ضمن عرض تبریک ولادت باسعادت امام هادی علیه السلام و دهه پر نور ولایت
از امام صادق علیه السلام راجع به ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام نقل شده است: وِلایَتی لِعَلِیِّ بنِ أبی طالِبٍ علیه السلام أحَبُّ إلَیَّ مِن وِلادَتی مِنهُ؛ لِأَنَّ وِلایَتی لَهُ فَرضٌ، و وِلادَتی مِنهُ فَضلٌ
اینکه ولایت علی علیه السلام را دارم برایم دوست داشتنی تر از آن است که فرزند علی علیه السلام هستم چراکه ولایت او بر من فرض و واجب است و اینکه از نسل او هستم برای من فضیلت است! (الفضائل ابن شاذان ج۱ ص۱۲۵ ؛ بحار الأنوار: ج ۳۹ ص۲۹۹ ح۱۰۵)
یکی از سفارشات دین مبین اسلام شاد بودن در ولادت ائمه معصومین علیهم السلام و اعیاد بزرگ اسلامی از جمله عید قربان و عید بزرگ غدیر است البته این مساله احکام و آدابی دارد که باید رعایت شود تا مجالس شادیمان آلوده به گناه نشود؛ لذا چند نکته کوتاه در این زمینه بیان می شود:
1. مجالس شادی خصوصا مجالس شادی اهل بیت علیهم السلام هم مانند مجالس عزا در نگاه اهل بیت علیهم السلام دارای ارزش است به شرط اینکه انسان در مجالس شادی، گناه و معصیتی مرتکب نشود و انسان در مجالس شادی هر چند یک شب هم باشد باید اطاعت و بندگی خدا را فراموش نکند.
2. در مجالس شادی اظهار سرور با مدح اهل بیت علیهم السلام و کف زدن به نحو متعارف و جک گفتن به شرط اینکه اهانت و استهزا به قوم و منطقه خاصی نباشد، مانعی ندارد البته نسبت به مساجد و حسینیه ها به خاطر حرمتی که این مکان ها دارد احکام خاص خود را دارد که در صورتی نیاز پرسیده شود.
3. سوالی که در این قسمت مورد پرسش برخی از مؤمنین می باشد، حکم دف زدن در مجالس شادی است که آیا حلال است یا حرام؟ در پاسخ عرض می شود به نظر برخی از مراجع از جمله امام خامنه ای چنانچه دف رقص آور یا مناسب با مجالس لهو و لعب زده شود، از لحاظ شرعی حرام است. (2)
خداوند متعال به حق امیرالمومنین علیه السلام توفیق شناخت گناه و ترک گناه را به همه عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) حضرت امام، مکارم: شرکت در چنین مجالسی مطلقا جایز نیست.
(2) (رساله آموزشی، حضور در مجلس معصیت ص: 345 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی س 198 ، احکام مجلس عروسی ؛ مکارم، استفتائات ج 2 س 719 ؛ استفتاءات (امام خمینى)، ج3، ص: 148)