احکام اجتماعی (امنیت)

حدیث با موضوع امنیت

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
گرامی می داریم یاد و خاطره شهدای اسلام و انقلاب خاصه شهدای 15 خرداد که خونشان را در راه حمایت از اسلام نثار کردند و ما امنیتی که هم اکنون داریم مرهون جانفشانیهای ایشان است.
امنیت به فرموده رسول خدا از نعمتهایی است که معمولا مورد غفلت قرار می گیرد آنجا که فرموده اند: نِعمَتانِ مَکفُورَتانِ: الأمنُ و العافِیَةُ.

دو نعمت است که نادیده گرفته می‏شود: امنیّت و سلامتی. (الخصال ج1 ص۳۴)

الخصال ج1 ص۳۴
حضرت محمد (ص)
توضیحات

همه مردم نسبت به برقراری و تداوم امنیت در عرصه های مختلف تکالیفی دارند که در ادامه دو نکته در این زمینه بیان می شود:
1. حضرت امام ره: مهمترین تکالیف مردم در تداوم امنیت جامعه عبارت است از آگاهی، مشارکت، نظارت و هم‌‌گامی ایشان با جمهوری اسلامی که محوریترین ضامن حفظ امنیت همین خواهد بود (1) ؛ و این مهم نیز در گرو حمایت از ولایت فقیه است؛ چراکه هر جا که دشمنان خواستند شرارتی کنند وقتی مردم از ولی فقیه حمایت کردند تمام نقشه های دشمن نقش برآب شد؛ و چه حکیمانه فرمود که: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت تان آسیب نرسد.»
2. ایجاد ناامنی و همچنین تشویق و تهییج دیگران به ایجاد اختلال در نظام اسلامی شرعا حرام است؛ مثل شایعه سازی ها یا وارونه جلوه دادن حقائق و نشر آن (مانند محتکر جلوه دادن عده ای از خیّرین) یا ایجاد تنش در اذهان مردم در فضای مجازی (مانند گمانه زنی های بی اساس و شلوغ شدن صف نانوایی ها)؛ این امور جایز نیست؛ البته نقد سازنده خیلی عالی است و همیشه باید باشد (مثلا اگر در ارگان شهرداری یک مامور مثلا با گرفتن رشوه با سازه ی ساختمانی غیر مجاز تسامح کند حتما باید حرف زد و نقد کرد)؛ هر جا که می بینیم مسئولی به دلیل بی کفایتی و یا سوء تدبیر ضربه ای به نظام و مردم وارد می کند لازم است از مسیر خودش نقد شود. (2)
از خداوند متعال برای همه جان برکفان این نظام طول عمر و توفیق را آرزومندیم.
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام شادی روح بلند بنیانگذار جمهوری اسلامی، سلامتی مراجع عظام تقلید خصوصا امام خامنه ای صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (صحیفه‌ی امام، 1378، ج 4، ص 248 و ج 18، ص ‌‌‌‌‌‌‌378 و 379)
(2) (رساله مراجع م2187 و 2791 ، رهبری اجوبه 1055 و 1082 و 1083 و 1403 ، استفتائات جدید مکارم ج4 س521 ، تحریر ج1 کتاب مکاسب و متاجر م10)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code