احکام عبادی (ناخن مصنوعی)

حدیث با موضوع اخلاق نیکو

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم، ضمن عرض تبریک دهه کرامت
از پیامبر خدا نقل شده است که به امیرالمومنین علیهماالسلام فرمودند هنگامی که نظرت به آینه افتاد بعد از سه مرتبه تکبیر بگو: اللَّهُمَّ کَما حَسَّنتَ خَلقی فَحَسِّن خُلُقی.

خداوندا همانطور که صورتم را زیبا خلق کردی اخلاقم را نیز زیبا گردان. (مکارم الأخلاق ج1 ص69

مکارم الأخلاق ج1 ص69
حضرت محمد (ص)
توضیحات

زائرین گرامی! آراستگی و نظافت دستور دین است لکن آنچه در دین مورد دقت و تذکر است زینت و آراستگی متناسب با شوون و آموزه های دینی است که باید مومنین به آن توجه داشته باشند..
امروز قصد داریم راجع به زینت ناخن مصنوعی که متاسفانه اخیرا بین بانوان مسلمان در حال گسترش است (و برای غسل و وضو آن را جدا نمی کنند) نکاتی شرعی بیان کنیم؛ اینکه آیا خانمی که چنین آرایشی را انجام داده است وضو و غسلش درست است یا نه؟ و حتی اصل کاشت ناخن آیا برای یک بانوی مسلمان متدین جایز است یا خیر؟
در پاسخ لازم است خدمتتان عرض کنیم که
اولا اصل کاشت ناخن طبق نظر مراجع مشهور فعلی از جمله امام خامنه ای حفظه الله در صورتی که ضرورتی نداشته باشد و برای زینت این کار را انجام می دهد و خانم می داند که در زمان وضو و غسل امکان برداشتن نیست یا به جهت مشقت نمی تواند بردارد، شرعا حرام است و خانم نباید از این زینتی که برای طهارتش مشکل ایجاد می کند استفاده کند. (1)
حال کسی که حکم را نمی دانسته و ناخن مصنوعی کاشته است چکار کند؟ لازم است برای وضو و غسل تا قبل از اینکه نماز قضا شود آن را جدا کند ولو هزینه سنگینی برایش داشته است،
اما در صورتی که ( مثلا در آن وعده نماز به دلیل زمان کم یا نداشتن امکانات) امکان جداکردن آن تا پایان وقت نماز ممکن نباشد باید مطابق نظر امام خامنه ای و برخی دیگر از مراجع فعلا علاوه بر انجام وضو و غسل جبیره ای، تیمم هم انجام دهد و نمازش را بخواند و بعد از برداشتن ناخن مصنوعی به احتیاط واجب نمازهایش را قضا کند. (2)
راجع به روزه نیز حکم مشابه نماز است و همین احتیاط در قضای روزه جاری است.
خداوند متعال توفیق انجام واجبات و ترک گناهان به همه ما مرحمت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) رهبری، سایت لیدر ؛ مکارم، استفتائات سایت، شرایط صحت وضو، نبودن مانع ؛ سیستانی: اگر بداند نمی تواند مانع را برطرف کند انجام آن در وقت نماز جایز نیست و خارج از وقت نماز به احتیاط واجب جایز نیست.
(2) امام خامنه ای، استفتاء کتبی از معظم له، تاریخ انتشار: 1400/2/18.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code