سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از أمیرالمومنین علیه السلام نقل شده است: لَیْسَ عَمَلٌ اَحَبَّ اِلَى الله عَزَّوَجَلَّ مِنَ الصَّلاةِ، فَلا یَشْغَلَنَّکُمْ عَنْ اَوقاتِها شَىْءٌ مِنْ اُمورِ الدُّنیا.
هیچ عملى نزد خداوند، محبوب تر از نماز نیست، پس هیچ عملى شما را در وقت نماز به خود مشغول ندارد. (خصال، ص621، ح10)
اما چند مسئله کوتاه در باب نماز مسافر:
1. برای اینکه نماز مسافر شکسته شود شرایطی وجود دارد که در صورتی که تمام آن شرایط وجود داشته باشد نماز از چهار رکعتی تبدیل به دو رکعتی می شود و اگر مکلفی با اینکه وظیفه اش شکسته خواندن است عمدا نمازش را کامل بخواند باطل است.
2. یکی از شرایط شکسته شدن نماز در سفر این است که سفر حرام نباشد و چنانچه سفر انسان سفر حرامی باشد باید در مسافرت نمازش را کامل بخواند. (1)
3. حرام بودن سفر دارای مصادیق مختلفی است: 1- یک مورد آن است که اصل سفر گناه و حرام است (لذا شخص باید نماز را کامل بخواند) مثل اینکه خانمی برای سفری غیرواجب (مثل سفر زیارتی به مشهد) بدون اجازه شوهر سفر کند (که در این صورت باید هرچه سریعتر برگردد و از گناهش نیز توبه کند). 2- مورد دیگر آنکه هدف از سفر انجام گناه است مثل اینکه فرد به هدف شرکت در یک مجلس حرام (مثل مجالس کنسرت که بدون توجه به موازین شرعی برپا می شود) مسافرت کند. که در این مورد هم سفرش حرام و معصیت است و نماز مسافر کامل است. (2)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام تقلید خاصه امام خامنه ای صلوات بر محمد و ال محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (امام خامنه ای: اگر از موارد مستحبی و مکروهات باشد، اطاعت از والدین در اینگونه موارد واجب نیست، ولی اذیت نمودن آنها با کارهایی همچون اظهار انزجار و راندن و طرد کردن آنها هم جایز نیست. اگر از سایر موارد باشد، هر جا که مخالفت با پدر و مادر موجب ناراحتی و اذیت قابل توجه آنان شود جایز نیست. آیت الله سیستانی: اگر علت اذیت شدن آنان دلسوزی شان برای فرزند باشد، هر چند نهی نکرده باشند.)
(2) (عروه الوثقی، فصل فی صلاه المسافر، الشرط الخامس، قبل از مساله27 ؛ توضیح المسائل مراجع، نماز مسافر، شرط پنجم و م 1295) (عروه الوثقی، فصل فی صلاه المسافر م32 ؛ رساله مراجع م1302)