سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم ضمن عرض تبریک ایام غدیر
حضرت رسول صلی الله علیه و آله بعد از نصب امیرالمومنین علیه السلام؛ در اواخر خطبه غدیر همگان را به تبلیغ جریان غدیر مکلف کرده و فرمودند: قَدْ بَلَّغْتُ مَا أُمِرْتُ بِتَبْلِیغِهِ ... فَلْیُبَلِّغِ الْحَاضِرُ الْغَائِبَ وَ الْوَالِدُ الْوَلَدَ إِلَی یَوْمِ الْقِیامَةِ؛
ای مردم! من آنچه به آن مامور بودم را تبلیغ کردم ... پس باید حاضرین به غائبین و پدران به فرزندانشان تا روز قیامت این جریان را تبلیغ کرده و اطلاع رسانی کنند. (خطبه غدیر)
یکی از وظایف واجبات بر عهده والدین تربیت دینی فرزندان است؛ که چند نکته در این زمینه بیان می کنیم:
1. بر ولیّ کودک واجب است که فرزندش را از امور و اسباب و وسائلی که سبب فساد عقیده او در توحید، نبوت، امامت و سایر اعتقادات می شود و یا او را به معصیت می کشاند حفظ کند؛ مثلا اگر استفاده از تلفن همراه یا اینترنت یا شبکه های مجازی یا شرکت در برخی جلسات یا ارتباط با برخی افراد، سبب انحراف فرزند شود و یا ترس آن باشد، بر پدر لازم است که او را حفظ کند. (1)
2. بر پدر و مادر واجب است فرزندشان را به وظایف شرعی اش آشنا کنند؛ و نباید در این زمینه کوتاهی شود؛ به عنوان مثال اگر پدر و مادری نسبت به حجاب فرزندشان کوتاهی کنند و در زمان بلوغ، دخترش حجاب اسلامی را رعایت نکند والدین نیز مسئول خواهند بود. (2)
3. همچنین می بایست اولیای اطفال آنها را از هر کاری که باعث ضرر بر خودشان یا بر دیگران باشد باز دارند و از هر کاری که خداوند آن را منع نموده مثل دروغ، غیبت جلوگیری نمایند. (3)
خداوند متعال به حق امیرالمومنین علیه السلام همه ما را در تربیت فرزندانی صالح موفق کند به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریر الوسیله کتاب الحجر، صغر سن، م11)
(2) (حضرت امام، استفتائات ج1ص 133 س25 ؛ مسائل جدید، ج1 ص179 و 180 ؛ ماده 1173 قانون مدنی)
(3) (عروه الوثقی، فصل فی صلاه القضاء م36 ؛ منهاج ج3 م 1078 ؛ رساله مراجع ذیل مساله 1389)