احکام سیاسی (دفاع)

حدیث با موضوع ولی فقیه

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در سال 1342 بعد از دستگیری حضرت امام ره عده ای به حمایت از ولی فقیه زمانِ خود به خیابانها ریختند و به خاک و خون کشیده شدند؛ یاد و خاطره همه شهدا را گرامی می داریم که خداوند در قرآن کریم ایشان را مومنان واقعی دانسته و در وصفشان، فرموده است: وَ جَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ

(مومنان واقعی کسانی اند که) با اموال و جان های خود در راه خدا جهاد کرده اند. (سوره حجرات، آیه 15)

سوره مبارکه حجرات آیه ۱۵
قرآن کریم
توضیحات

اما چند نکته کوتاه در باب دفاع:
1. یکی از واجبات بر همه مسلمین دفاع از اسلام است لذا باید هر شخصی با مال و جان و زبان خود در حد توانایی از دین خدا و نظام اسلامی دفاع نماید، مثالی در دفاع گفتاری؛ اگر در جایی علیه حق شبهه ای مطرح شود و مکلف بتواند با تبیین زیبا حقیقت جریان را تبیین کرده و از وارونه جلوه دادن آن جلوگیری کند نباید سکوت کند. که یکی از مظاهر مهم جهاد تبیینی که در ماههای اخیر مورد تاکید مقام عظمای ولایت است همین است. (1)
2. دفاع از اسلام و مسلمانان مرز بردار نیست؛ بلکه بر همه مسلمانان واجب است در برابر هجوم اجانب به مقدسات و همچنین مرزهای اسلامی به هر کیفیت ممکن دفاع کنند مثل راهپیمائی، بیانیه های محکومیت در فضای مجازی و ... (به عنوان نمونه: مسلمین نباید در توهین به حرم مطهر رضوی علیه السلام در فیلمی که توسط افراد فاسد و دشمن دین اخیرا در جشنواره فرانسه منتخب شد ساکت بنشینند). (2)
3. اگر برای دفاع از مظلومی اقدام عملی لازم باشد نباید بدون اجازه حاکم شرع و نهادهای امنیتی مثل نیروی انتظامی صورت گیرد؛ البته اگر در مواردی خاص امکان اجازه و درخواست کمک وجود نداشته باشد و افرادی مثلا سوء قصد کرده اند شرعا حق دفاع برای آنها با رعایت شرایطی محفوظ است. (3)
امروز اولین یکشنبه ماه ذی القعده است مومنین از بجا آوردن نماز یکشنبه ذی القعده غفلت نفرمایند. (4)
خداوند متعال توفیق دفاع از ارزشهای اسلام و انقلاب را به همه ما عنایت فرماید و ما را مدیون خون شهدا قرار ندهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریر الوسیله ج1 کتاب امر به معروف و نهی از منکر، دفاع، قسم اول م1و4)
(2) (رساله مراجع ج2 ص769 ملحقات مکارم 2826)
(3) (تحریرالوسیله امر به معروف، انکار بالید م11، رساله آموزشی ج1 ص335 رساله جامع م2213)
(4) در فضیلت این نماز، آمده است که هر کس آن را بجا آورد توبه اش پذیرفته مى شود و گناهانش آمرزیده مى گردد و سبب برکت براى نمازگزار و خانواده اش خواهد بود، و در روز قیامت کسانى که از او طلبى و یا حقّى دارند، از وى راضى گردند و با ایمان از دنیا مى رود و قبرش براى او وسیع و نورانى گردد و پدر و مادرش از او راضى شوند، و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند، ذریّه او نیز بخشیده شوند و روزى او وسیع گردد. فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند و به آسانى جانش را بگیرد.(اقبال الاعمال) کیفیّت نماز: در روز یکشنبه غسل کند و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام) در هر رکعت، سوره «حمد» یک مرتبه، سوره «قل هو الله» سه مرتبه و سوره هاى «فلق» و «ناس» را یک مرتبه بخواند; و بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفار کند، سپس بگوید:لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلىِّ الْعَظیمِ آنگاه بگوید: یاعَزیزُ یاغَفّارُ، اِغْفِرْ لى ذُنُوبى، وَ ذُنُوبَ جَمیـعِ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ، فَاِنَّهُ لایَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code