مسجد

حدیث با موضوع مسجد

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) می فرمایند: الْمَسَاجِدُ سُوقٌ مِنْ أَسْوَاقِ الْآخِرَةِ قِرَاهَا الْمَغْفِرَةُ وَ تُحْفَتُهَا الْجَنَّة

ُ مساجد، بازارى از بازارهاى آخرت است، که در آن خداوند با مغفرت و آمرزش گناهان از میهمانانش پذیرایی می کند و به ساکنینش بهشت را هدیه می دهد. (الامالی(للطوسی)، النص ص: 139)

(الامالی(للطوسی)، النص ص: 139)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم این ماه عزیز فرصتی بسیار استثنایی در ارتباط با پروردگار متعال است و قطعا این ایام ارتباط گیری با خدا و توبه و انابه به درگاه الهی با دیگر ایام متفاوت است و زمان تاثیر در حالت مومن و عبادت او دارد؛ همانطور که زمان در ارتباط با خدا موثر است مکان هم در ارتباط با خدا، در دعا، نماز، و ... موثر است مثل حرم معصومین که توصیه شده است خداوند را در این مکان پاک بخوانیم
یکی از اماکن پر نور و برکت که ارتباط با خداوند در آن اثر بیشتر دارد مساجد هستند که بیوت الله اند، سعی کنیم در ماه خدا بیشتر با خانه های خدا در زمین انس بگیریم؛
امروز قصد داریم چند نکته درباره احکام مساجد خدمت شما خوبان بیان کنیم:
1. یکی از مستحبات تمیز کردن مسجد است و باید توجه شود که هنگام تمیز کردن خسارتی به مسجد وارد نشود چرا که وارد کردن خسارت به اموال مسجد جایز نیست. (1)
2. خارج کردن اموال مسجد، مثل: قرآن، مهر، مفاتیح، فرش؛ ظروف مسجد ولو به قصد تبرک جایز نیست و اگر کسی وسیله ای را عمدا یا سهوا از مسجدی بیرون برده است باید خودش یا به کمک واسطه فورا به همان مسجد برگرداند و اگر هم امکان برگرداندن وجود نداشته باشد در مسجد دیگری قرار بدهد. (2)
3. نجس کردن مسجد حرام است و هر کس بفهمد که مسجد نجس شده باید (3) فورا تطهیر کرده و اگر نتواند خودش تطهیر کند، باید به دیگران اطلاع دهد. (4)
4. برگزاری مراسم مثل مجالس قرآنی و دعا خوانی در مساجد بسیار خوب است لکن نباید مزاحم برنامه نماز شود و مراسم نماز در مساجد اولویت اول است. (5)
5. کسی که عذر شرعی دارد (جنب و حائض) نمی تواند در مسجد توقف کند و حرام است؛ البته اگر مسجدی مثل مسجد گوهرشاد دارای دو یا چند درب ورودی و خروجی باشد می تواند از یک درب داخل و از درب دیگر بدون توقف خارج شود.(6)
خداوند متعال توفیق عبادت و حضور بیشتر در مساجد را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (سایت لیدر، خسارت به اموال مسجد ؛ مکارم استفتائات جدید ج2 س210)
(2) (سایت لیدر، احوال مسجد ؛ سایت مکارم استفتائات وقف، مسجد ؛ توضیح المسائل فاضل م2193 ؛ استفتائات بهجت ج2 س 1807)
(3) آیات عظام خوئی، سیستانی، تبریزی: اگر بقاء نجاست هتک حرمت باشد.
(4) حضرت امام، سیستانی: اگر نتواند و بی احترامی باشد. (رساله مراجع مساله 900 و 901‌؛ آیات عظام)
(5) (توضیح المسائل جامع م 1088)
(6) توضیح المسائل مراجع، مساله 355 ؛ تحریر الوسیله، القول فی احکام الجنب ؛ رساله آموزشی، ج1 درس: 20 ص: 88)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code