سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده است: اِدفَعوا أمواجَ البَلاءِ عَنکُم بِالدُّعاءِ قَبلَ وُرودِ البَلاءِ ...
. بوسیله دعا أمواج بلا و مصیبت را قبل از وقوع آن از خود دور کنید. (الخصال : 621/10)
اما سوال امروز این است که افرادی در جامعه به دعا نویس شهرت دارند؛ آیا مراجعه به ایشان برای حل مشکلات و مسائل موثر است؟
در پاسخ چند نکته خدمتتان بیان می کنیم:
1. اصل دعا در قرآن و احادیث مورد تایید و سفارش است و مراد از آن، دعاهایی است که از طریق معصومین علیهم السلام به ما رسیده و در کتب معتبر موجود است.
2. همانگونه که خواندن دعا در دین سفارش شده است در برخی روایات نوشتن و همراه داشتن برخی از ادعیه نیز مورد سفارش است البته طبق نظر برخی از فقها از جمله امام خامنه ای حفظه الله اموری مانند طلسم وجه شرعی ندارد؛ و همچنین آن چه از علوم غریبه مانند سحر و جادو در حال حاضر نزد مردم است غالباً قابل اعتماد نیست. و باید دقت شود اینگونه امور از هر امر خرافی و غیر مستند شرعی به دور باشد. (2)
3. توصیه می شود هر گونه ذکر و یا عملی را که از کسی شنیدید و یا مثلا در فضای مجازی مشاهده کردید با ارجاع آن به کارشناس دینی از صحت و سقم آن مطلع شوید.
خداوند متعال همه ما را مشمول دعای خیر امام زمان علیه السلام بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (استفتائات حضرت امام ج2 س77 ؛ اجوبه الاستفتائات س1432 و 1433 ؛ استفتائات سیستانی س467 ؛ سایت مکارم استفتائات ادعیه ، استفتائات بهجت ج4 س6417 ؛ جامع الاحکام صافی س982)
(2) سایت ادمین امام خامنه ای، سوالات سامانه جامع گناهان سوال شماره 897859؛ آیت الله مکارم طلسم را حرام می دانند. https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=46456&mid=259562