بیان بین الصلاتین

حدیث گفتار روز
سوره مبارکه عنکبوت آیه 45

خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهَى‏ عَنِ الْفَحْشَآءِ وَ الْمُنکَرِ وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ.

نماز را به ‏پادار، که همانا نماز (انسان را) از فحشا و منکر باز مى‏ دارد و البتّه یاد خدا بزرگ‏تر است و خداوند آنچه را انجام مى ‏دهید مى‏ داند. (سوره عنکبوت، آیه 45)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

نماز از مهمترین واجبات الهی است که هر روز، مورد ابتلاء مکلفین است و لازم است مسائلی که به آن نیاز داریم را بیاموزیم؛ امروز قصد داریم چند مورد از چیزهایی که نماز را باطل می کند را بیان کنیم:
1. یکی از مبطلات نماز سخن گفتن عمدی است لذا مخاطب قرار دادن غیر خداوند در نماز جایز نیست (1) مثل ابتدا کردن به سلام، سلام دادن به اهل البیت علیهم السلام مثلا بگوید: السلام علیک یا ابا عبدالله یا مخاطب قرار دادن ائمه علیهم السلام مانند بخشی از دعای فرج (... یا محمد یا علی ...). (2)
2. اگر کلمه‏اى را به قصد ذکر بگوید، مثلا به قصد ذکر بگوید: الله اکبر و در موقع گفتن آن، صدا را بلند کند که چیزى را به دیگرى بفهماند اشکال ندارد هر چند انگیزه او از گفتن ذکر، متوجه کردن غیر باشد. و همچنین اشاره کردن به دیگران اگر بگونه ای باشد که حالت نماز بهم نخورد اشکالی ندارد. ولی اگر کلمه‌اى را به قصد این که چیزى به کسى بفهماند بگوید، نمازش باطل مى‌شود. (3)
در پایان عرض می کنیم در آستان ملکوتی امام علی بن موسی الرضا علیه السلام در برخی از مسیرها در اماکن متبرکه میز خدمت پاسخگویی با حضور کارشناس آقا و خانم قرار داده شده است که زائرین می توانند سوالات دینی خویش را بپرسند.
خداوند متعال همه ما را از نمازگزاران واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) نکته: سلام اول نماز از این حکم استثنا است.
(2) (عروة الوثقی، فصل فی مبطلات الصلاه، م13 و 15 و 16 ؛ توضیح المسائل مراجع، ششم از مبطلات نماز)
(3) (رساله مراجع، مساله 1134 و نهم از مبطلات نماز ؛ عروة الوثقی، فصل فی مبطلات الصلاه م 12 ؛ رساله آموزشی، ج1 درس 48 ص: 189)

جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه حجرات آیه 10

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ.

در حقیقت مؤمنان با هم برادرند، پس میان برادرانتان را سازش دهید و از خدا پروا کنید، امید است که مورد رحمت قرار گیرید. (سوره حجرات آیه 10)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

دو نکته درباره ایجاد اختلاف بین مؤمنین:
1. ایجاد اختلاف، که باعث فساد میان مؤمنین شود از گناهان بزرگ بوده و شرعا جایز نمی باشد که بعضی از مصادیق آن عبارتند از:
الف: ایجاد اختلاف بین زن و شوهر بواسطه سخن چینی، غیبت کردن از همسر و یا دخالت کردن در زندگی آنها که باعث جدائی یا اذیت زن وشوهر شود.
ب: ایجاد اختلاف بین فرزندان مثلا اگر فرق گذاشتن در بخشیدن اموال سبب بر انگیخته شدن فتنه و فساد در بین فرزندان شود حرام است.
2. به همان اندازه که ایجاد اختلاف در بین افراد مذمت شده، بیشتر از آن توصیه به ایجاد صلح و صمیمیت بین افراد بوی‍ژه خانواده‌ها و زن و شوهر شده‏ است، تا جایی که حتی اگر اصلاح و آشتی دادن بین افراد منحصر به دروغ باشد، دروغ گفتن برای ایجاد صلح و آشتی جایز است. (اجوبه الاستفتائات س 1727 ؛ استفتائات مکارم ج2 س 1074 ؛ مناج الصالحین ج2 م 38)
خداوند متعال دلهای مؤمنین را به یکدیگر مهربان تر فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه نحل آیه 43

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ.‌

اگر چیزی را نمی‌دانید از اهل علم و دانایان بپرسید. (سوره نحل، آیه 43)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته درباره یادگیری احکام دین:
1. یکی از واجبات، یادگیری احکامی است که انسان معمولا در زندگی به آنها نیاز پیدا می کند و آموختن آنها پیش از عمل واجب است تا در هنگام عمل به گناه نیفتد و خلاف وظیفه اش عمل نکند، همچون احکام عبادات مثل نماز و روزه و احکام معاملات مثل مباحث خرید و فروش و تجارت برای کسانی که به کسب و کار مشغول اند.
2. به عنوان نمونه اگر بواسطه ندانستن مساله چیزی از واجبات رکنی نماز مثل رکوع یا قیام در حال تکبیر و یا قیام متصل به رکوع را کم یا زیاد کند نمازش باطل است و باید دوباره بخواند مثل افرادی که توان ایستادن هر چند با تکیه دادن بر دیوار یا عصا را دارند ولی نماز واجب را نشسته یا بر روی صندلی می خوانند. همچنین در معاملات و قراردادهای شرعی‌که با شخص یا شرکتی قرارداد بسته است، اگر نداند که قراردادش صحیح است یا خیر نمی تواند بدون رضایت صاحب مال، در مالی که از چنین راهی به دست آورده تصرف نموده و استفاده نماید. (رساله مراجع ج2 م2052 ؛ ج 1م 942 و 1264)
خداوند به همه توفیق علم و عمل عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه نحل آیه 43

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ.

اگر چیزی را نمی دانید از دانایان و اهل علم بپرسید. (سوره نحل، آیه 43)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته در مورد تقلید:
1. عقیده مسلمان نسبت به اصول دین باید از روی یقین و اعتقاد جزمی باشد و این یقین از هر دلیل و طریقی حاصل شود کافی است فرقی ندارد از طریق برهان و استدلال باشد یا از گفته والدین و دانشمندان باشد ولی در احکام و مسائل شرعی چنانچه خودش مجتهد نباشد باید به گفته مجتهد اعلم عمل‌کند. (رساله مراجع ج1 م1)
2. رجوع به متخصص دینی یک امر عقلائی است و باید از مرجعی تبعیت و پیروی کرد که اعلم مراجع باشد یعنی در استنباط احکام شرعی تخصص بیشتری از دیگر مراجع داشته باشد. (رساله مراجع ج2 م2 ؛ عروه الوثقی ج1 م17)
3. یکی از شرایط مرجع تقلید این است که اعلم مراجع باشد یعنی در استنباط احکام شرعی تخصص بیشتری از دیگر مراجع داشته باشد. (رساله مراجع ج2 م2 ؛ عروه الوثقی م 17)
4. بعد از فوت مرجع تقلید باید انسان به مرجع زنده اعلم رجوع کند و اگر مرجع زنده اجازه داد بر تقلید از مرجع فوت شده باقی بماند. (رساله مراجع ج1 م9- عروه الوثقی ج1 ، الاجتهاد والتقلید م15)
5. کسانی که ‌به ‌فتوای مرجع زنده بر تقلید از مرجع فوت شده باقی مانده‌اند لازم است در پرداخت وجوهات و مسائل جدید به مرجع تقلید زنده مراجعه کنند. (توضیح المسائل مراجع ج‌2 ص‌2268 ؛ تحریر کتاب الوکاله م‌23)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع ‌عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه کهف آیه 46

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت جواد الائمه علیه السلام. خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: وَ الباقِیاتُ الصّالِحاتُ خَیرٌ عِندَ رَبِّکَ ثَواباً و خَیرٌ أمَلاً .

نیکی هاى ماندگار و پایدار، نزد پروردگارت بهتر و امید بستن به آنها نیکوتر است. (سوره کهف ، آیه 46)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

یکی از کارهای شایسته و ماندگار وقف است و در روایات به صدقه جاریه هم تعبیر شده است یعنی ثواب آن بعد از فوت نیز ادامه می یابد و بسیاری از برکاتی که در مساجد و مشاهد مشرفه مشاهده می شود، از وقفهای گذشتگان است.
وقف یعنی جدا کردن یک مال از اموال خود و اختصاص دادن منافع آن برای افراد خاص یا امور خیریه البته یکی از مواردی که برای وقف کردن خوب است مورد توجه بیشتر قرار بگیرد وقف کردن اموال برای تبلیغ و ترویج دین است که وقف کنندگان به این جهت هم توجه ویژه ای داشته باشد.
سوالی که در اینجا مناسب است گفته شود این است که آبا انسان می تواند منزل یا ملکی را در زمان حیاتش وقف کند و تحویل هم بدهد ولی شرط کند تا زمانی که خودش یا همسرش زنده اند، از آن استفاده کنند؟
پاسخ این است که طبق تصریح برخی از فقها از جمله امام خامنه ای چنین وقفی صحیح می باشد.(جهت اطلاع:ایات عظام سیستانی و مکارم هم صحیح می دانند)(امام خامنه ای، سایت احکام وقف، س 137، ایت الله سیستانی منهاج ج 2 م 1492، تحریر الوسیله وقف م 25، مکارم، سایت، استفتائات، وقف، شرایط وقف، وقف خانه برای مسجد مشروط سکونت واقف در آن)
خداوند متعال به همه ما توفیق کارهای خیر را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

شهادت حضرت جواد الائمه علیه السلام
جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه آل عمران آیه 103

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تبریک و بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی. خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: وَ اعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَ لاَ تَفَرَّقُواْ.

و همگی به ریسمان الهی تمسّک جویید و پراکنده نشوید.( سوره آل عمران آیه 103)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

مطالبی کوتاه درباره نفی سلطه بیگانگان:
یکی از وظایف تک تک مسلمانان نفی سلطه استکبار است چراکه بنابه فرمایش ولی فقیه در زمان کنونی، نظام سلطه با اصل و منطق و هویّت اسلام مخالف است -که فعلاً در رأس سلطه آمریکا قرار دارد –، بنابر این دشمنی آمریکا با کشورها نیست بلکه با منطق اسلام دشمن است؛ لذاست که تکلیف همه مسلمانان است در مقابل این سلطه طلبی بایستند.
حضرت آقا در ادامه سلاحهای دشمن را نیز در این جنگ برشمردند در آنجا که فرمودند:
"به نظر ما سلاحهای اصلی آمریکا ، 1- نفوذ است -نفوذ در مراکز حسّاس و تصمیم‌گیر- 2- ایجاد تفرقه است، 3- ایجاد تزلزل در عزم ملّی ملّتها است، 4- ایجاد بی‌اعتمادی میان ملّتها است، 5- دستکاری در محاسبات تصمیم‌گیران و وانمود کردن اینکه حلّال مشکلات این است که زیر پرچم آمریکا بروید؛ این سلاحها از سلاحهای نظامی خطرناک‌ترند."
حضرت امام خامنه ای در ادامه علاج این دشمنی را فقط ایستادگی و مقاومت دانستند. و فرمودند: "خداوند متعال به پیغمبرش در مقابل این مشکلات فرمود: فَاستَقِم کـَما اُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَک؛ استقامت، ایستادن. البتّه ایستادگی سختی‌هایی هم دارد، نه اینکه کار آسانی است؛ لکن تسلیم شدن، سختی‌های بیشتری دارد؛ فرقش هم این است که شما در راه استقامت و مقاومت هر سختی‌ای که متحمّل بشوید، خدای متعال به شما اجر خواهد داد."
با اتحاد بین مسلمانان جهان، استکبار جهانی ریشه کن شود به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

انقلاب اسلامی، وحدت ملی، عزت اسلامی، حکومت جهانی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
جزئیات
حدیث گفتار روز
سوره مبارکه توبه آیه 120

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن بزرگداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی. خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: وَلاَ یَطَؤُونَ مَوْطِئاً یَغِیظُ الْکُفَّارَ ...(در ادامه می فرماید) إِلاَّ کُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ.

هر قدمی که سبب خشم کفار گردد، ....به عنوان عمل صالح نوشته می شود. (سوره توبه، آیه 120)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

چند نکته کوتاه درباره راهپیمایی 22 بهمن:
1. تضعیف نظام اسلامی و هرکاری که منجر به تضعیف نظام اسلامی شود، جایز نیست و گناه است.
2. اگر حضور نیافتن در راهپیمایی سبب تضعیف نظام اسلامی شود واجب است که افراد در راهپیمایی شرکت کنند. (مکارم: همراهی و شرکت کردن در راهپیمایی 22 بهمن بر همه مسلمانان واجب است.)
3. یکی از موارد تعظیم شعائر الهی حضور باشکوه در مراسم هایی است که باعث کور شدن چشم دشمنان اسلام و تقویت مسلمانان است و لذا توصیه می شود که تمامی مسلمین به جهت نا امید ساختن استکبار جهانی و همراهان آنها که می خواهند با تحریم و فشار اقتصادی و تبلیغات سوء، دلسردی به نظام را بوجود بیاورند، باحضور با شکوه و قوت بخش، در این امر مهم شرکت کرده و دیگران را هم به حضور در این آئین مهم راهنمایی و تشویق نمایند. (سایت لیدر احکام دهه فجر س6 ، اجوبه س1397 ، سایت مکارم استفتائات احکام مناسبتها)
تعجیل در فرج امام زمان و سلامتی مراجع عظام تقلید خاصه امام خامنه ای، صلوات بر‌محمد وآل محمد.

پیروزی انقلاب اسلامی و سقوط نظام شاهنشاهی (1357ه ش)
جزئیات
حدیث گفتار روز
احزاب، آیه 32

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به همسران پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
فَلَا تَخضَعنَ بالقَولِ فَیَطمَعَ الَّذِی فِی قَلبِهِ مَرَضٌ وَ قُلنَ قَولاً مَعرُوفاً.

با نرمی و نازکی سخن مگوئید تا آن کسی که دلش بیمار است طمع نورزد بلکه با گفتاری شایسته ی ( یک زن مومنه) سخن بگویید.‌(احزاب، آیه 32.)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

یکی از مسائل مهم دینی و اجتماعی مساله گفتگو با نامحرم است. در هنگام گفتگو با نامحرم برای کسب رضای خداوند متعال و دور ماندن از آسیبهای فردی یا اجتماعی باید شرایطی را رعایت کرد:
1. گفتگوی با نامحرم به قصد لذت شهوانی ‏نباشد بنابر‌این چنانچه هنگام گفتگو با نامحرم احساس شود به سمت لذتهای شهوانی کشیده شده است ‏شرعا حرام است و باید قطع ارتباط صورت بگیرد.
2. اگر مرد یا زنی ترس آن را داشته باشد‌که چنانچه با نامحرمى صحبت کند یا به صورت چت در شبکه های مجازی با او ارتباط پیدا کند‌، به گناه آلوده می شود، نباید با او صحبت‌‏ کند و ارتباط برقرار کند.
3. در هنگام صحبت یا چت کردن یا پیامک زدن به نامحرم، بکار بردن کلماتی که نامناسب بین دو نامحرم است مثل کلمات عاشقانه یا کلمات تحریک آمیز جایز نیست. (رهبری سایت لیدر احکام حجاب و عفاف سوال1 ،سیستانی منهاج ج3 ص:15 م29) .
خداوند متعال توفیق ارتباط صحیح با بندگانش را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.

جزئیات
حدیث گفتار روز
من لا‌یحضره الفقیه، ج‌1، ص:‌253

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امام صادق علیه السلام‌‌، که خداوند متعال به پیامبری از پیامبرانش وحی فرمود که به مؤمنان بگو:
لَا یَلْبَسُوا لِبَاسَ أَعْدَائِی و َ‌لَا‌یَطْعَمُوا مَطَاعِمَ أَعْدَائِی وَ لَا یَسْلُکُوا مَسَالِکَ أَعْدَائِی فَیَکُونُوا أَعْدَائِی کَمَا هُمْ أَعْدَائِی‌.

(به مؤمنان بگو ) لباس دشمنان مرا نپوشند و طعام دشمنان مرا نخورند و راه‌های دشمنان مرا نپیمایند و گرنه در زمره دشمنان من به شمار خواهند رفت. (من لا‌یحضره الفقیه، ج‌1، ص:‌253)

خداوند متعال
توضیح حدیثتوضیحات

فرهنگ اسلامی در واقع توسعه دانش و بینش و فراگیری تقوا در جامعه است؛ فرق اساسی جامعه دینی با جامعه غیر دینی رعایت فرهنگ و آداب دینی در جامعه است لذا اگر جامعه در امور مختلف، فرهنگ دینی را رعایت نکند به مرور بینش افراد و در نتیجه عملکرد و هویت ایشان هم تغییر می کند؛ یکی از مسائلی که مضمون آیات و روایات، مسلمانان را از آن برحذر داشته پرهیز از ترویج فرهنگ غیر دینی است.
اما دو نکته درباره نشر فرهنگ غربی:
1. یکی از محرمات و گناهان‌، ترویج و تبلیغ فرهنگ غربی است یعنی فرهنگی که معارض و دشمن فرهنگ اسلامی است و شخص مسلمان نباید تحت تاثیر چنین فرهنگی قرار بگیرد‌، بی شک لباس و پوشش افراد یک جامعه و کیفیت زندگی افراد، از عوامل فرهنگ ساز و وسیله تبلیغ فرهنگ آن جامعه است لذا در جامعه اسلامی پوشیدن لباسهایی که با حجاب و پوشش شرعی منافات دارد‌، یا پوشیدن لباسی که بر روی آن تصاویر و عکسهای مبتذل و مستهجن وجود داشته باشد حرام است و همچنین ترویج نگهداری سگ در منزل و بازی با آن و همراه داشتن آن در ماشینها و خیابانها که هر یک بگونه ای ترویج فرهنگ غربی می باشد نیز اشکال دارد.( جوبه س1373 و 1374و 1375 و استفتائات مکارم ج3 س1840)
2. خرید و فروش هر چیزی که منجر به انحراف جوانان و فساد آنان و یا باعث پیدایش جو فرهنگی فاسد می شود جایز نیست و واجب است از آنها اجتناب شود‌.( استفتائات تبریزی ج‌1‌س‌2229 و 2228‌؛ استفتائات مکارم ج1 س1663؛ اجوبه س‌1361و1364)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام، سلامتی مراجع عظام، خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

آغاز سال جدید میلادی
جزئیات
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code