمنان دین اینگونه فرموده است: فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ أُولَاهُمَا بَعَثْنَا عَلَیْکُمْ عِبَادًا لَنَا أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجَاسُوا خِلَالَ الدِّیَارِ وَکَانَ وَعْدًا مَفْعُولًا.
پس چون وقت انتقام فرا رسد نیروهای مومن و نیرومند خویش را بر سر شما فرود می آوریم تا آنجا که حتی در درون خانههایتان شما را جستجو کنند (و نابودتان گردانند) و این وعده (انتقام خدا) حتمی است. آیه 5 سوره اسراء
عزیزان! در متن پیام ولی امر مسلمین در شهادت سردارشان اینگونه وعده انتقام شنیدیم که فرمودند: با رفتن او به حول و قوّهی الهی کار او و راه او متوقّف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای این حادثه آلودند.
بی پاسخ نگذاشتن این عمل شنیع در تعالیم اسلامی در باب احکام شرعی دفاع از اسلام و نظام اسلامی تاکید شده و بر همه مسلمین تکلیف گردیده است. به عنوان نمونه در کتاب فقهی تحریر الوسیله امام ره آمده است: یکی از واجبات، دفاع از اسلام است لذا باید هر شخصی با مال و جان خود در حد توانایی، از دین خدا و نظام اسلامی دفاع نماید. (تحریر الوسیله ج1 کتاب امر به معروف و نهی از منکر، دفاع، قسم اول م1و4)
دشمن خار و زبون به پیوست این حادثه قطعا با تدابیر حکیمانه رهبر عزیزمان، در عرصه نظامی نیز ضربه سختی خواهد خورد لکن باید دانست که دشمنی ما با آمریکا با این اتفاق شروع نشده که با این انتقامها تمام شود؛ و از طرفی مغفول نماند که دفاع از اسلام نیز منحصر به دفاع در میدان جنگ نظامی نیست و امروز یکی از مهمترین جنگهای دشمن، جنگ فرهنگی و اقتصادی است و بهترین خدمت به نظام اسلامی و دفاع از ارزشهای الهی و انقلاب، تحقق بخشیدن به خواسته رهبر عزیزمان است که همان اقتصاد مقاومتی است و این مهم با پرهیز از اسراف و پرهیز از کم کاری در ادارات و کارخانه جات، تکلیف فرد فرد ملت است، و همچنین بهبود و ارتقای کیفی کالای ایرانی، اقبال مردم به کالای ایرانی، از مولفه های برجسته اقتصاد مقاومتی است. (برگرفته از سایت لیدر استفتائات جدید اسفند1395)
و اما نکته پایانی : همانطور که مسائل اقتصادی مهم است، مسائل فرهنگی جامعه و خانواده هم از اهمیت بسیاری برخوردار است و انسان نمی تواند نسبت به این بخش مهم نیز بی تفاوت باشد و کمترین وظیفه واجبی که مومنین در برابر هنجار شکنی ها و مفاسد در جامعه و خانواده، دارند، امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط و مراتب آن است. (اجوبه س1355 و1377)
درود و سلام خویش را نثار روح بلند همه شهدای اسلام خاصه سردار سپهبد خادم الرضا علیه السلام قاسم سلیمانی اعلی الله مقامه می کنیم به برکت صلوات برمحمد و آل محمد.
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن درباره اطاعت از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و معصومین علیهم السلام می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی اْلأَمْرِ مِنْکُمْ » ای مومنان، خدا و پیامبر و اولی الأمر (معصومین) را اطاعت کنید(59 نساء)
برخی می گویند ما فقط مطلبی را قبول می کنیم که در قرآن باشد نه احادیث؛ باید در جواب چند نکته ذکر شود:
1. خودقرآن گفته از (پیامبر و اولوالامر) اطاعت کنید(آیه بالا) و فرموده: هرچه پیامبر برای شما آورده اجرا کنید واز آنچه نهی کرده است خودداری نمائید(آیه 7 حشر) و فرموده ما قرآن را نازل کردیم تا پیامبر برای مردم تبیین کند(اَنْزَلْنا اِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبیِّنَ لِلنّاسِ)(44نحل)
2. اگر در فهم قرآن اختلاف کردیم [که کردهایم] چه کنیم؟ همین اختلافات دال بر آن است که کتاب به تنهایی کافی نیست. اما سؤال این است که به هنگام بروز اختلاف چه باید کرد؟ حکم را باید به وهابیها ارجاع دهیم یا به رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم ؟خداوند میفرماید که حتماً در اختلافات به رسول خدا مراجعه کنید و البته عقل نیز همین تصدیق را دارد:فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِی شَیءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ (النساء، ۵۹)
3. اگر کتاب کافی بود، پس چرا این همه مذاهب با اختلافات اصولی و فروعی به وجود آمده است،مگر همه به یک کتاب رجوع واستناد نمیکنند؟
4. خیلی از مسائل اصلی در قرآن نیامده(مثلا تعدادرکعات نماز،بلند و آهسته خواندن و...)
خداوند توفیق فهم معارف دین را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال در قرآن در بیان جایگاه جهادگران می فرماید:
الَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ.
آنان که ایمان آوردند و (برای رسیدن به هدف) از وطن هجرت کردند و در راه خدا با مال و جانشان جهاد کردند نزد خداوند بالاترین مقام را دارند و همانان رستگاران (واقعی) هستند. آیه 20 سوره توبه
شهادت سردار سلیمانی که نمونه واقعی مجاهد فی سبیل الله بود و در سرتاسر عمر پر برکتشان همواره ضربان قلبش برای ایجاد امنیت نظام اسلامی تپید و مانند سربازی بی ادعا ذرهای از هدف متعالیاش پا پس نکشید تبریک و تسلیت!
اما آنچه هم اکنون سلیمانی و سلیمانی ها از ما می خواهند آن است که راهش را با قدرت و استقامت ادامه دهیم؛
به جهت گستردگی ای که در مفهوم جهاد وجود دارد مجاهد فی سبیل الله شدن برای همه به معنای حقیقی اش میسر است چراکه جهاد و مجاهده اقسام مختلفی دارد که به برخی اشاره می کنیم:
مورد اول: جهاد با نفس: رسول خدا (ص) میفرماید: مجاهد کسی است که در راه اطاعت از خدا با نفس خود جهاد کند. (نهج الفصاحه، ص 778) به این معنا که به واجبات الهی عمل نماید و از محرمات دوری گزیند و بنده سر سپرده رب متعال باشد. این یک قسم از جهاد، که از آن در روایات تعبیر به جهاد اکبر شده است و همین مقدمه جهادهای دیگر است.
دوم: تلاش برای تأمین معاش خویش و اهل و عیال (از مسیر حلال و کسب شرعی): باید گفت یکی از مهمترین تکالیف و مجاهدات، تلاش برای تامین معاش است، چنانکه در روایت میخوانیم: «کسی که برای تأمین معاش خانواده خود (از راه حلال و شرعی) تلاش میکند، مانند مجاهد در راه خدا است». (بحار، ج103، ص12)
3-نبرد با کفر و طاغوت: که در آیه 123 سوره توبه میخوانیم: «با کفار قتال کنید بهگونهای که نیرومندی و قوت و پایداری را در شما مشاهده کنند». که بحمدالله امروز با شهادت مالک اشتر سید علی موج خشم و نفرت و استکبار ستیزی بیش از پیش در قلب مردم شعله کشیده است و انشالله مقدمه نابودی آمریکای زبون و اسرائیل نامشروع خواهد بود.
روح همه شهدا خاصه سردار سرافرازمان با سالار شهیدان محشور باد! به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
امام رضا (علیه السلام ) موقع خداحافظی ،بارها با قبر پیامبر (صلی الله علیه و آله ) و آله وداع میکرد و با صدای بلند میگریست و میفرمود: « فَإِنِّی أَخْرُجُ مِنْ جِوَارِ جَدِّی ص فَأَمُوتُ فِی غُرْبَةٍ وَ أُدْفَنُ فِی جَنْبِ هَارُونَ؛ من از کنار جدّم میروم و در غربت میمیرم و در کنار قبر هارون دفن میشوم(عیون، ج2، ص217)
چرا به امام رضا(علیه السلام) غریب میگویند؟
اولا : لقب غریب الغرباء در ادعیه برای امام حسین (علیه السلام) نقل شده است(اقبال الاعمال، ج۳، ص۳۴۷) نه برای امام رضا (علیه السلام)؛ البته لقب غریب برای امام رضا (علیه السلام) توسط امام علی و امام صادق و خود امام رضا (علیه السلام) نقل شده است(کافی، ج4، ص147 و ج4، ص581)
علت غربت امام رضا (علیه السلام) چیست؟
1. جدایی از خانواده و قبر پیامبر وشهادت در غربت:همانطور که در حدیث بالا نقل شد، امام موقع خداحافظی گریه می کرد و خودش را غریب نامید واین غربت به زور توسط مامون انجام شد.
2. دفن کنار هارون: یکی دیگر از دلایل غربت امام رضا علیه السلام دفن شدن او در کنار هارون الرشید است. مسلماً هیچ مؤمنی دوست ندارد در کنار قاتل پدر خود دفن شود(حدیث بالا)
3. انکار امامت حضرت توسط شیعیان و نمایندگان پدر بزرگوارش:وکلای امام کاظم (علیه السلام) امامت امام رضا (علیه السلام) را انکار کرده ،و به خاطر اینکه اموال را به صاحب اصلی ندهند، ادعا کردند که موسی بن جعفر(ع) زنده است و غایب شده و روزی برای برپا ساختن عدل به روی زمین باز خواهد گشت(کافی، ج۴، ص۱۴۷ و ج۴، ص۵۸۱)
4. انکار امام جواد علیهالسلام به عنوان فرزند حضرت:برخی از مردم و حتی نزدیکان امام گفتند:تو امام نیستی چون فرزند نداری،با اینکه امام،حضرت جواد علیه السلام را به عنوان جانشین معرفی کرده بود و جواد الائمه را به عنوان فرزند ایشان قبول نکردند و برخلاف میل امام، نسب شناسی آوردند و او تایید کرد و با این قضیه امام را گریاندند.( کافی، ج ۱، ص ۳۲۲)
5. تحمیل ولایت عهدی بر امام رضا علیهالسلام:بدون شک امام رضا علیهالسلام، با خواست و اجبار مامون از مدینه خارج و به مرو آمد. (عیون ، ج ۲، ص ۲۱۷) و ولایت عهدی، بر امام تحمیل شد تا امام را دوستدار دنیا معرفی کند .
6. مامون ادعای محبت امام را میکرد و حتی ادعای شیعه بودن داشت و خودش امام را شهید کرد،ولی مردم با دیدن تظاهر و ریاکاری های مأمون فریفته رفتار او شده و گمان داشتند که امام در آسودگی بوده و به مرگ طبیعی از دنیا رفته است و مامون با ظاهرسازی در شهادت امام گریه میکرد(عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 2، ص 241)
خداوند توفیق زیارت با معرفت به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند: إذَا قَامَ الْمُصَلِّى إلَی الصَّلَاةِ، نَزَلَتْ عَلَیْهِ الرَّحْمَةُ مِنْ أعْنَانِ السَّمَاءِ.
هنگامى که نمازگزار به نماز میایستد، رحمت خداوند از پهنای آسمان بر او نازل مىشود. (اصول کافى، ج 3، ص 265)
چند نکته کوتاه درباره نماز احتیاط:
1. یکی از نمازهای واجب، نماز احتیاط است که در برخی از شکیات نماز، واجب می شود مثل اینکه انسان در نماز چهار رکعتی بین رکعت سه و چهار در هر قسمتی از نماز باشد، شک کند در این صورت باید بنا را بر چهار بگذارد و بعد از نماز یک رکعت نماز احتیاط باید بخواند. (رساله مراجع م 1199)
2. کیفیت نماز احتیاط به این صورت است که اگر نمازگزار بخواهد یک رکعت نماز احتیاط بخواند باید فورا بعد از سلام نماز، نیت نماز احتیاط کند و سپس تکبیر بگوید و حمد را بخواند و به رکوع برود و دو سجده نماید و بعد از دو سجده تشهد و سلام را بخواند و اگر وظیفه اش دو رکعت نماز احتیاط است بعد از دو سجده رکعت اول نماز احتیاط یک رکعت دیگر مانند رکعت اول بجا می آورد و بعد از دو سجده ی رکعت دوم، تشهد و سلام را می خواند. (رساله مراجع 1215)
3. نماز احتیاط، سوره و قنوت ندارد و نباید نیت نماز احتیاط را به زبان بیاورد و باید حمد حتی بسم الله آن را آهسته بخواند. (مشهور: بنابر فتوا یا احتیاط آهسته خواندن حمد و بسم الله. مخالف: سیستانی: بنابر احتیاط حمد آهسته خوانده شود اما بسم الله احتیاط مستحب آهسته خوانده شود.) (رساله مراجع م 1216)
خداوند ما را با اقامه کنندگان نماز محشور بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و اله محمد.
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
امام باقر (علیه السلام) فرمودند:... و إن من علاماتِ خروجِه خروجُ السفیانیِّ من الشام و خروجُ الیمانیِّ [من الیمن] و منادٍ ینادی مِن السماءِ: از نشانه های خروج امام مهدی ( عجّل الله تعالی فرجه الشریف ) خروج سفیانی از شام وخروج یمانی [از یمن] و ندا دهنده ای است که از آسمان ندا می دهد( کمال الدین، ص۳۲۸، باب۳۲، ح۷)
برای ظهور امام عصر ( عجّل الله تعالی فرجه الشریف ) 2گونه علامت وجود دارد: علائم غیر متصل و غیر حتمی ظهور(حدود هزار علامت) ؛ و علائم متصل و حتمی ظهور (5 علامت)؛ که یکی از مهمترین علائم ظهور، قیام سیدیمانی از یمن (صنعاء) در همان سال ظهور (9ماه تا 15 ماه قبل ظهور) است که به ظهور پیوسته است
نکاتی درباره سید یمانی:
1. سید یمانی از یمن (صنعاء) است نه از عراق، افغانستان و ایران (کمال الدین، ص۳۳۱+ مختصر اثبات الرجعه، ص455+ الفتن، ص۱۷۴)
2. یمانی قیامش متصل به ظهور است و فقط چند ماه با ظهور همگانی امام فاصله دارد نه اینکه مثلا 20 سال فاصله باشد(الغیبه نعمانی، ص۳۱۶)
3. قیام یمانی و سید خراسانی (که هر دو طرفدار امام هستند) و خروج سفیانی از شام (دشمن امام) همزمان و نزدیک به هم و پیوسته است نه اینکه فاصله داشته باشد(الغیبه للنعمانی، ص۲۶۲ باب۱۴، ح۱۳+ الغیبه للطوسی، ص۴۴۶+ کمال الدین، ص۳۲۸، باب۳۲، ح۷.)
4. یمانی سید است (نه کسی که سید نباشد و به دروغ عمامه سیاه ببندد) و از نسل زید بن علی (فرزند امام سجاد) است و از طرفی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) از نسل امام باقر (علیه السلام ) برادر زید هست و مطمئنا فرزند امام (عج)، نمیتواند فرزند زید باشد( فلاح السائل، ص۱۷۱)
5. اسم یمانی در روایات (منصور،حسین) است نه اسم دیگری مثل احمد البته قطعی نیست. (بحار، ج۵۱، ص۱۶۲ و معجم احادیث الامام المهدی (ع)، ج۳، ص۲۷۵)
خداوند ما را از فتنه های آخرالزمان نجات دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم. مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا
از میان مؤمنان مردانى اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند. سوره احزاب آیه 23
شهادت مظلومانه سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و جمعی دیگر از همراهان ایشان را محضر ولی فقیه و امت اسلامی تسلیت عرض می کنم.
سردار شهید سلیمانی به رفیقانش پیوست و تکلیف بر دوش ما سنگینتر شد در کنار غم از دست دادن این اسوه شجاعت لازم است به تکلیف خویش نسبت به شهدا قدری بیشتر بیندیشیم تا بتوانیم با رهروی مکتب ایشان مرحمی بر دل حضرت صاحب علیه السلام باشیم
نسبت به نظام مقدس اسلامی و خون شهیدان تک تک افراد از مسئولین گرفته تا آحاد ملت مکلف هستند و لازم است پایند باشند که در این زمان کوتاه برخی از تکالیف آحاد مردم را نسبت به شهدا مرور می کنیم:
1-دوستی با دوستان شهدا ، و دشمنی با دشمنان شهدا (که در راس این دشمنان آمریکا و اسرائیل جنایتکار است) (اینکه مردم و مسئولین با رهبری ولی فقیه در این مسیر دشمنتر از گذشته به مبارزه با شیطان بزرگ بپردازد)
2-پیروی و اطاعت تام از ولی فقیه که در همین زمینه در بخشی از وصیتنامه ابو مهدی المهندس آمده است: از همه برادران و خواهران عزیز حلالیت میطلبم و از شما می خواهم مطیع ولایت فقیه باشید و به مستضعفان کمک کنید و فارغ از مذهب حامی همه مظلومان در جهان باشید.
3-الگوسازی از شخصیت و سیره زندگی و حماسه ایثارگرانه شهدا که ناظر به تمام عرصه های زندگی است از تکالیف شرعی فردی و اجتماعی مثل نماز و حجاب گرفته تا مواضع سیاسی ایشان.
4-زنده نگهداشتن یاد و نام شهید و بزرگداشت شهدا و رعایت حرمت خانواده شهدا
5-به زیارت شهدا خصوصاً شهداء گمنام رفته ، آنها را یاد کنیم و برایشان فاتحه بخوانیم.
خداوند متعال همه شهدا بویژه شهدای انقلاب اسلامی وشهدای مدافع حرم، و شهید والا مقام سردار رشید حاج قاسم سلیمانی را با شهدای کربلا محشور گرداند به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امام باقر علیه السلام که میفرمایند: عالِمٌ یُنْتَفَعُ بِعِلْمِهِ اَفْضَلُ مِنْ اَلْفِ عابِدٍ.
عالمی که از علمش بهره برده شود، برتر از هزار عابد است. (اصول کافی ج 1 باب فضیلت علم و عالم ص 91)
دو نکته کوتاه درباره تعلیم و یاد دادن مسائل شرعی:
1. اگر فردی در موردی بی اطّلاع از حکم شرعی باشد و به علّت ندانستن مسأله شرعی، واجبی را ترک و یا حرامی را مرتکب گردد، در صورتی که فرد جاهل، در صدد تعلّم و فراگیری است و احتمال تأثیر نیز وجود داشته باشد، ارشاد وی و یاد دادن مسأله شرعی به او واجب است؛ که به اصطلاح ارشاد جاهل گفته میشود و این کار را امر به معروف و نهی از منکر نمیگویند. بنابراین کسی که نمیداند استفاده از انگشتر طلا بر مرد حرام است یا گوش دادن به موسیقی لهوی و غنا حرام است یا پوشش قدم پای زن در مقابل نامحرم واجب است و به علّت جهل به حکم شرعی و ندانستن مسائل محلّ ابتلایش، این موارد را رعایت نمیکند، ارشاد او با وجود شرایط واجب است.
2. اگر کسی حکم شرعی را میداند و از روی اشتباه و فراموشی موضوعی را به نادرستی مرتکب شده است در این صورت تذکر دادن واجب نیست مثلا کسی که می داند خوردن و اشامیدن روزه را باطل میکند و از روی فراموشی اقدام به خوردن میکند در این مورد تذکر دادن به او واجب نیست یا اگر کسی از روی اشتباه، قبله را رعایت نکرده است تذکر دادن واجب نیست. البته اگر موضوع از موضوعات بسیار مهم باشد تذکر دادن لازم است مثلا فردی از روی اشتباه بخواهد مرتکب قتل شخصی شود که در این صورت ارشاد و راهنمایی واجب است.
خداوند متعال همه ما را از عاملین امر به معروف و نهی از منکر قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
گرامیداشت روز بصیرت و حماسه نهم دی
خداوند در قرآن می فرماید: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقاناً :اى کسانى که ایمان آوردهاید، اگر از خدا پروا کنید براى شما نیرویى جدا کننده (تشخیص دهنده حق از باطل) قرار مى دهد (انفال، آیه 29).
بصیرت صفتی است که به شخص، توانایی شناخت راه حق و باطل از یکدیگر را می دهد. در روایات راهکارهایی برای بدست آمدن بصیرت نقل شده است که برخی را عرض می کنیم:
1. تقوا: یکی از راهکارهای عملی جهت دست یابی به بصیرت رعایت تقوای الهی می باشد همانطور که د رآیه خوانده شده ،ذکر شد، پرهیزگاری و انجام واجبات و پرهیز و دوری از محرمات، به انسان نورانیت و روشن بینی درونی می بخشد به گونه ای که انسان در پرتو آن می تواند حق و باطل را از هم تشخیص دهد .
2. تفکر و تعقل: امام صادق علیه السّلام به ما چنین میآموزد:«فانّ التفکّر حیاة القلب البصیر کما یشمی المستنیر فی الظلمات بالنّور»(وسایل،ج6،ص170)
بنابراین،همانگونه که با کمک نور در تاریکیها راه میپیماییم،اندیشه نیز به منزلهء نور قلب یا عقل،ما را به بصیرت میرساند
3. نشست و برخواست با اهل بصیرت وعلما: از آنجا که انسان همواره در حال آموزش است و یکی از مهمترین شیوه های آموزش تقلید از دیگران و مشابه سازی است همنشینی با هر گروهی انسان را به آنها مشابه می سازد. به همین دلیل در تعالیم اخلاقی اسلام از همنشینی با بدان نهی شده و به همنشینی با خوبان بسیار تاکید شده است. »حضرت علی علیه السلام می فرماید: (غرالحکم، 9794): با دانشمندان و آگاهان همسایه شو تا بینا (بصیر) شوی.
4. عبرت گیری از تجربه ها گذشتگان؛ یکی از عوامل کسب بصیرت سیر و گردش در زمین و مطالعه احوال گذشتگان از خوب و بد است که عاقبت آنها چه شد و کدامیک عزیزتر و سعادتمند بودند.از این جهت در قرآن آمده است که: (لقد کان فی قصصهم عبرةٌ لاولی الألباب).:به راستی در سرگذشت آنان، برای خردمندان عبرتی است(آیه 111 سوره یوسف)
خداوند بصیرت در دین و دنیا به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمد و آل محمد