تعقیبات نماز

حدیث با موضوع نماز

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از پیامبر اسلام نقل شده است: زمانی که بنده ای نمازش را تمام می کند و بعد از نماز دعایی نمی کند؛ خداوند به ملائکه اش می گوید: ای ملائکه من! بنده مرا ببینید؛ فقد أدى فریضتی و لم یسأل حاجتَه منّی، (نماز واجب را به جاى آورد، ولى از من درخواستی حاجت نکرد) کأنه قد استغنى عنی (گویا از من بى نیاز است!) خذوا صلاته فاضربوا بها وجهَه.

(نمازش را بگیرید و برچهره اش بکوبید). (بحارالانوار، ج 82 ص 325)

(بحارالانوار، ج 82 ص 325)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

مطابق احادیث نافله ها و همچنین تعقیبات مکمل نواقص نمازهای ما هستند لذا دقت داشته باشیم که از انجام این مستحبات قبل و بعد نماز غفلت نکنیم.
اما چند نکته کوتاه درباره تعقیبات نماز:
1. مستحب است انسان بعد از نماز مقداری مشغول تعقیبات شود، یعنی مشغول خواندن ذکر و دعا و قرآن و مانند اینها یا کارهایی مثل فکر کردن در عظمت پروردگار یا گریه کردن به جهت خشوع در برابر خداوند متعال. و این عمل، بعد از نمازهای واجب مخصوصا نماز صبح، تاکید بیشتری شده است.
2. لازم نیست دعای بعد از نماز حتما به عربی باشد؛ ولی بهتر است دعاهایی که به عنوان تعقیبات در کتاب های معتبر نقل شده است خوانده شود.
3. از جمله این تعقیبات گفتن سه مرتبه الله اکبر بعد از سلام نماز است، همین عملی که مردم بعد از سلام نماز انجام می دهند و کیفیت گفتن این تکبیرها همانند تکبیرهای نماز است یعنی با گفتن تکبیرها دست ها را تا مقابل صورت بالا بیاورد و گرداندن سر در هنگام تکبیرها به سمت راست و چپ مدرک شرعی ندارد. و همچنین یکی از تعقیباتی که بسیار سفارش شده است تسبیحات حضرت زهرا سلام الله می باشد. (1) که در روایتی حضرت صادق علیه السلام درباره فضیلت آن فرمودند: تسبیحات فاطمه زهرا سلام الله علیها در هر روز پس از هر نماز نزد من محبوب تر از هزار رکعت نماز در هر روز است. (2)
سامانه تلفنی 05132020 به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی سوالات شرعی و دینی شما زائرین و مجاورین گرامی می باشد.
خداوند متعال توفیق بندگی و عبادت را به همه عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (عروه الوثقی، فصل فی التعقیب ؛ توضیح المسائل جامع، تعقیبات نماز)
(2) قال اباعبدالله علیه السلام تَسبیحُ فاطِمَةَ علیهاالسلام فى کُلِّ یَومٍ فى دَبرِ کُلِّ صَلاةٍ اَحَبُّ اِلَىَّ مِن صَلاةِ اَلفِ رَکعَةٍ فى کُلِّ یَومٍ. (کافى(ط-الاسلامیه) ج 3، ص 343)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code