ازدواج

حدیث با موضوع ازدواج

در روایت است از حضرت صادق علیه السلام که فرمودند: مَنْ‏ زَوَّجَ‏ أَعْزَباً کَانَ‏ مِمَّنْ یَنْظُرُ اللَّهُ عز و جل إِلَیْهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ

کسى که مجردى را تزویج کند (امکان ازدواج او را فراهم نماید) از کسانى است که در قیامت‏ خداوند به آنان نظر لطف مى‏ کند. (وسائل الشیعه، ج20، ص: 45)

(وسائل الشیعه، ج20، ص: 45)
امام صادق (ع)
توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک سالروز ازدواج حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها
به همین مناسبت بنا داریم چند نکته ای درباره مسائل ازدواج را خدمت شما زائرین و مجاورین بارگاه رضوی تقدیم کنیم:
1. ازدواج کردن به خودی خود مستحب است و انسان چنانچه بترسد با ازدواج نکردن به گناه می‌افتد ازدواج کردن واجب است. و از آثار ازدواج افزایش رزق و روزی است و طبق برخی روایات تشکیل خانواده و فرزند دار شدن سبب افزایش رزق و روزی است. (1)
2. یکی از مستحباتی که بسیار بر آن تأکید شده است واسطه گری در امر ازدواج است که دارای اجر فراوانی می باشد. (2)
2. خواستگاری کردن و درخواست ازدواج با زنی که شوهردار است، حرام است؛ و فرقی ندارد همسر دائم داشته باشد یا موقت، یا در شرف جدایی باشد یا نباشد، همچنین در حرام بودن فرقی ندارد به صورت صریح درخواستش را مطرح کند یا با کنایه مطرح کند. اما نسبت به حکم خواستگاری کردن از خانمی که در حال سپری کردن عده است، حکمش به تفاوت اقسام عده و نظرات مراجع مختلف است که عزیزان این قسمت را چنانچه مورد سوال باشد، پیگیری فرمایند. (3)
3. ازدواج کردن با برخی از بانوان حرام و باطل است مثلا ازدواج با زنی که در حال سپری کردن عده می باشد، فرقی ندارد عده طلاق باشد یا عده وفات یا عده دیگری، ازدواج کردن حرام است و در برخی از موارد چنانچه زن و مرد در عده ازدواج کنند، به یکدیگر حرام ابدی شده و هیچگاه نمی توانند با یکدیگر ازدواج کنند. (4)
زائرین و مجاورین گرامی می توانند سوالات دینی خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش به سامانه 30002020 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید دریافت نمایند.
امروز البته مناسبت دیگری هم دارد و آن قیام علیه کشف حجاب رضاخان است که یادآور به خون غلطیدن شهیدان حجاب و عفت است که وظیفه دارم به شرف و غیرت آن زنان و مردان مسلمان درود بفرستیم و برای علو درجاتشان دعا کنیم به همراه دعای مستجاب صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (عروه الوثقی کتاب النکاح)
(2) (عروه الوثقی، ابتدای کتاب النکاح و م1 و م13)
(3) (منهاج الصالحین ج3 م199 ؛ سایت مکارم، استفتائات ازدواج و طلاق، احکام عده، عده عقد موقت ؛ سایت زنجانی، استفتائات س1048)
(4) (رساله مراجع م2384 ؛ عروه، کتاب النکاح، فصل فی التزویج فی العده)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code