احکام عبادی (احکام زکات مال)

حدیث با موضوع پرداخت زکات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از امیر المومنین علیه السلام در روزهای پایانی عمر نورانی شان راجع به اهمیت دادن به پرداخت زکات نقل شده است: الله، الله فی الزکاة، فانّها تطفیء غضبَ ربِّکم

. تقوای خدا را پیشه کنید راجع به زکات، چراکه (پرداختنش) خشم و غضب پروردگار را فرو می نشاند. (وسائل الشیعه، ج6، ص10)

وسائل الشیعه، ج6، ص10
حضرت علی (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره زکات:
1. یکی از عبادتهای واجب مالی پرداخت زکات مال است. که در زمان فعلی، یکی از موارد مورد ابتلای آن نسبت به گندم و جو و کشمش و خرما است که اگر محصول به حدود 847 کیلوگرم برسد، با بودن شرایطی زکات به آن واجب می شود. (1)
2. مقدار زکات گندم و جو و کشمش و خرما به طریقه آبیاری آنها بستگی دارد. اگر آبیاری آن با آب باران یا قنات یا رودخانه باشد بدون استفاده از پمپ و وسایل دیگر ؛ زکات آن یک دهم (۱۰درصد) است و اگر با آب چاه و آب رودخانه به وسیله پمپ و وسایل دیگر آب یاری شود، زکات آن یک بیستم (۵ درصد) است. (2)
3. انسان می‌تواند خودش زکات مال را در مصارفی که در احکام مشخص شده اداء کند که از جمله فقراء هستند؛ فقیری که شرعا می شود به او زکات پرداخت یعنی کسی که مخارج سال خود و افرادی که خرجشان به عهده اوست را مطابق با شانش ندارد و کار یا سرمایه‌ای هم ندارد که بتواند به مرور مخارج خود و عیالاتش را تامین کند (البته این در مورد این فقیر شرایطی نیز بیان شده است که لازم است مورد توجه قرار گیرد). (3)
خداوند متعال توفیق کسب روزی حلال به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع ج2 م1853)
(2) مکارم: آب سد حکم آب رودخانه را دارد. (عروه، فصل فی زکاه الغلّات الاربع م11 ؛ رساله مراجع ج2 م1875 ؛ رساله جامع م2500 ؛ هدایه العباد ج1 ص258 م1517)
(3) (رساله مراجع م1946و1947و 1925)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code