شرایط نماز جماعت

حدیث با موضوع نماز جماعت

سلام علیکم .بسم الله الرحمن الرحیم. از أمیرالمومنین علیه السلام روایت شده: اَتِمٌّوا الصٌّفُوفَ فَاِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلٌّونَ عَلَى الَّذین یُتِمٌّونَ الصٌّفُوفَ.

صفهاى نماز جماعت را کامل کنید، چرا که خدا و فرشتگانش بر کسانى که جاهای خالی صفوف نماز جماعت را پر می کنند، درود مى‏فرستند. (وسائل الشیعه ج6ص474

وسائل الشیعه ج6ص474
حضرت علی (ع)
توضیحات

اما مساله شرعی
چند نکته کوتاه درباره شرایط نماز جماعت:
یکی از شرایط صحیح بودن نماز جماعت این است که جای ایستادن امام جماعت از جای ماموم بلندتر نباشد البته اگر به مقدار خیلی کمی بلندتر باشد اشکالی ندارد و همچنین اگر زمین سراشیب باشد و امام در طرفی که بلندتر است بایستد، در صورتی که سراشیبی آن زیاد نباشد و طوری باشد که به آن زمین مسطح بگویند مانعی ندارد.(1)
اگر امام و ماموم در یک مکان عرفا نماز می خوانند و مکان ایستادن ماموم از امام بلندتر باشد اشکالی ندارد.(2)
یکی دیگر از شرایط امام جماعت نبودن فاصله میان امام جماعت و ماموم می باشد و همچنین نباید انسان با مامومی که واسطه اتصال نماز جماعت در سمت راست یا چپ هست، نباید فاصله باشد البته اگر فاصله کمتر از یک متر باشد اشکالی ندارد.(3)
به نظر امام خامنه ای اگر واسطه ی اتصال در جماعت، کودک نابالغ باشد، چنانچه بدانند نماز او صحیح است، می تواند واسطه اتصال باشد.(4)

جهت تعجیل فرج امام زمان عج و سلامتی مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای صلواتی عنایت بفرمایید.
منابع:
(1) رساله مراجع م 1415 برخی مراجع مقدار کم را کمتر از چهار انگشت بسته معنا کرده است و برخی مراجع کمتر از یک وجب ولی حضرت امام و ایت الله سیستانی و ایت الله مکارم ظاهر به عرف واگذار کرده اند.
(2)رساله مراجع م 1416
(3) شرط سوم نماز جماعت
(4)رساله مراجع م 1417

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code