احکام عبادی (تکبیره الاحرام)

حدیث با موضوع تکبیر

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از اذکار مهم در نماز تکبیر (الله اکبر) است؛ "الله اکبر" یعنی خدا بزرگتر و برتر از آن است که قابل توصیف باشد. در روایتی از امام صادق علیه السلام درباره این ذکر نماز نقل شده که فرموده اند:‏ اِذا کَبَّرْتَ فَاسْتَصْغِرْ ما بَیْنَ الْعُلا وَ الثَّری دُونَ‏ ‏کِبْرِیائِهِ؛ ...

چون تکبیر نماز را گفتی، آن چه را بین آسمان و زمین است در برابر بزرگی خدا کوچک و حقیر شمار. (خصال، ج 2، ص: 621)

(خصال، ج 2، ص: 621)
امام صادق (ع)
توضیحات

اما چند نکته شرعی درباره احکام تکبیره الاحرام نماز:
1. به فتوای مشهور مراجع تقلید یکی از ارکان نماز، تکبیرة الاحرام است که ترک عمدی و سهوی آن نماز را باطل می‌کند. (1)
2. هنگام گفتن تکبیره الاحرام بدن باید آرامش داشته باشد ولی حرکت دست‌ها به تنهایی در هنگام گفتن تکبیرةالاحرام اشکال ندارد بلکه به نظر مشهور مراجع تقلید مستحب است نمازگزار موقعی که شروع به گفتن تکبیر می کند، دستها را به سمت موازات گوش بالا ببرد به این صورت که وقتی دست ها مقابل گوش ها‏ ‏رسید تکبیر هم تمام شود. (2)
3. تمام تکبیرهای نماز غیر از تکبیرة الاحرام، مستحب است و تمامی تکبیرهای مستحبی را نیز چنانچه به قصد تکبیر مستحبی نماز بگوید به نظر اکثر مراجع عظام تقلید باید در‌حال آرامش بدن‌گفته شود. (3)
خداوند متعال توجه و حضور قلب در نماز را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
نکات توضیحی و منابع:
(1) شبیری زنجانی: گفتن «اللّه أکبر» در اول هر نماز واجب است، ولى ظاهراً رکن نیست، پس اگر آن را فراموش کند و در رکوع یا بعد از آن متوجه شود نمازش صحیح است. (رساله مراجع مساله948)
(2) (رساله مراجع مساله951)
(3) صافی، گلپایگانی: فتوی. امام خمینی، زنجانی، سیستانی، نوری، فاضل، وحید: بنابر احتیاط واجب. خوئی، تبریزی: احتیاط مستحب. (اجوبه الاستفتائات س434، رساله مراجع مساله 965 ؛ عروة الوثقی کتاب الصلاة القیام مساله29)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code