اعمال شب قدر « غسل »

حدیث با موضوع شب قدر

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
امام کاظم علیه السلام در روایتی در فضیلت غسل شب قدر می فرمایند: مَنِ اغْتَسَلَ لَیْلَهَ الْقَدْرِ وَ اَحیاها اِلیَ طُلُوعِ الفَجْرِ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ

هر کس شب قدر غسل کند و تا صبح احیا بدارد، از گناهانش خارج می شود. (وسائل الشیعه، ج 4، ص 264)

وسائل الشیعه، ج 4، ص 264
امام کاظم (ع)
توضیحات

برای شب قدر اعمال زیادی همانند نماز، دعا، قرآن خواندن و شب زنده داری، وارد شده است؛ یکی از اعمالی که در شب قدر وارد شده غسل است که چند نکته کوتاه درباره احکام شرعی غسل تقدیم شما می شود:
1. وقت غسل شب قدر تمام شب است ولی بهتر است (در شب 21 و 23) در بین نماز مغرب و عشا آن را انجام دهد. و در شب بیست و سوم مستحب است علاوه بر غسل اول شب یک غسل هم در آخر شب انجام دهد. (1)
2. به فتوای تعداد زیادی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای غسل شب قدر کفایت از وضو نمی کند. یعنی کارهایی که نیاز به وضو دارد این غسل برای این موارد کفایت از وضو نمی کند مثلا با این غسل نمی شود نماز خواند. (2)
3. تمامی غسل های واجب و مستحب به یک شکل انجام می‌شود و تفاوت غسل ها در نیت است البته به زبان آوردن نیت لازم نیست و چنانچه انسان چند غسل به گردن داشته باشد، می تواند همه غسل ها را نیت کند و یک غسل انجام دهد و غسل را می توان به دو روش ترتیبی و ارتماسی انجام داد. (3)
4. می شود یک غسل کرد و چند نیت واجب و مستحب داشت مثل زیارت و شب قدر.
خداوند متعال به آبروی حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام توفیق درک شب قدر را به ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) مکارم: احتیاط آن است که تمام غسل های ماه مبارک رمضان را به قصد رجاء بجا آورد. (عروه الوثقی، فصل فی اغسال المندوبه، م 16 ؛ رساله مراجع تقلید، م 644 ؛ رساله جامع م 463)
(2) سیستانی: غسل شب های قدر مستحب است و کفایت از وضو می کند.
(3) (رساله مراجع م 389 و م 360)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code