سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک به مناسب ولادت با سعادت امام حسن عسکری علیه السلام، در روایتی امام صادق علیه السلام می فرمایند: ... مَنْ یَثِقْ بِاللَّهِ یَکْفِهِ مَا أَهَمَّهُ مِنْ أَمْرِ دُنْیَاهُ وَ آخِرَتِه ... .
.هر که به خدا اعتماد کند، خداوند کارهای دنیا و آخرتش را، که او را بی قرار کرده اند، کفایت می کند. (تحف العقول ؛ النص ؛ ص304)
وام ها و تسهیلات بانکی که از بانک گرفته می شود باید طبق قرارداد عمل شود و تنها صورت کاغذ بازی نداشته باشد و وام را در همان مورد مصرف نماید و مصرف وام در غیر مورد قرارداد جایز نیست. بر همین اساس بردن فاکتور و مدارک جعلی، نوعی دروغ عملی و تقلب و گناه می باشد. مثلا شخصی وام خرید کالا می گیرد ولی فاکتور صوری برده و به جای خرید، پول را در راه دیگری مثل پرداخت بدهی یا مخارج زندگی مصرف می کند. ( برگرفته از اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری – احکام بانک ها - جامع المسائل فاضل ج 2 امور بانکی س 409 و 410- استفتائات مکارم ج3 س 1341و 1351 و 1699، استفتائات بهجت ج 3 س3997)
واگذاری و مصالحه امتیاز وام یا تسهیلات چنانچه خلاف مقررات بانک باشد، صحیح نیست. مثلا اگر وام ازدواج امتیازش مخصوص زوجین هست و از جهت مقررات بانکی قابل انتقال نیست، نمی توان آنرا به دیگری واگذار کرد و در صورتی که خلاف مقررات بانک نباشد اشکال ندارد.
خداوند متعال کسب روزی حلال را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.