بیان بین الصلاتین

حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

- بسم الله الرحمن الرحیم- با تبریک ایام

امام جواد(علیه السلام) در توصیف امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) فرمودند: «اَلَّذِی یَمْلَأُ اَلْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً کَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً » : اوکسی است که دنیا را پر از عدل و انصاف کند، چنان چه پر از ظلم و جور شده است( الاحتجاج،ج2،, ص 449)
برخی به اشتباه می گویند برای ظهور باید بگذاریم ظلم زیاد شود تا امام ظهور کند در حالی که :
اولاً: در روایات جمله «کَمَا مُلِئَتْ–همانطور که»به کار رفته و این جمله در حقیقت تشبیه حکومت پر از عدل است به حکومتى پر از ظلم؛ یعنى همانطور که حکومتى پر از ظلم مى شود، حکومت حضرت پر از عدل خواهد بود
ثانیاً: در این روایات، گسترش ظلم و تعدى و تجاوز، علت براىظهورنیست؛ بلکه به عنوان وقایع مقارن ظهوراست.
ثالثاً: در این روایات، خبری از واقعیتى خارجى در هنگام ظهورمى دهد، نه اینکه مردم را تشویق به ظلم کند، تا با گسترش دادنِ آن، حضرت ظهورکند؛ بلکه ما وظیفه داریم گسترش دهنده عدالت، یعنى همان چیزى باشیم که حضرت به جهت آن ظهورمى کند و در این امر بزرگ سهیم شویم
دقت شود که قیام و حکومت عدل، یک امر جهانی است، مختص به یک شهر یا یک کشور یا یک ملت نمی‌باشد و جهان نیز نه تنها هیچ گاه خالی از ظلم و جور نبوده است ؛ بلکه همیشه پر از ظلم و جور بوده و هست. پس یک منتظر، منتظرریشه‌کنی ظلم و جور است و نه اشاعه آن از طرفی امام عصر، برای مبارزه با ظلم می آید و اگر ما نهی از منکر نکنیم، جزء ظالمین میشویم.
خداوند ما را جزء منتظران حقیقی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

ولادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام‌علیکم. بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم ضمن تبریک به مناسبت ولادت امام زمان. در این فرصت بین دو نماز چند نکته کوتاه درباره وظیفه منتظران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف):
از‌مهمترین‌وظیفه منتظران حضرت: انجام واجبات و ترک محرمات و آمادگی برای یاری حضرت عجل الله و تقویت ایمان خود است. (استفتائات مکارم ج 3 س1509) و از جمله‌وظایف‌این است که برای آگاهی و بدست آوردن تکالیف دینی به علمای دین و مراجع تقلید مراجعه شود.
همچنین‌در‌زمان‌غیبت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به برخی از اعمال توصیه شده است:
1.شرکت‌در‌مجالسی‌که‌سبب‌تقویت‌اعتقادات‌و‌دفع‌شبهات دینی می‌شود .
2-‌دعا‌کردن‌برای‌فرج‌حضرت‌و‌صدقه دادن برای سلامتی و فرج وجود شریفش.
3- هدیه اعمال صالحه برای آن حضرت مثلا ثواب نماز یا زیارت قبور اجداد مطهر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را یا دیگر کار های خیر را برای حضرتش هدیه کند.
4.توسل‌به‌آن‌حضرت‌در مشکلات و گرفتاری ها.
تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و سلامتی مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای حفظه الله صلوات بر محمد و آل محمد

ولادت با سعادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
جزئیات
حدیث گفتار روز
عیون اخبار الرضا ج1 ص: 293

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. با عرض تبریک ولادت با سعادت امام زمان عجل ‏الله ‏تعالی ‏فرجه ‏الشریف ‏از امام ‏رضا علیه السلام در مورد شب نیمه ‏شعبان سؤال شد‌، آن حضرت فرمودند‌: هِیَ لَیْلَةٌ یُعْتِقُ اللهُ فِیهِ الرِّقَابَ مِنَ النَّارِ وَ یَغْفِرُ فِیهَا الذُّنُوبَ الْکِبَارَ ... . (عیون اخبار الرضا ج1 ص: 293

شبی است که خداوند افراد را از آتش جهنم آزاد می‌کند و گناهان کبیره را می‌آمرزد

امام رضا (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

طبق برخی روایات بعد از شب قدر برترین شبهاست؛ در این شب پر برکت چندین عمل وارد شده است:
1.غسل؛ کیفیت غسلهای واجب و مستحب به یک شکل است و انسان با یک غسل می‌تواند چند غسل واجب ‏و مستحب را با هم نیت نماید.
2.اِحیاء و شب زنده داری به نماز و دعاء و استغفار.
3.زیارت امام حسین علیه السلام که افضل و بهترین اعمال این شب است‏ و‏ حداقل زیارت، سلام کردن به آن حضرت هر چند از راه دور است.
4.خواندن نماز ‏جعفر ‏طیار و دعای کمیل و دعاها و نمازهای مستحب دیگری که تفصیل آن در مفاتیح ذکر شده است. ( مفاتیح اعمال نیمه شعبان، عروه، مفاتیح نوین)
5. .‌همچنین‌روزه ی در ماه شعبان هم مستحب موکد است البته کسی که روزه قضا دارد یا مسافر است نمی تواند روزه مستحبی بگیرد
تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و سلامتی مراجع عظام خاصه امام خامنه ای حفظه الله صلوات بر محمد و آل محمد.

شب ولادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم- تبریک ایام

امام صادق علیه السلام در مورد فلسفه غیبت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) فرمود: اِنَّ لِلْقائِمِ غَیْبَةً قَبْلَ اَنْ یَقُومَ اِنَّهُ یَخافُ (وَ اَوْمَأَ اِلی بَطْنِهِ یَعنی القَتْل):همانا برای قائم، پیش از آن‌که قیام فرماید، غیبتی است؛ چرا که در هراس است، و حضرت اشاره به ‏شکم خود کرد؛ یعنی ‏بیم ‏کشته شدن دارد.»( کافی، ج 1، ص 340)

چون آخرین ذخیره الهی در زمین است و آن حاکمیت فراگیر و جهانی که در تمام ادیان وعده داده شده است، فقط به دست او تحقق می‌‏یابد؛ بنابراین بر خداوند است که به هر وسیله ممکن، او را تا روز موعود حفاظت نماید و حکمت الهی نیز بر پنهان زیستی او تعلق گرفته است.
دلایل دیگری نیز به عنوان فلسفه غیبت ذکر شده است که بیان میشود:
1-تأدیب مسلمانان و آماده‌سازی ایشان برای پذیرش ولایت امام معصوم:
امیرمؤمنان (علیه السلام) فرمودند: بدانید که زمین هرگز از حجت الهى خالى نمى‌ماند، امّا خداوند مردم را بخاطر ظلم و جور و نیز زیاده‌روی‌هایى که در حق خود انجام مى‌دهند، به زودى از دیدن حجت خودش [امام مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف)]، محروم خواهد ساخت»(بحار، ج51، صص 112-113). پس غیبت امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) یک نوع توبیخ و تنبیه مسلمانان است و بخاطر ظلم و نافرمانی خود آنان و عدم ولایت‌پذیری‌شان رخ داده است. تا زمانی که جامعه ظرفیت بهره‌مندی از وجود مقدس انسان کامل و حجت خدا را در خود ایجاد نکند، از ظهور خبری نیست؛بنابراین، یکی از مهمترین راه‌هایی که می‌تواند غیبت را برطرف و ظهور را نزدیک سازد، آن است که با تغییر و اصلاح باورها و رفتارهای خود و جامعه، زمینه بهره‌مندی از فیض وجود امام را فراهم سازیم.
2- آزادی از بیعت طاغوت های زمان: امام مجتبی (علیه السلام) فرمود:هر کدام از ما امامان در زمان خود، بیعت حاکمان و طاغوت های زمان را از روی تقیه بر عهده گرفته ایم، مگر امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) که عیسی بن مریم به امامت آن حضرت نماز می گزارد. خداوند ولادت او را مخفی نگه داشت و برای او غیبتی در نظر گرفت، تا زمانی که قیام می کند بیعت حاکمی بر گردنش نباشد(بحار ، ج 51، ص 132)
خداوند در فرج امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تعجیل بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

شب ولادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم ضمن آروزی عبادات شما عزیزان دو نکته کوتاه درباره احکام نماز مسافر عرض می کنم:
مکانی که شرعا وطن انسان هست تا وقتی که اعراض و ترک وطن نکرده به نظر اکثر مراجع از جمله امام خامنه ای وطن باقی می ماند و نماز و روزه کامل است اما اگر از وطن اعراض و ترک وطن کند یعنی بعد از خارج شدن و رفتن از وطن تصمیم بگیرد که دیگر برای زندگی به آنجا برنگردد یا بداند که دیگر نمی تواند برای زندگی و سکونت به آنجا برگردد، در این صورت چنانچه برای دید و بازدید مسافرت کند نماز و روزه در آنجا کامل نیست مگر اینکه بخواهد ده روز بماند.
اگر انسان از وطن خودش خارج شده است ولی شک دارد که در آینده برای زندگی و سکونت بر می گردد یا نه، آنجا به نظر اکثر مراجع از جمله امام خامنه ای وطن اوست و نمازش کامل است.
خداوند فرج امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را تعجیل فرماید، سلامتی مراجع عظام از جمله امام خامنه ای حفظه الله صلواتی عنایت بفرمایید.

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم- 

امام صادق(علیه السلام) در اوصاف یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) می فرمایند: هُمْ أَطْوَعُ لَهُ مِنَ اَلْأَمَةِ لِسَیِّدِهَا وَ هُمْ مِنْ خَشْیَةِ اَللَّهِ مُشْفِقُونَ یَدْعُونَ بِالشَّهَادَة :آنها در برابر فرمان امامشان از برده‌ی مطیع، مطیع‌ترند.و از ترس خدا نگرانند؛ آرزوی آنها کشته شدن در راه خداست. (بحار؛ ج52، ص 307)

برخی از خصوصیات یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) عبارتند از:
1- بصیرت و آگاهی: یکی از ویژگی‏ ها بصیرت و آگاهی است. آنان در فرمانبری از امام و شناخت او و تشخیص حق و باطل دچار مشکل نشده و در فتنه‏ ها هوشیارانه راه جویند. بصیرت آنان سبب می‏ شود که در احیای سنت و مبارزه با بدعت درنگ نکنند(کمال الدین، ج ۲، ص ۳۷۸)
2-فرمانبری و ولایت پذیری: عاشقان مولای خود و فرمانبرترین انسان‏ها هستند و در انجام دستورهای امام خویش بر یکدیگر پیشی می‏ گیرند.پیامبر فرمود;کدّادون مجدّون فی طاعته؛: تلاشگر و کوشا در پیروی از او هستند;.(بحار، ج ۵۳، ص ۳۱۰)
3-شجاعت: شجاعت بی بدیلشان، ترس را بر دل‏های مستکبران چیره ساخته و جان‌هاشان از سنگ خارا محکم‏تر است.
امام باقر(علیه السلام) فرمود: گویا آنان را می ‏نگرم... سیصد و اندی مرد بلند بر بلندای نجف و کوفه ایستاده‏اند، دل‏هایی چون پولاد دارند(بحار، ج ۵۳، ص ۷)
4- از خود گذشتگی و برابری
از خصوصیات بارز یاران امام ایثار و برابری است. وحدت هدف و اخلاص نیّت، دل‌هایشان را به هم پیوند داده وغمخوار یکدیگرند. در برخی از روایات از یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به «رفقا» یاد شده که به معنای دوستان همدل، همراز، با لطف و صفا است، گویا برادران تنی‏اند:( عیون اخبار الرضا، ص ۶۳)
خداوند ما را جزء یاران حقیقی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

یکی از مسائلی که امروزه در جامعه زیاد سوال می شود درباره خرید و فروش وام هست که در این فرصت توضیحاتی بابت این موضوع خدمت شما خوبان اشاره می شود:
واگذاری امتیاز وام یا تسهیلات به این معناست که صاحب امتیاز وام، امتیاز وام خودش را به متقاضی امتیاز انتقال دهد تا به بانک معرفی شود و بانک به شخص متقاضی، وام را بدهد.
واگذاری امتیاز وام یا تسهیلات چنانچه خلاف مقررات بانک باشد، صحیح نیست. مثلا اگر وام ازدواج امتیازش مخصوص زوجین هست و از جهت مقررات بانکی قابل انتقال نیست، نمی توان آنرا به دیگری واگذار کرد.
اگر واگذاری از جهت مقررات بانکی مجاز باشد، انتقال دهنده می تواند مبلغی را جهت انتقال وام بر اساس توافق طرفین بگیرد.مثلا متقاضی بگوید اگر امتیاز را به من انتقال بدهی فلان مبلغ به تو می دهم.
خداوند توفیق کسب روزی حلال به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد.
منابع:امام خامنه ای استفتائات،ایت الله مکام سایت معظم له، خرید و فروش امتیاز وام، ایت الله سیستانی رساله جامع ج 4مساله 1489

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم- 

امام صادق(علیه السلام) در روایتی ویژگی‌های کلی و برنامه‌های کسانی را که می‌خواهند از یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشند، چنین بیان کرده‌اند: « مَنْ سَرَّهُ أَنْ یَکُونَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ وَ لْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ الْأَخْلَاقِ»؛(الغیبة نعمانی، ترجمه غفارى،ص 200 )

هر کس خوشحال می‌شود و دوست دارد که در شمارِ یاران حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشد، باید سه ویژگی داشته باشد:
1- منتظر بودن: انتظار فرج ویژگی نخست یاران امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. البته انتظار به معنای حقیقی آن.
2- با ورع بودن: دومین ویژگی یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تهذیب نفس و خودسازی است. دوری از گناه، تقوا و دوری از مکروهات و شبهات.
3- داشتن اخلاق نیکو: اخلاق نیکو و کریمانه از دیگر ویژگی‌های یاران و سربازان امام زمان است. این صفاتی که فطرت، به خوبی آنها شهادت می‌دهد و امامان معصوم(علیهم السلام) از آنها مدح و تمجید کرده‌‌اند، باید در سربازان امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) وجود داشته باشد.
در روایتی دیگرمی‌فرمایند: مـردانـی کـه خـدا را بـه حقّ شناخته‌اند، آنها یاوران حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در آخرالزمان هستند: «... رِجـالٌ عـَرَفـُوا اللّهَ حـَقَّ مـَعـْرِفـَتـِهِ، وَ هـُمْ اَنْصارُ المَهْدِیِّ فی آخِرِ الزَّمانِ»( بحار، ج ۵۷، ص ۲۲۹)
خداوند ما را جزء یاران حقیقی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
نهج الفصاحه

سلام علیکم.بسم الله الرحمن الرحیم.پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی می فرمایند: .( مَن غَرَسَ غَرساً لَم یَأکُلْ مِنهُ آدَمِیٌّ وَلا خَلقٌ مِن خَلقِ اللهِ إلّا کانَ لَهُ صَدَقَةً.) نهج الفصاحه

هرکس درختی بکارد و از میوه آن انسانی یا مخلوقی از مخلوقات خداوند بخورد برای آن شخص صدقه محسوب شود

حضرت محمد (ص)
توضیح حدیثتوضیحات

روز درختکاری که در کشور معمول و باب شده، یکی از روزهای پربرکت در جمهوری اسلامی است و به همین مناسبت چند نکته کوتاه را در این زمینه خدمت شما عزیزان یاد آوری می کنم:
1- در اسلام اهمیت زیادی به درختکاری داده شده و حتی کاشتن یک درخت ثواب‌های بسیار زیادی دارد و کاشت درخت به عنوان سنه حسنه بشمار می آید.
2-قطع درختان چنانچه منع قانونی داشته باشد، جایز نمی باشد.
3-در هنگام تفریح شکستن شاخه درختان که متعلق به دیگران هست یا آتش روشن کردن زیر درختان سبب آسیب به درختان بشود، حرام است و کسی که مرتکب این عمل شده است، ضامن است و باید خسارت وارده را جبران کند.
4-کندن گل یا برداشتن گلهای کاشته شده در سطح معابر شهری، در صورتی که مالک خصوصی داشته باشد یا متعلق به شهرداری باشد، بدون رضایت صاحبش یا مسولین صاحب اختیار، جایز نیست و در صورت ارتکاب این عمل باید خسارت را جبران کند.
5-پدران و مادران شایسته است فرزندان نسبت به حفظ محیط زیست آموزش دهند.
خداوند متعال شکر نعمتهای خودش را به ما عنایت بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال
محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم –بسم الله الرحمن الرحیم

رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرماید: «مَنْ غَرْسَ غَرْساً فَأَثْمَرَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنَ الْأَجْرِ قَدْرَ مَا یَخْرُجُ مِنَ الثَّمَرَةِ؛ هر کس درختى بنشاند و به ثمر بنشیند، خدا به اندازه اى که میوه از آن فراهم آید به او پاداش مى دهد.»( مستدرک الوسائل، ج 13، ص460)

در اسلام درختکاری اهمیت زیادی دارد که به برخی از روایات اشاره میشود:

1- صدقه بودن محصول آن:رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: « اگر مسلمانی درختی بکارد و پرنده، انسان یا حیوانی از میوه آن بخورد برایش صدقه به شمار می آید.»( مستدرک ، ج۱۳ ،ص۲۶)

2- پاکترین اعمال :امام صادق علیه السلام: اِزرَعُوا و اغرِسُوا وَاللّه ِ ما عَمِلَ النّاسُ عَمَلاً اَجَلَّ و لاأطیَبَ مِنهُ؛ (بحارالأنوار ، ج 103 ، ص 68) کشت کنید و درخت بنشانید؛ به خدا قسم آدمیان کارى برتر و پاک تر از این نکرده اند.

3-جدیت در درختکاری: پیامبر صلی الله علیه و آله: اگر قیامت فرا رسد و در دست یکى از شما نهالى باشد، چنانچه بتواند برنخیزد تا آن را بکارد، باید آن را بکارد(مستدرک الوسائل، ج13، ص460، ح15894)؛

4- خشم خداوند از قطع کردن درختان :امام صادق علیه السلام: درختان میوه تازمانی که میوه می دهد، را قطع نکنید که خداوند بر شما عذاب فرو مى ریزد. (الکافى ، ج 5 ، ص 294

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از گناهان بزرگ کم فروشی است که در این فرصت ضمن توضیحاتی چند نکته درباره کم فروشی خدمت شما خوبان عرض می کنم:
1.یکی از گناهان بزرگ کم فروشی درخرید وفروش و دیگر معاملات شرعی است. کم فروشی در دین اسلام به شدت نکوهش شده تا آنجا که خداوند در باره آن سوره ای خاص نازل کرده است.کم فروشی آن است که فروشنده از آنچه در زمان معامله معین کرده اند، کمتر تحویل بدهد مانند اینکه مشتری پول ده کیلو برنج را پرداخت کرده است اما فروشنده 9کیلو برنج را به مشتری تحویل بدهد و در آداب تجارت آمده که بهتر است مومنان هنگام پیمانه و وزن کمی بیشتر بدهند وهنگام گرفتن حق خود، مقداری کمتر بردارند.
2.اگر کارفرما به کارگر و نیروی کار دستور دهد که در کالا کم بگذارد نباید اطاعت کند و در صورت انجام کم فروشی درآمدش حرام است.
3.فردی که کم فروشی کرده به مقداری که کم فروشی کرده مدیون است و باید به مشتری برگرداند.(رساله اموزشی ج 2 کم فروشی)
4. علاوه بر کم فروشی گرانفروشی هم چنانچه به حد اجحاف و ظلم برسد یعنی به مقداری گران بفروشد که مردم به او ظالم و ستمکار می گویند که در این صورت گرانفروشی حرام است و چنانچه به این حدهم نرسد کراهت دارد و برکت را از مال می گیرد.( استفتاءات (امام خمینى)، ج‌2، ص: 62)
خداوند متعال توفیق یادگیری و عمل به احکام شرعی را عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم –بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند در قرآن می فرماید: «خُذْ مِنْ أمْوالِهِم صَدَقة تُطَهِّرُهُم وَ تُزَّکیهم بِها: از اموال آنها صدقه‌ای بگیر تا به وسیله آن، آنها را پاک سازی و پرورش دهی. ... (توبه/ 103)

درروایات آثار دنیوی فراوانی برای صدقه دادن نقل شده است که به برخی اشاره میکنیم:
1-دفع بلا و دوری از مرگ بد: امام باقر(علیه السلام) می‌فرماید: «صدقه هفتاد بلا را از انسان دور می‌کند و نیز مرگ سوء را از انسان دور می‌نماید؛ چرا که صاحب صدقه هرگز با مرگ سوء از دنیا نمی‌رود(بحار،ج96،ص132)
2-بخشش گناهان: امام على علیه السلام :فرمود:با صدقه و صله رحم، گناهان خود را پاک کنید و خود را محبوب پروردگارتان گردانید.(تصنیف غررالحکم ، ص 395 )
3-شفای مریض:از دیگر آثار مهم صدقه و انفاق، شفای مریض است. در روایات آمده است: «بیمارانِ خود را به وسیله صدقه درمان کنید..(من لایحضره الفقیه، ج 2، ص 66 ) و در حدیث دیگری می‌خوانیم که مستحب است مریض با دست خود صدقه بدهد.(من لایحضره الفقیه، ج 2، ص 66 )
4-دورکننده فقر: امام باقر علیه السلام فرمودند: کار خیر و صدقه، فقر را مى‏ بَرند، بر عمر مى‏ افزایند و هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور مى‏ کنند..(من لایحضره الفقیه، ج 2، ص 66 )
خداوند توفیق عمل به دستورات دین را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.
با توجه به روز احسان و نیکوکاری چند نکته کوتاه درباره انفاق و صدقهعرض می کنم:
1. انفاق در راه خدا برخی اوقات واجب است مثل پرداخت خمس و زکات و رد مظالم و کفارات که ممکن است بر برخی از افراد واجب شود که این انفاق واجب علاوه بر اینکه ثواب بسیار زیادی دارد، عمل به وظیفه شرعی است و گاهی اوقات انفاق مستحب است مثل صدقات روزانه که افراد به نیازمندان پرداخت می کنند البته هیچ گاه انفاق مستحب، کفایت از انفاق واجب نمی کند.
2.درخواست کمک از اشخاص حقوقی یا حقیقی مثل موسسات یا خیریه ها و دیگران هر چند انسان نیازمند باشد کراهت دارد بلکه اگر تظاهر به نیاز کند در حالی که نیاز نداشته باشد مرتکب کار حرامی شده است. (حضرت امام، کتاب الصدقه و منهاج الصالحین ج 2، کتاب الصدقه و آیت الله مکارم سایت: گدایی کردن چه حکمی دارد؟در صورتی که نیاز نداشته باشد این کار حرام است و تصرف در این پول جایز نیست و سفر برای این کار سفر حرام محسوب می شود و باید وجوه حاصله را به صاحبانش بدهد و اگر نمی شناسد به افراد نیازمند بپردازد)
3. همان طور که صدقه دادن مستحب است، واسطه شدن و کمک کردن در رساندن صدقات به اهلش و نیازمندان مستحب است و در روایت است که به واسطه رساندن صدقات هم همان پاداش صدقه دهنده، عطا می شود.(حضرت امام، تحریر الوسیله کتاب الصدقه و ایت الله سیستانی منهاج الصالحین)
خداوند متعال توفیق انفاق در راهش را به ما عطا فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

روز احسان و نیکوکاری ؛ روز ترویج فرهنگ قرض الحسنه
جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم –بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند در قرآن می فرماید :الَّذِینَ یُنْفِقُونَ فِی السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ: آنان که در توانگری و تنگدستی، انفاق می کنند و خشم خود را فرو می برند و از خطای مردم در می گذرند. و خدا نیکوکاران را دوست دارد.(آیه 134 آل عمران)

برخی از آثار احسان و نیکوکاری عبارتند از:

1- آرامش روحی: از آثار ارزشمند احسان و نیکوکاری، آرامش روحی است. این کلام الهی است که می فرماید: «الذین ینفقون امولهم بالیل و النهار سرا و علانیه فلهم اجرهم عند ربهم و لا خوف علیهم ولا هم یحزنون؛ آنها که اموال خود را شب و روز، پنهان و آشکار، انفاق می کنند، مزدشان نزد پروردگارشان است؛ نه ترسی بر آنهاست و نه غمگین می شوند.»

2- جذب دل ها: امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: هر که احسان و نیکی کند، دل ها به سوی وی گرایش یابند(غرر الحکم، ص۴۴۹)

3- آمرزش گناهان:اکثرانسان ها گناهان کوچک و بزرگی را مرتکب می شوند. از جمله ابزاری که باعث می شود انسان آثار گناه و خطاهایش از بین برود و حتی آن را تبدیل به حسنات نماید، احسان و نیکوکاری در حق بندگان خدا و خدمت به مخلوقات الهی است. خدای سبحان می فرماید: ان الحسنات یذهبن السیئات

4- جلوگیری از مرگ بد: رسول خدا(صلوات الله علیه و آله) فرمود: نیکوکاری از مرگ بد پیشگیری می کندعائم الاسلام، ج۲، ص۳۳۱)

5- تعدیل اقتصادی: بخش زیادی از جرم و جنایت، ناشی از فقر و تنگدستی است؛ چرا که فقر و تنگ دستی، به دین و ایمان انسان لطمه می زند، عقل را از کار انداخته، قوت و قدرت تشخیص درست را از او می گیرد و باعث کدورت و دشمنی می شود. احسان و نیکوکاری، اگر به صورت یک فرهنگ، جلوه نموده و در بین اقشار مختلف جامعه، توسعه و گسترش پیدا کند، به طور قطع، بخش عمده ای از مشکلات جامعه را که زایده فقر و محرومیت است، از بین برده و ریشه کن می سازد.

خداوند توفیق انجام عمل خیر به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در این فرصت بین دو نماز چند نکته کوتاه درباره اهمیت نماز عرض می کنم:
1- در اهمیت نماز همین بس که در قرآن مجید نزدیک به صد مورد از نماز گفتگوکرده است و طبق برخی روایات کسی که به نماز اهمیت ندهد، خداوند او را به 15چیز، مجازات می کند که برداشته شدن برکت از عمر و مالش و با ذلت و تشنگی جان دادن از جمله آن مجازاتهاست.(رساله مراجع ذیل ابتدای احکام نماز)
2-بهترین دوران برای تاثیر گذاری و کاشتن بذر هویت دینی و مذهبی دوران کودکی است لذا پدر و مادر فرزندان را قبل از بلوغ به تدریج با اهمیت نماز و کیفیت آن آشنا کنند و آنان را به خواندن نماز عادت دهند تا پس از رسیدن به سن تکلیف آمادگی کامل برای خواندن نماز صحیح و مرتب داشته باشند.
3-در تمرین نماز به کودکان شایسته است که مسائل وضو و کیفیت وضو گرفتن و سایر مقدمات نماز به تدریج آموزش داده شود.
4-خواندن نماز صحیح توسط بچه نابالغ صحیح و مستحب و دارای ثواب و اجر می باشد.
خداوند متعال توفیق بندگی خودش را به ما و نسل روزی بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم –بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند درباره جایگاه نیکوکاری نزد خداوند می‌فرماید: «أَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنین: نیکى کنید! که خداوند، نیکوکاران را دوست مى‏دارد(آیه 195 بقره)

روایات فراوانی درباره نیکوکاری وجود دارد که برخی اشاره میشود:
1- محبوبیت نزد خدا: امام صادق(علیه السلام) فرمود :بهترین افراد شما افراد با گذشت‏اند و بدترین شما بخیلان شما هستند. از ایمان خالص نیکى در حق برادران و کوشش در انجام احتیاجات آنان است؛ چرا که نیکی به برادران محبوبیت خداوند را موجب می‌شود که نتیجه این کار دورى شیطان و برکنار شدن از آتش و وارد شدن به بهشت است.‏(ترجمه کافی، ج ‏4، ص 41)

2-افزایش رزق و آبادی شهرها: رسول خدا(صلوات الله علیه و آله) فرمود: نیکوکاری و حسن همجواری بر نعمت ها می افزاید و شهرها را آباد می سازد (مستدرک الوسائل، ج۸، ص۴۲۵)
3-قبولی اعمال: امام کاظم(علیه السلام) فرمود همانا مُهر قبولی اعمال شما، برآوردن نیازهای برادرانتان و نیکی کردن به آنان در حد توانتان است و گرنه هیچ عملی از شما پذیرفته نمی‌شود.( بحار، ج ‏72، ص 379)
4-طولانی شدن عمر: نیکوکارى و خوش اخلاقى، خانه‌ها را آباد و عمرها را طولانى مى‌کند.( کافی، ج ‏2، ص 100)
5- ورود به بهشت: امام صادق (سلام الله علیه) فرمود: خدای سبحان در روز قیامت به فقیران می فرماید: بنگرید و چهره ها را جست وجو کنید، پس هر کس به شما نیکی کرده دستش را گرفته و به بهشتش درآورید(وسائل ، ج۱۶، ص۲۹۱)

خداوند توفیق انجام عمل خیر به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
وسائل الشیعة ؛ ج‏16 ؛ ص187)

سلام علیکم.‌بسم الله الرحمن الرحیم‌. ضمن تبریک ایام و گرامیداشت روز جوان. امام صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند:.جوانان را دریاب، زیرا که آنان سریع تر به کارهاى خیر روى مى آورند.(وسائل الشیعة ؛ ج‏16 ؛ ص187)

امام صادق (ع)
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته کوتاه درباره احکام جوانان:
1.جوانان در هر رشته ای از علوم حلال و مفید که تحصیل می‌کنند اگر هدف شان از تحصیل خدمت به جامعه و عظمت اسلام و بی نیازی از بیگانگان باشد اجر و ثواب فراوانی دارد.
2. اگر انسان خصوصا جوانی بخواهد با شخصی رفاقت داشته باشد یا در فضای مجاری یا در محل کار یا محل تحصیل یا مجلسی حضور پیدا کند چنانچه این حضور یا رفاقت سبب شود که فرد فرد به گناه آلوده شود یا ترس آلودگی به گناه را دارد شرعا باید از حضوردر آن مکان یا از رفاقت با چنین فردی اجتناب کند..
3.اگر جوانی به سبب ازدواج نکردن به گناه آلوده می‌شود واجب است که ازدواج کند و اطرافیان نیز از سخت گیری ها بی مورد پرهیز کنند و چنانچه سختی گیری بی مورد صورت بگیرد و جوانی بر اثر ازدواج نکردن به گناه بیفتد اطرافیان مسول خواهند بود.‌‌چنانچه شرایط ازدواج مهیا نباشد تا زمان مهیا شدن شرایط با استمداد از خدای متعال صبر کند و یکی از مستحباتی که برای اطرافیان سفارش شده و ثواب فراوانی برای آن نقل شده واسطه شدن در امر ازدواج می‌باشد. (رساله مراجع م 2443)
4.اگر پدر و مادر یا اطرافیان مشاهده کنند که جوانی نسبت به مسائل دینی سهل انگاری می کنند لازم است با شرایط امر به معروف و نهی از منکر تذکر بدهند اما باید تذکرات با مهارت و از روی دلسوزی و مهربانانه باشد.
خداوند متعال جوانان ما را از تهاجم فرهنگی محفوظ بدارد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام
جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم- باتبریک ایام

امام صادق (علیه السلام) در مورد جوانان فرمودند: لَسْتُ اُحِبُّ اَنْ اَرَى الشّابَّ مِنْـکُمْ اِلاّ غادیاً فى حالَیْنِ : اِمّا عالِماً اَوْمُتَعَلِّما ...

دوست ندارم جوانانِ شما را جز در دو حالت ببینم: دانشمند یا دانش اندوز،(و در ادامه فرمودند:) اگر جوانى چنین نکند، کوتاهى  و گناه  کرده و دوزخ نشین خواهد شد. (امالی طوسی، ص303)

خصوصیات جوانان در روایات عبارتند از:

1-تغییرپذیری: جوانی زمان تغییرگرایی است و جوان دوستدار تغییرات است؛ و هنوز چیزی در آن شکل نگرفته تا تثبیت شده باشد. ازین‌رو امام علی(علیه السلام) می‌فرماید: دل جوان، مانند زمین کشت ناشده است. آنچه در آن افکنده شود، می‌پذیرد. از این‌رو، پیش از آنکه دلت سخت گردد و عقل و خردت سرگرم شود، به تربیت تو همت گماشتم. (نهج‌البلاغه،  نامه31)
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز در تحلیل گرایش جوانان به اسلام نسبت به پیران می‌فرماید: شما را به نیکی با جوانان سفارش می‌کنم، چرا که آنان، دل‌های رقیق‌تری دارند، به راستی که خداوند، مرا بشارت دهنده و هشدار دهنده برانگیخت، جوانان با من همپیمان شدند و پیران با من به مخالفت برخاستند. (سفینه البحار، ج2، ص176)

2- ماندگاری آموزش و تربیت: آموزش و پرورش در جوانی و بویژه در نوجوانی، بهتر و مفیدتر است؛ زیرا ماندگارتر است. پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: هر کس در جوانی‌اش بیاموزد، آموخته‌اش مانند نقش بر سنگ است و هر کس در بزرگسالی بیاموزد، مانند نوشتن بر روی آب است. (نوادر راوندی، ص132، ح169)

3- اسرع در خیر: امام صادق(علیه السلام) در این‌باره می‌فرماید: جوانان را دریاب، زیرا که آنان سریع تر به کارهای خیر روی می‌آورند. (کافی، ج8، ص93، ح66)

4- تیزهوشی و تیزحدسی: امام علی(علیه السلام) می‌فرماید: هرگاه به مشورت نیازمند شدی، نخست به جوانان مراجعه کن، زیرا آنان ذهنی تیزتر و حدسی سریع‌تر دارند. سپس (نتیجه) آن را به نظر میانسالان و پیران برسان تا پیگیری نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب کنند، چرا که تجربه آنان بیشتر است. (شرح نهج‌البلاغه ابن‌ابی الحدید، ج20، ص337، ح866)

خداوند توفیق عفت و غیرت به جوانان ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز

توضیح حدیثتوضیحات

خداوند در قرآن تقوا را عامل مغفرت میداند و می فرماید: إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقاناً وَ یُکَفِّرْ عَنْکُمْ سَیِّئاتِکُمْ وَ یَغْفِرْ لَکُمْ: اگر تقوای الهی پیشه کنید، براى شما [نیروى‏] تشخیص [حقّ از باطل‏] قرار مى‏ دهد و گناهانتان را از شما مى ‏زداید و شما را مى ‏آمرزد (آیه 29 انفال)
در قرآن عواملی برای مغفرت بیان شده است، از جمله:
1. ایمان. «آمنّا بربّنا لیغفر لنا (73 طه)
2. پیروی از انبیا. «فاتّبعونی... یغفر لکم(31 آل عمران)
3. عفو و گذشت از مردم«و لیعفوا.... یغفراللّه لکم(22 نور)
4. قرض الحسنه و وام دادن به مردم. «ان تقرضوا اللّه... یغفر لکم(17 تغابن)
5. عبادت. «أنِ اعبدواللّه... یغفر لکم(3و4 نوح)
6. پرهیز از گناهان کبیره. «اِن تجتنبوا کبائر.... نکفّر عنکم سیئاتکم(31 نساء)
7. دعا و استغفار خود انسان. «ظلمتُ نفسی... فغفر له(16 قصص)
8. دعای اولیای خدا برای انسان. «یا أبانا استغفر لنا(97 یوسف)
خداوند همه گناهان ما را ببخشاید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه نور آیه ۳۲

سلام علکیم.بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک به مناسب ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام. خداوند در قرآن می فرماید: مردان و زنان بی همسر را همسر دهید، و اگر فقیر و تنگدست باشند خداوند آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‏سازد، خداوند واسع و آگاه است. (سوره نور،32 )

قرآن کریم
توضیح حدیثتوضیحات

یکی از سنتهایی که بسیار سفارش شده است ازدواج است البته در اسلام ازدواج با برخی ازخانمها ممنوع و حرام است که به برخی از آنها اشاره می شود:
ازدواج با خانمی که شوهر دار محسوب می شود، حرام و باطل است و خانمی که از شوهرش طلاق شرعی نگرفته شوهر دارمحسوب می شود هر چند سالها از هم جدا بوده اند و پیگیر فرایند طلاق باشند.
ازدواج با خانمی که درحال گذرندان عده خودش می باشد عده مدت زمان معینی است که زن با شرایطی بعد از طلاق یا فوت شوهر باید صبر کند وسپس ازدواج کند.
ازدواج خانم مسلمان با فرد غیر مسلمان هر چند آن غیر مسلمان از اهل کتاب باشد حرام وباطل است.
البته موارد دیگری از ازدواجها نیز حرام است که جهت آشنایی و اطلاع بیشتر به رساله مرجع خودتان مراجعه فرمایید.
خداوند متعال زمینه ازدواج حلال و سالم برای همه جوانان فراهم آورد به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد.

شب ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام
جزئیات
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code