از امام صادق علیه السلام روایت شده که حضرت فرموده اند: مردىخدمت پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمد و عرض کرد: گناهانم زیاد شده و اعمالم سست و اندک گشته؟ حضرت فرمودند: أکثِرِ السُّجودَ فإنّه یَحُطُّ الذُّنوبَ کما تَحُطُّ الرِّیحُ وَرَقَ الشَّجَرِ از امام صادق علیه السلام روایت شده که حضرت فرموده اند: مردىخدمت پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمد و عرض کرد: گناهانم زیاد شده و اعمالم سست و اندک گشته؟ حضرت فرمودند: أکثِرِ السُّجودَ فإنّه یَحُطُّ الذُّنوبَ کما تَحُطُّ الرِّیحُ وَرَقَ الشَّجَرِ
زیاد سجده کن؛ زیرا همچنان که باد برگ درختان را می ریزد، سجده نیز گناهان را از بین می برد. (أمالی الصدوق : 404 / 11)
در برخی موارد نمازگزار باید بعد از سلام نماز فورا دو سجده سهو بیاورد: که به بعضی از موارد اشاره می شود:
1. جائى که نباید نماز را سلام دهد مثلاً در رکعت سوم نماز چهار رکعتی سهواً سلام بدهد.
2. تشهد یا یک سجده را فراموش کند چنانچه قبل از رکوع رکعت بعد متوجه شود باید برگردد و تشهد یا یک سجده را بجا آورد ولی اگر در رکوع رکعت بعد یا در رکعات بعدی متوجه شد نماز را ادامه دهد و بعد از سلام نماز ابتدا باید یک تشهد و یا یک سجده به عنوان قضا انجام دهد و بعد از آن سجده سهو هم بجا آورد. (مشهور. مخالف: سیستانی: تشهد نیاز به قضا ندارد و سجده نیاز به قضا دارد رساله مراجع 1245)
3. کیفیت سجده سهو: بعد از سلام نماز فورا نیت سجده سهو کند و پـیـشـانى را به چیزىکه سجده بر آن صحیح است بگذارد و بگوید: بسم اللّه و بـاللّه الـسـلام عـلیک ایها النبی ورحمة اللّه وبرکاته. بعد باید بنشیند و دوباره به سجده رود و ذکرى را که گفته شد بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهد سلام دهد. (رساله مارجع م1250)
خداوند ما را از نمازگزاران واقعی قرار بدهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد