اعتکاف

حدیث با موضوع اهمیت مسجد

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم‌
از حضرت أمیرالمؤمنین علی علیه السلام روایت شده که فرمودند‌: الْجَلْسَةُ فِی الْمَسْجِدِ خَیْرٌ لِی مِنَ الْجَلْسَةِ فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ الْجَنَّةَ فِیهَا رِضَا نَفْسِی وَ الْجَامِعَ فِیهِ رِضَا رَبِّی

نشستن در مسجد، نزد من دوست داشتنى ‏تر از نشستن در بهشت است، زیرا نشستن در بهشت برای رضای من است اما نشستن در مسجد برای رضایت خداست. (إرشاد القلوب إلى الصواب(للدیلمی) ج2 ص: 218)

(إرشاد القلوب إلى الصواب(للدیلمی) ج2 ص: 218)
حضرت علی (ع)
توضیحات

در ایامی قرار داریم که نسبت به احکام اعتکاف سوال می شود به همین مناسبت چند نکته کوتاه در مورد احکام اعتکاف خدمت شما خوبان تقدیم می شود:
1. در اعتکاف لازم است معتکف برای عبادت خداوند حداقل سه روز در مسجد بماند و اعتکاف در غیر مسجد مثل منزل صحیح نخواهد بود. (1)
2. اعتکاف اختصاص به ایام ماه رجب ندارد بلکه در هر زمانی که انسان بتواند حداقل سه روز روزه بگیرد، اعتکاف صحیح است و بهترین ایام اعتکاف دهه آخر ماه رمضان است. (2)
3. اعتکاف در مساجد چهارگانه (مسجد الحرام و مسجد النبی و مسجد کوفه و مسجد بصره) به فتوای همه مراجع صحیح است اما اعتکاف در غیر مساجد چهارگانه به نظر امام خامنه ای به امید ثواب و رجاء اشکالی ندارد و به نظر تعدادی از مراجع اعتکاف در مسجد جامع نیز صحیح است. (3)
خداوند متعال توفیق بندگی خالصانه را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (عروه الوثقی، ابتدای کتاب الاعتکاف)
(2) (عروه الوثقی، ابتدای کتاب الاعتکاف)
(3) (حضرت امام: اعتکاف در مساجد جامع، به احتیاط واجب به قصد رجاء و مطلوبیت انجام شود.) (عروه الوثقی، کتاب الاعتکاف، الشرط السادس ؛ سایت رهبری، احکام اعتکاف، مکان های جایز برای اعتکاف و عدالت امام جماعت مسجد ؛ تحریر الوسیله، فی شروط الاعتکاف، الشرط الخامس ؛ منهاج الصالحین، الخاتمه فی الاعتکاف، الشرط الرابع)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code