احکام اجتماعی (تعظیم شعائر)

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.
فُضَیل بن یَسار از حضرتش روایت کرده است که روزی امام صادق به من فرمودند: تَجلِسونَ و تُحَدِّثونَ؟ آیا با هم مى نشینید و گفتگو مى کنید؟ عرض کردم: آرى ، فدایت شوم؛ حضرت فرمودند: إنَّ تلکَ المَجالِسَ اُحِبُّها ، فأحْیوا أمْرَنا، فَرَحِمَ اللّه ُ مَن أحْیا أمْرَنا.

من این مجالس را دوست دارم. اى فضیل ! راه ما را زنده نگه دارید. رحمت خدا بر آن که امر ما را زنده بدارد. اى فضیل! هر کس ذکر ما را بگوید یا در حضور او ذکر ما شود و از چشمش به اندازه پر مگسى اشک درآید خداوند گناهان او را مى بخشد. (قرب الإسناد : 36/117.)

قرب الإسناد : 36/117.
امام صادق (ع)
توضیحات

برگزاری و بپاداری مجالس اهل البیت علیهم السلام بسیار سفارش شده است و مورد تاکید دین است. خوشا به حال کسانی که توفیق بپاداری مجالس اهل البیت علیهم اسلام را دارند.
اما آنچه در این باب اهمیت دارد چگونگی برگزاری این مراسم پر نور و برکت است.
بهترین شیوه برای مجالس عزاداری اهل بیت علیهم السلام این است که علاوه بر عزاداری متعارف، احکام حلال و حرام خدا بیان شود؛ و این مجالس همراه معرفت و افزایش بینش شیعیان باشد و اعتقادات ایشان نیز تقویت گردد و محبتشان به ائمه اطهار علیهم السلام مستحکم گردد؛ (1)
در ایام عزاداری انجام گناه و هر کاری که عرفا بی احترامی به اهل بیت علیهم السلام باشد حرام است مثل پخش موسیقی لهوی یا حضور در مجالس مختلط، که این ها همیشه حرام اما در ایام عزای اهل البیت علیهم السلام گناهش بیشتر است. (2)
عزاداران محترم باید از هر عملی‏ که باعث اذیت دیگران می شود پرهیز نمایند مانند بلند کردن غیر متعارف صدای بلندگوها ‏که سبب مزاحمت برای همسایه‌ها می شود. (3)
خداوند متعال همه ما را جزء عزاداران واقعی اهل بیت علیهم السلام قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (سیستانی استفتائات کتبی در گروه علمی حرم ؛ استفتائات مکارم ج1 س575)
(2) مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع تقلید ج2 برپایی مجالس عروسی در ایام شهادت معصومین ص49 و50.
(3) (اجوبه الاستفتائات س1448)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code