فاطمیه

حدیث با موضوع مقام حضرت زهرا سلام الله علیها

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی رسول خدا صلی الله علیه و اله به سلمان فرمودند: یَا سَلْمَانُ مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ فَهُوَ فِی الْجَنَّةِ مَعِی... .

کسی که فاطمه دخترم را دوست بدارد در بهشت با من است. (إرشاد القلوب إلى الصواب (للدیلمی) ؛ ج‏2 ؛ ص294)

(إرشاد القلوب إلى الصواب (للدیلمی) ؛ ج‏2 ؛ ص294)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

یکی از سؤالاتی که درباره ایام فاطمیه می شود این است که برگزاری مجالس جشن و شادی مثل عروسی و جشن تولد در این ایام چه حکمی دارد؟ و چند روز را به عنوان ایام فاطمیه باید محترم شمرد؟
در جواب این سؤال باید به چند نکته توجه شود:
1. راجع به تاریخ دقیق شهادت نقلهای متفاوتی است یکی از نقلهای معتبر در شهادت حضرت صدیقه آن است که ایشان 95 روز بعد از رحلت پیغمبر به شهادت رسیدند. (که در سال جاری پنجشنبه 16 دی ماه است)
2. اما نسبت به ایام فاطمیه باید گفت که اقامه عزایی که عاشقان و موالیان حضرتش دارند در هر منطقه یا شهری ممکن است متفاوت باشد هم در زمان شروع عزاداری و هم در تعداد روزها؛ و البته مؤمنین می توانند به جهت ایجاد وحدت رویه مثلا 5 روز را محاسبه کنند.
3. اما در خصوص برگزاری مجالس جشن و شادی مثل عروسی و جشن تولد در این ایام به طور کلی می گوییم: انجام هر کاری که در نزد مؤمنین توهین و بی احترامی به این ایام و حضرت زهرا سلام الله علیها محسوب شود حرام است؛ هر چند حرام بودن اموری مثل موسیقی های خلاف شرع و رقص حرام اختصاص به این ایام ندارد و در تمامی ایام حرام است اما معصیت و گناه بودن چنین کارهایی در این ایام بیشتر است. (1)
زائرین و مجاورین گرامی می توانند سوالات دینی خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش از سامانه تلفنی 05132020 سوال کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید دریافت نمایند.
خداوند متعال به حرمت بانوی دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (امام خامنه ای، سایت أدمین شماره استفتاء 619124 ؛ سایت مکارم، استفتائات فاطمیه ؛ تبریزی استفتائات جدید ج2 ص1918 ؛ مسائل جدید ج2 ص49 و50)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code