سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از امام علی علیه السلام روایت شده که فرمودند : لا تأمَن عَلَی نَفسِکَ صَغیرَ مَعصیةٍ فَلَعَلَّکَ مُعَذِبٌ عَلَیهِ.
خودت را از (عقوبت) گناه کوچک در امان نبین، چه بسا که به خاطر همان کیفر بینی.(نهج البلاغه(صبحی صالح) ص 197 ، در خطبه 140)
یکی از نعمت های خداوند نعمت شنوایی است که انسان نسبت به شنیدن برخی از صداها و سخنان دقت ویژه ای داشته باشد، از جمله
1. شنیدن موسیقی حرام که عرفا مناسب مجالس لهو است، یعنی شنونده موسیقی خودش تشخیص می دهدکه این اهنگ عرفا در مجالس لهو استفاده می شود مثل آهنگ هایی که در پارتی های شبانه یا مجالس رقص پخش می شود حتی اگر خود شنونده تحت تاثیر قرار نگیرد؛ ولی صدایی که شک دارد مناسب با مجالس لهو هست یا نه، مانعی ندارد. (مشهور؛ مخالف:مطلقا حرام است: فتوی:گلپایگانی، صافی؛ بنابر احتیاط واجب: بهجت و وحید)
2. گوش کردن به صدای نامحرم اگر به همراه لذت یا ترس افتادن در گناه باشد
3. شنیدن غیبت و تهمت و سکوت در برابر آن
4. شنیدن صحبت هایی که سبب فساد و انحراف اخلاق یا عقیده می شود و یا گوش دادن به برخی سخنان و کلیپ هایی که در فضای مجازی بر ضد دین و نظام اسلامی پخش می شود و باعث بدبینی به مومین و نظام اسلامی می شود.
البته انسان باید در برابر سخنان حرام نهی از منکر کند و اگر اثر و شرائط نهی از منکر وجود ندارد در صورتی که حضور فرد در مجلس تایید گناه بشمار برود باید مجلس را ترک کند و در مورد غیبت و تهمت هر کسی که می شنود در صورت توانایی باید از ان شخص دفاع کند و ابروی او را حفظ کند. (خویی و وحید و تبریزی و سیستانی؛منهاج الصالحین ج1م29مظاهری؛ رساله م93)
خداوند متعال توفیق ترک گناه و معصیت را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد