قضای اجزا فراموش شده

حدیث با موضوع نماز

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم .پیامبر خدا صلى الله علیه و آله در روایتی می فرمایند: لا یَنالُ شَفاعَتی مَن اَخَّرَ الصَّلاةَ بَعدَ وَقتِها

کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهد رسید. (محاسن ص 80 ، ح 5 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج80، ص20)

محاسن ص 80 ، ح 5 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج80، ص20
حضرت محمد (ص)
توضیحات

اما مساله شرعی:
چند نکته درباره اجزاء فراموش شده نماز:
1. اگر یکی از اجزاء واجب نماز را عمدا ترک کند نماز باطل است و اگر واجب غیر رکنی سهوا ترک شود نماز باطل نمی شود و قضا کردن آن لازم نیست به جز تشهد و یک سجده که سهوا ترک شده باشد. (رساله مراجع مساله1263و1264)
2. اگر نمازگزار یک سجده یا تشهد را فراموش کند و در هنگام رکوع رکعت بعدی یا بعد از آن، متوجه شود، چنانچه پس از سلام نماز و پیش از بهم خوردن صورت نماز قضای آن را بجا آورد و سپس سجده سهو را بجا آورد به نظر همه مراجع مطابق وظیفه عمل کرده است. (رساله مراجع مساله1253)
3. هنگام قضای اجزاء فراموش شده باید تمام شرایط نماز مانند پاک بودن بدن و لباس و رو به قبله بودن و شرط‌‌های دیگر را داشته باشد.(رساله مراجع م 1251)
خداوند متعال به همه ما توفیق نماز با حضور قلب عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد وآل محمد
جهت اطلاع: در موارد قضای اجزاء فراموش شده و سجده سهو جهت اجزاء فراموش شده مساله اختلافی است.(ایات عظام سیستانی و مکارم قضای تشهد را لازم نمی دانند و همچنین ایت الله سیستانی سجده سهو برای قضای سجده را لازم نمی دانند.)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code