احکام اجتماعی (ترویج فرهنگ غیر دینی با رویکرد پوشش)

حدیث با موضوع گناه

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی از رسول خدا ص نقل شده که: إنَّ المَعصِیَةَ إذا عَمِلَ بِهَا العَبدُ سِرّاً لَم تَضُرَّ إلّا عامِلَها و إذا عَمِلَ بِها عَلانِیَةً و لَم یُغَیَّر عَلَیهِ أضَرَّت بِالعامَّةِ

هرگاه بنده، پنهانی گناه کند، تنها به خود زیان می‏ رساند، و هرگاه آشکارا گناه کند و به او اعتراض نشود، آن گناه به همه مردم آسیب خواهد رساند. (بحار الأنوار: 100/74/15)

(بحار الأنوار: 100/74/15)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

یکی از گناهان‌، ترویج و تبلیغ فرهنگ ضد اسلامی است؛ یعنی فرهنگی که مخالف دستورات اسلامی است یا اینکه با عقاید حقه منافات دارد تبلیغ شود که حرام است؛ به برخی از مصادیق آن اشاره می کنیم:
الف) مورد اول بحث پوشش؛ مانند: 1- لباسی که بر روی آن تصاویر و عکسهای مبتذل و مستهجن دارد 2- پوشیدن لباسی که تصاویری دارد که تبلیغ سایر ادیان و عرفان های نوظهور است (مانند صلیب) که این موارد حرام است؛ 3- همچنین مسلمان نباید لباسی بپوشد که پوشش شرعی با آن رعایت نشده است (مانند مانتوهای جلوباز، یا لباسهای پاره یا نازک که بدن را نمی پوشاند). (1)
ب) برخی رفتارهای ضد اسلامی؛ مانند: 1- روابط نامشروع و بدون عقد شرعی زن و مرد نامحرم، 2- برگزاری برخی مراسم مختص کفار اگر ترویج فرهنگ باطل غربی باشد مانند برخی جشنها 3- فرهنگ سگ گردانی و همچنین نگهداری آن در داخل خانه و اتاق و بازی با آن و همراه کردنش در ماشین.
ج) برخی مدها و آرایشها، مانند: 1- اصلاح موی سر و صورت به نحوی که ترویج فرهنگ ضد دینی باشد، 2- تاتو و خالکوبی که تبلیغ و یا تایید باطل و گناه باشد. (2)
خداوند متعال به همه ما توفیق ترویج فرهنگ اسلامی را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
نکات توضیحی و منابع:
(1) (اجوبه الاستفتائات س1373 و 1374 و 1375 ؛ رساله آموزشی ج1 درس 77 ص: 336 ؛ استفتائات مکارم ج3 س1840)
(2) سایت ادمین امام خامنه ای، سوالات سامانه جامع مسائل فرهنگی و اجتماعی سوال شماره 1238705. سایت ادمین امام خامنه ای، سوالات سامانه جامع نماز سوال شماره 1087953.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code