حفظ طبیعت

حدیث با موضوع

سلام ‌علیکم‌. بسم الله الرحمن الرحیم
از حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام روایت شده که فرمودند: اِتَّقُوا اللَّهَ فى عِبادِهِ وَ بِلادِهِ فَاِنَّکُمْ مَسْؤولونَ حَتّى‏ عَن البِقاعِ وَ الْبَهائِمِ

. تقواى الهى را درباره بندگان خدا و شهرهاى او رعایت کنید؛ زیرا حتى از اماکن و حیوانات از شما سؤال خواهد شد. (نهج البلاغه، خطبه ۱۶۶)

(نهج البلاغه، خطبه ۱۶۶)
حضرت علی (ع)
توضیحات

از آنجایی که فردا روز طبیعت است لذا چند نکته در مورد استفاده از اماکن عمومی و شخصی خدمت شما بیان می شود:
1. در استفاده از اماکن عمومی رعایت حق دیگران و قانون لازم است مثلا اگر روشن‌کردن آتش ممنوع باشد نباید برای پخت غذا یا کار دیگر آتش روشن کنند.
‌2. خسارت زدن به اموال عمومی و شخصی حرام است؛ لذا افراد نباید خسارتی به درختان و یا سائر اموال وارد کنند مثلا شاخه درختان را بشکنند بویژه که در شرع مقدس اسلام به مساله کاشت درخت و نگهداری و جلوگیری از قطع درختان توصیه فراوانی شده است.
3. چنانچه کسی به اموال عمومی و شخصی دیگران خسارتی وارد کند، فرد ضامن و مدیون است و باید جبران نماید و دادن صدقه یا رد مظالم کافی نیست.
4. استفاده از اموال دیگران در صورتی جایز است که صاحب مال اجازه استفاده داده باشد؛ لذا استفاده از زمین و باغ مردم بدون رضایت صاحب آنها غصب و گناه است‌، و در بعضی موارد ضامن و مدیون می باشد. (1)
تعجیل در فرج امام زمان و سلامتی مراجع معظم خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (امام خمینی، استفتائات ج 3 ص: 518 س 99 ؛ منهاج الصالحین م 936 و م 978 ؛ مکارم، استفتائات، ج 3 س1520 ؛ فاضل ج 1 س 922)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code