خصوصیات امام حسین علیه السلام از جهت فقهی

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک ولادت امام حسین علیه السلام و گرامیداشت روز پاسدار
در روایتی امام صادق علیه السلام می فرمایند: هر کس که خداوند نسبت به او خیر را اراده کند، در دلش محبت امام حسین علیه السلام و زیارتش را قرار می دهد. (کامل الزیارات ؛ النص ؛ ص142)

(کامل الزیارات ؛ النص ؛ ص142)
امام صادق (ع)
توضیحات

به مناسبت میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام امروز بنا داریم به برخی از خصوصیات و فضائل حضرتش از جهت فقهی اشاره کنیم:
1. از جهت شرعی خوردن گل و خاک حرام است (گرچه خاک نجس نیست)؛ اما خوردن کمی از تربت حضرت سید الشهدا علیه السلام به قصد شفا، از این حکم استثنا شده است و خوردن آن اشکالی ندارد. (1)
2. سجده واجب مثل سجده نماز بر چیزی که از اجزاء زمین شمرده می شود مثل سنگ و خاک و آنچه که از زمین می روید در صورتی که خوراکی و پوشاکی نباشد مثل چوب و گیاهانی که خوراکی نیستند، صحیح است ؛ اما برای سجده بهتر از هر چیزی، تربت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام می باشد. (2)
3. برداشتن کام نوزاد با تربت امام حسین علیه السلام ؛ همراه داشتن و ذکر گفتن با تسبیح تربت حضرتش ؛ همچنین قرار دادن مقداری از تربت امام حسین علیه السلام همراه میت، مستحب است. (3)
4. به نظر اکثر مراجع تقلید در برخی مکان ها با اینکه فرد مسافر است و شروط شکسته شدن نماز را دارد و وظیفه او خواندن نماز به صورت شکسته است، می تواند نماز را کامل بخواند، البته این حکم، فقط برای نماز است و درباره روزه نیست و در این مکان ها مسافر نمی تواند روزه بگیرد. (4) که یکی از آن مکان ها حرم مطهر سید الشهدا علیه السلام است و البته در جزئیات محدوده تخییر نماز تفاوت نظر است. (5)
خداوند متعال در دنیا توفیق زیارت امام حسین علیه السلام و در آخرت شفاعت حضرتش را نصیب ما بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع م 2628 ؛ تحریرالوسیله، کتاب اطعمه و اشربه، القول فی غیر الحیوان، م 7 و م9 ؛ منهاج الصالحین، ج 3 م 918 و م 920)
(2) (رساله مراجع م 1076 و م 1083)
(3) (تحریرالوسیله، کتاب النکاح، فصل فی احکام الاولاد و الولاده، القول فی احکام الولاده، م 2 ؛ منهاج الصالحین، ج3 م 387 ؛ عروه الوثقی، مستحبات دفن م12)
(4) آیت الله شبیری زنجانی: حکم جواز کامل یا شکسته خواندن نماز در مکان های تخییر را قبول ندارند و نماز در این مکان ها شکسته است. (رساله مراجع م 1356)
(5) نکته: نسبت به حدود مکانی در حرم مطهر سید الشهدا تفاوت فتوی وجود دارد. (رهیافت نماز مسافر ص: 261)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code