غصب

حدیث با موضوع غصب

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از امام صادق علیه السلام‌روایت شده که حضرت فرموده اند‌:‌مَن‌أکَلَ‌مِن‌مالِ‌أخیهِ ظُلما ولَم‏یَرُدَّهُ علَیهِ‌، أکَلَ جَذوَةً مِنَ‌النّارِ‌یَومَ‌القِیامَةِ‌

هر کس چیزى از مال برادر خود را به ستم و ناحقّ استفاده کند و آن را به او برنگرداند‌، در روز قیامت نصیتش آتش خواهد بود. (ثواب الأعمال :‌322‌/‌8‌)

ثواب الأعمال :‌322‌/‌۸
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته درباره احکام غصب:
1. اگر انسان بر مال یا حق مالی دیگری از روی ظلم و به ناحق مسلط شود، حرام و گناه بزرگی است.بنابراین فرزند نمی تواند بدون مجوز شرعی(حکم حاکم یا تقاص...) یا بدون اجازه پدر از اموال پدر بردارد و همچنین زن و شوهر بدون رضایت یکدیگر و بدون مجوز شرعی(حکم حاکم یا تقاص) حق ندارند در اموال یکدیگر تصرف کنند.
2.‌گر انسان مالی را بدون مجوز شرعی بردارد باید فورا همان را به صاحبش برگرداند و اگر آن چیز از بین رفته است یا آسیب ببیند، ضامن است و شرعا لازم است رضایت فرد گرفته شود یا عوض آنرا بدهد. (رساله مراجع احکام غصب م 2548 )
3. اگر انسان مالی مثل خانه یا وسیله نقلیه ای را که دارای منفعت و استفاده کردن هست، غصب کند، باید اجاره آن مدتی که دست غصب کننده بوده مطابق اجاره عرف و معمول بپردازد هر چند از خانه یا ماشین استفاده نکرده باشد. (رساله مراجع 2549)

تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف سلامتی مراجع عظام خاصه امام خامنه ای حفظه الله صلوات بر محمد و آل محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code