جعاله

حدیث با موضوع رزق حلال

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم شخصی محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم رسید عرض کرد برای استجابت دعا چه کنم؟ پیامبر‌خدا صلی الله علیه و آله به او فرموند: خوراک خود را پاکیزه کن و غذای حرام نخور (وسائل الشیعة ؛ ج‏7 ؛ ص145)

وسائل الشیعة ؛ ج‏7 ؛ ص145
حضرت محمد (ص)
توضیحات

یکی از قراردادهای شرعی جعاله هست، جعاله یعنی انسان متعهد بشود در برابر کاری که دیگری برایش انجام می دهد، مزدی بدهد، مثل اینکه بگوید هر کس گمشده مرا پیدا کند، صد هزار تومان به او می دهم.
البته در این قرارداد شرایطی باید رعایت شود:
جعاله بر کاری که نزد عقلا بی فایده به حساب می آید صحیح نیست مثل اینکه کسی بگوید اگر به فلان محل تاریک بروی، یا حجم زیادی غذا بخورد فلان مبلغ را به تو می دهم. این قرارداد صحیح نیست.
جعاله برای کار حرام صحیح نیست مثلا اگر بگوید کسی برای برای من شراب تولید کند یا مجلس حرام برگزار کند، فلان مبلغ به او می دهم، صحیح نیست.
اگر در جعاله مقدار مزد را از ابتدا مشخص نکند و کاری را از دیگری درخواست کند و آن فرد کار را انجام دهد، باید مزد آن شخص را به مقدار متعارف بدهد.مثلا کسی از تعمیر کار درخواست تعمیر ماشین را داشته باشد و مزد او را از ابتدا مشخص نکند، و تعمیر کار ماشین را تعمیر کند، صاحب ماشین باید مزد را به مقدار متعارف بدهد.
خداوند روزی حلال به ما عنایت بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد
منابع: رساله مراجع م 2218-2220-2222

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code