اهمیت علم آموزی

حدیث با موضوع اهمیت علم آموزی

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از امام صادق علیه السلام روایت است که می‌فرمایند: مَنْ تَعلَّم ِلِلّه و عَمِلَ ِلله وَ عَلَّم ِلله دُعِیَ فی مَلکوتِ السّماواتِ عظیماً.

کسی‏که برای خدا علم را بیاموزد و به آن عمل کند و به دیگران هم یاد بدهد، در آسمان‌ها از او به بزرگی یاد می‌شود. (امالی طوسی: ص:167)

(امالی طوسی: ص:167)
امام صادق (ع)
توضیحات

امروز به نام روز دانشجو نامگذاری شده است به همین بهانه قصد دارم چند نکته کوتاه درباره یادگیری و آموزش خدمت شما عزیزان عرض کنم:
1. یادگیری و آموزش و دریافت اطلاعات و دانشها در یک تقسیم بندی کلی از نگاه دین و شرع به علوم واجب مستحب حرام و مکروه و مباح تقسیم می شود. (یعنی یادگیری و کسب اطلاعات مفید خیلی برای انسان خوب و کارگشا است و البته گاهی بر انسان واجب است)
1. مسائلى که ما غالبا به آنها احتیاج داریم، واجب است یاد بگیریم تا هنگام عمل بر خلاف وظیفه شرعی رفتار نکنیم. مثل احکام نماز، روزه و یا احکام معاملات مثل احکام خرید و فروش یا گرفتن وام و تسهیلات برای کسانی که مورد احتیاجشان هست. (1)
2. در بسیاری از احکام و مسائل دینی «ندانستن و جهل» عذر محسوب نمی شود. مثلا اگر کسی به خاطر ندانستن و جهل به مساله، وضو یا غسل باطلی انجام دهد یا ارکان نماز را کم یا زیاد کند، نمازی که با وضو یا غسل باطل انجام داده باطل است و باید نماز را دوباره بخواند. یا کسی که مثلا توانایی ایستادن دارد هر چند به کمک تکیه بر دیوار یا صندلی، ولی نماز را نشسته می‌خواند، نمازهایی که به این صورت خوانده باید دوباره بخواند؛ هر چند از مساله آگاه نبوده. (2)
خداوند متعال توفیق بندگی در زندگی، به همه ما عنایت کند، به برکت صلوات بر محمد و آل پاک محمد
منابع و نکات توضیحی:
(1) (توضیح المسائل مراجع م 11)
(2) (توضیح المسائل مراجع م 942 و 1264 و 1265)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code