انتخابات ( معیار فرد اصلح )

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک دهه کرامت
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام در روایتی می فرمایند: یُسْتَدَلُّ عَلَى إِدْبَارِ الدُّوَلِ‏ بِأَرْبَعٍ تَضْیِیعُ الْأُصُولِ وَ التَّمَسُّکُ بِالْغُرُورِ وَ تَقْدِیمُ الْأَرَاذِلِ وَ تَأْخِیرُ الْأَفَاضِل‏.

چهار چیز باعث شکست دولت ها می شود: اول: ضایع کردن اصول و مسائل مهم. دوم: سرگرم شدن به فروع و امور کم اهمیت. سوم: به کار گماردن آدم های پست. چهارم: کنار گذاردن انسان های فاضل. (تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص: 342)

(تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص: 342)
حضرت علی (ع)
توضیحات

دو نکته کوتاه درباره انتخابات و انتخاب فرد اصلح:
1. یکی از وظایف شرعی شرکت در انتخابات است و به نظر تعدادی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای شرکت در انتخابات یک واجب عینی است و همه افرادی که واجد شرایط هستند شرعا واجب است در انتخابات شرکت کنند. (1)
2. همانطور که شرکت در انتخابات بسیار مهم است انتخاب فرد شایسته برای منصب ریاست جمهوری نیز مهم است، فردی که بتواند در شأن ملت ایران مجری قانون باشد و از حق مردم دفاع کند؛ لذا نیاز است در این فرصت به برخی از شاخصه های کاندیدای اصلح که در سخنان مقام معظم رهبری ایراد شده را، از باب یادآوری متذکر شوم:
اهم معیارهای اصلح به شرح زیر است:
- تدیّن؛ تعهّد و خوشنامی؛ وفاداری به انقلاب و ایستادگی در راه آن؛ عزم، اراده و نفوذ ناپذیری در مقابل دشمن و افراد ناصالح؛ دارای برنامه و کفایت لازم؛ مرعوب نشدن در مقابل دشمنان؛ ساده زیستی و دوری خود و بستگان از اشرافی -گری؛ مردمی و آشنا به درد مردم، خدمتگزاری؛ اعتقاد واقعی به راه امام راحل(ره)؛ تقید به مسائل اخلاقی نظیر پرهیز از معامله¬ گری، رشوه و توصیه پذیری و توجه به منافع طبقات محروم جامعه؛ تثبیت مواضع عزت آفرین، صحیح، عاقلانه و حکیمانه انقلاب و نظام؛ پرهیز از اسراف یا هزینه از بیت المال یا اموال شبهه ناک در تبلیغات و غیر آن؛ پرهیز از طرح اموری که در اختیار آنها نیست؛ شناخت اولویت ها و فوریت های نظام و مردم و پرداختن به آنها. (2)
خداوند متعال توفیق عمل به وظایف شرعی خاصه شرکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) آیات عظام مکارم و فاضل: شرکت در انتخابات واجب عینی است. (سایت لیدر، احکام مناسبتی، احکام انتخابات ؛ مکارم، استفتائات سایت، انتخابات ؛ جامع المسائل (فارسى - فاضل)، ج‌1، ص: 431 س: 1625)
(2) (سایت لیدر، احکام مناسبتی، احکام انتخابات)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code