ازدواج

حدیث با موضوع ازدواج

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: إذَا جَائَکُمْ مَنْ تَرْضَوْنَ خُلْقَهُ وَ دِینَهُ فَزَوِّجُوهُ

وقتی کسی به خواستگاری دخترتان آمد که دین و اخلاق او مورد پسند شما بود، دخترتان را به ازدواج او در بیاورید. (الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏5، ص: 347)

(الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏5، ص: 347)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره احکام ازدواج خدمت شما خوبان بیان می کنیم:
1. امر ازدواج به خودی خود مستحب است؛ اما اگر کسی به واسطه نداشتن همسر به گناه می افتد واجب است ازدواج نماید. و در هر صورت چنانچه شرایط ازدواج مهیا نباشد باید صبر کرد و هیچ عذری برای انجام نافرمانی و گناه پذیرفته نیست و باید از زمینه های گناه مانند نگاه به تصاویر و فیلمهایی که تحریک شهوت می کند، پرهیز کرد یا اگر شغلی دارد که با زنان ارتباط دارد مثلا فروشنده لباس زنانه است و شغلش سبب افتادن در گناه می شود باید شغلش را تغییر دهد. (1)
2. یکی از مستحباتی که بسیار بر آن تأکید شده است واسطه گری در امر ازدواج است که دارای اجر فراوانی می باشد. (2)
3. شایسته است مؤمنین نسبت به امر ازدواج آسان بگیرند و چنانچه با تحقیق از تدین و اخلاق دختر و پسر مطمئن شدند نسبت به تشریفات ازدواج و مهریه سخت گیری نکنند.
4. اگر در ازدواج فرزندی به وجود بیایید سقط آن حرام است هر چند در روزهای اول و در حد نطفه باشد و چنانچه کسی مرتکب گناه سقط جنین بشود باید توبه کند و به تناسب سن جنین باید دیه پرداخت کند و در برخی موارد علاوه بر پرداخت دیه، کفاره قتل هم واجب است. (3)
خداوند متعال مشکلات ازدواج جوانان را برطرف بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

نکات توضیحی و منابع:
(1) (عروه الوثقی، ابتدای کتاب نکاح و م 4 ؛ رساله مراجع م 2443)
(2) (عروه الوثقی، ابتدای کتاب النکاح و م1 و م13)
(3) (اجوبه الاستفتائات، س 1264 و س 1267 ؛ تحریر الوسله، کتاب دیات، القول فی اللواحق، الاول فی الجنین ؛ سیستانی، استفتائات، دیات، مساله 1 و مساله 2 ؛ مکارم، استفتائات سایت، سقط جنین ؛ بهجت، استفتائات، ج 4 ص: 504 س 6277)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code