غیبت ( با رویکرد انتخابات )

حدیث با موضوع غیبت

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی حضرت صادق علیه السلام می فرمایند: اَلغیبةُ حرامٌ علی کُلِّ مسلمٍ وَ إنّها لَتَأکُلُ الحَسَناتِ کَما تأکُلُ النّارُ الحَطَبَ

. غیبت کردن بر هر مسلمانی حرام است. غیبت کردن، حسنات (خوبی ها و نیکی ها ) را از بین می برد همانطور که آتش هیزم را از بین می برد. (کشف الریبه، بعض الاخبار الوارده فی حرمه الغیبه، ص9)

(کشف الریبه، بعض الاخبار الوارده فی حرمه الغیبه، ص9)
امام صادق (ع)
توضیحات

در ایام تبلیغات انتخابات قرار داریم؛ نکته ای که باید یک مومن بدان توجه ویژه داشته باشد این است که در عین حالی که با هر گرایش سیاسی به تبلیغ از کاندیدای مورد نظر خود می پردازد باید به مسائل شرعی و خطوط قرمز احکام اسلامی در این تعاملات دقت کند که به مواردی اشاره می شود:
1. یکی از گناهان کبیره غیبت است و غیبت به فتوای اکثر مراجع تقلید یعنی انسان عیب پنهانی کسی را در غیاب و پشت سرش نزد دیگری بیان کند. ضمنا امام خامنه ای می فرمایند: اگر بیان عیب مخفی به قصد تنقیص باشد یا تنقیص عرفی محسوب شود غیبت است که غالبا مواردی که فرد عیب دیگران را بیان می کند تنقیص عرفی محسوب می شود. (1)
اما نکته این است که اگر شخصی در مورد امری مشورت بخواهد، نصیحت و راهنمایی او جایز است هر چند این مشورت دادن موجب غیبت گردد ولی لازم است به مقدار ضرورت اکتفا شود؛ لذا در ایام انتخابات چنانچه فردی برای انتخاب فرد اصلح به شخصی برای مشورت مراجعه کند و مشورت دهنده چنانچه بخواهد برای مشورت دادن صحیح، عیوب پنهانی برخی از نامزدهای انتخابات را بگوید که به این انتخاب شدن وی برای این سمت مرتبط و موثر است در صورتی که به مقدار ضرورت اکتفا کند، اشکالی ندارد. (2)
2. توهین و تحقیر مؤمن و اهانت به دیگران حرام و گناه کبیره است. در گناه بودن این عمل فرق ندارد به صورت شوخی باشد یا جدی و فرق ندارد به زبان بگوید یا پیامک و سایر فضاهای مجازی باشد، و فرق ندارد کسی که به او توهین می‌شود افراد معمولی باشد یا به بزرگان، لذا باید دقت کنیم که در پیامهایی که رد و بدل می شود صرفا نقد عملکرد و کلام ایشان آن هم به هدف بصیرت افزایی باشد نه توهین و ناسزا و ...
و اگر کسی به انسان یا فرد مورد علاقه ما توهین کند نمی‌شود گناه او را با گناه جواب داد. بلکه لازم است با بودن شرایط، نهی از منکر کند. (3)
زائرین و مجاورین گرامی می توانند سوالات دینی خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش به سامانه 30002020 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید دریافت نمایند.
خداوند متعال خیر و صلاح را برای ملت ایران مقدر فرماید به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد
نکات توضیحی و منابع:
(1) بهجت: عیب به طوری باشد که چنانچه غیبت شونده، بشنود ناراحت می شود. و باید موردکراهت نوع باشد. (استفتائات حضرت امام ج2 ص:619 س13 ؛ رهبری، استفتاء کتبی، شماره استفتاء 965134 تاریخ استفتاء: 1398/01/17 ؛ رساله آموزشی ج2 ص65 ؛ سیستانی، توضیح المسائل جامع، م 2264 ؛ استفتائات مکارم ج1 س 552 و 554 ؛ جامع المسائل بهجت ج2 ص467)
(2) (استفتائات بهجت ج 4 ص 562 س6475 ؛ توضیح المسائل مراجع ج 2 ص‌833 م 31 ؛ خویی و تبریزی رساله 2824 ؛ حضرت امام، استفتائات ج3 س59-58 ؛ مکارم، استفتائات ج1 س 552 ؛ فاضل جامع الاحکام ج1 س982 ؛ منهاج الصالحین سیستانی ج1 م 30 ؛ رساله آموزشی ج 2 ص78)
(3) منهاج الصالحین ج1 ص17 م29؛ رساله آیه الله مظاهری ص493

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code