إِنَّمَا خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی أُرِیدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهَى عَنِ الْمُنْکَر
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم الرحیم امام حسین علیه السلام ،در وصیت به برادرش (محمد بن حنفیه ) چنین مرقوم داشتند: همانا هدف از قیام من اصلاح در امت جدم است و میخواهم امر به معروف و نهى از منکر نمایم. (مقتل الحسین، عبدالرزاق مقرّم، ص156، بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج44، ص: 329)
چند نکته درباره احکام امر به معروف و نهی از منکر:
1.در اهمیت امر به معروف و نهی از منکر همین بس که حضرت سید الشهداء علیه السلام یکی از اهداف قیام خود را احیاء فریضه امر به معروف و نهی از منکر میداند، و لذا با الگو گرفتن از قیام سید الشهدا علیه السلام بر همه مومنین واجب است نسبت به این فریضه الهی ساکت ننشینند چرا که احیاء این فریضه خواست عمومی جامعه رامیطلبد .
2.در انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر فرقی نمیکند تذکر به صورت مستقیم باشد مثلا زبانا تذکر بدهدیابه طریق غیر مستقیم مانند پیامک یا نامه اعتراضش را برساند.
3-اگر انسان گناهی رامشاهده کند هر چند این گناه در مجالس عزاداری اهل البیت علیهم السلام باشد از جمله پخش موسیقی های حرام ویا کارهایی که در دین بدعت محسوب میشود و یا باعث اذیت دیگران میشود لازم نیست اطمینان به تاثیر داشته باشد بلکه اگر احتمال تاثیر هم بدهد، واجب است تذکر بدهد. اگرچه با تکرار تذکر یاتذکر گروهی باشد .
خداوند متعال همه مارا ازعاملینامر به معروف و نهی از منکر قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
مَنْ حَسُنَتْ نِیَّتُهُ زَادَ اللَّهُ تَعَالَىفِیرِزْقِه
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم از امام صادق علیه السلام روایت شده که آن حضرت فرمودند: کسی که درکارهای خود حُسن نیّت داشته باشد، خداوند روزی او را زیاد می کند.(وسائل الشیعه؛ ج1 ؛ ص52)
یکی از ارکان نماز نیت است که اگر انسان عمدا یا سهوا نیت نماز را به هم بزند نماز باطل است و برای نیت در عبادات احکام فراوانی ذکر شده که به چند نکته از آنها اشاره می شود:
1.ثواب داشتن اعمال وصحیح بودن عبادات مشروط به نیت و قصد قربت است و نیت وقصدقربت یعنی اینکه تمام عمل را فقط برای خداوند انجام دهد، لذا اگر کسی ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند،نمازشباطل است خواه فقط برای مردم باشد، یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد.
2.لازم نیست انسان نیت را بر زبان بیاورد، یا از قلب خودبگذراند وهمین قدر که بداند چه کاری انجام میدهد کافی است ، البته باید در انجام عبادت متوجه باشدکه مثلا دو رکعت نماز صبح می خواند به طوری که اگر از او بپرسند چه کاری انجام می دهی بداند که دو رکعت نماز صبح می خواند یامثلا کسی که غسل انجام می دهد و همین که توجه دارد که غسل جنابت یا زیارت را، برای خدا انجام میدهد کافی است وبه زبان گفتن نیت لازم نیست .(توضیح المسائل مراجع م282)
3.اگر در هنگام به زبان آوردن نیت، در تلفظ اشتباه کند ولی بداند چه کاری انجام میدهد اشکالی ندارد و نمازش صحیح است.مثلاً میداند که میخواهد نماز عشاء بخواند اما اشتباهاٌ بجای نماز عشاء، کلمه عصر بر زبانش جاری می شود در این فرض نماز ش صحیح است و لازم به اعاده یا قضا نیست.
4.اگراز روی فراموشی نیت نماز عصر کند و بین نماز متوجه شود که نماز ظهر را نخوانده باید نیت را به نماز ظهر برگرداند و نمازش صحیح است.(عروة الوثقی النیه مساله 6و 2، رساله مراجع م 943 )
تعجیل در فرج آقا امام زمان علیه السلام سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.