احکام عبادی (احکام زیارت با رویکرد حجاب)

حدیث با موضوع فضیلت زیارت امام رضا علیه السلام

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تسلیت شهادت امام رضا علیه السلام (به روایتی)
از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که می فرمایند: سَتُدْفَنُ بَضْعَةٌ مِنِّی بِأَرْضِ خُرَاسَانَ لَا یَزُورُهَا مُؤْمِنٌ إِلَّا أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ الْجَنَّة... .

به زودی قطعه ای از بدن من در خراسان دفن خواهد شد. هیچ مؤمنی نیست که او را زیارت کند مگر آن که خداوند، بهشت را بر او واجب می‏کند. (من لا یحضره الفقیه، ج 2 ص 585) (در معجم المعانی بضعه به معنای قطعه ای از گوشت بدن ترجمه شده است)

(من لا یحضره الفقیه، ج 2 ص 585) (در معجم المعانی بضعه به معنای قطعه ای از گوشت بدن ترجمه شده است)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

از مستحباتی که نسبت به آن سفارش شده است، زیارت قبور مطهر اهل بیت علیهم السلام است، اما باید توجه داشت که در هنگام تشرف به حرم مطهر مسائلی وجود دارد که واجب است آنها رعایت شود که به چند مورد اشاره می شود:
1. زیارت مستحب است ولی ارتکاب گناهان در همه جا حرام است و در حرم معصومین حرمتش بیشتر است بنابر این با پوشش نامناسب (مانند بدحجابی) به زیارت آمدن حرام است و بر همه افراد (خادم و زائر) در صورت مشاهده تذکر شرعا واجب است.
2. یکی از محرمات توقف معذورین در بعضی اماکن است؛ البته کسی که عذر شرعی دارد (جنب و حائض) می‌تواند برای زیارت به صحنها و رواقهای حرم مشرف شود اما توقف در مساجد حرم مثل مسجد گوهرشاد و صحن مسجد، حرام است؛ البته می تواند از یک درب داخل و از درب دیگر بدون توقف خارج شود. و همچنین به فتوای اکثر مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای توقف زیر ‏‌گنبد مطهر نیز، حرام است؛ اما حرم امامزاده ها اگر مسجد نداشته باشد این حکم را ندارد. (1)‌
3. بیرون بردن اموال حرم مانند قرآن و کتب ادعیه و مهر یا ویلچر (مگر اینکه مجوزی برای این کار وجود داشته باشد.) و مانند آن شرعا حرام است هر چند برای مدت کوتاهی باشد یا به عنوان تبرک باشد. و اگر کسی اموال حرم را خارج کرده، باید فورا برگرداند.
خدواند متعال توفیق زیارت با معرفت به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) مشهور: توقف در زیر گنبد حرام است. زنجانی(فتوی)، گلپایگانی، صافی، بهجت (بنابر احتیاط): ورود حرام‌است. (توضیح المسائل مراجع، مساله 355 ؛ تحریر الوسیله، القول فی احکام الجنب ؛ رساله آموزشی، ج1 درس: 20 ص: 88)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code