اموال غیر و بیت المال (با رویکرد انتخابات)

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام خطاب به مالک اشتر فرمود: وَ إِیَّاکَ وَ الِاسْتِئْثَارَ بِمَا النَّاسُ فِیهِ أُسْوَةٌ.

بپرهیز از ویژه سازی (انحصار طلبی) در چیزهایی که همه مردم در آنها برابرند. (نهج البلاغه، نامۀ 53)

(نهج البلاغه، نامۀ 53)
حضرت علی (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره استفاده از اموال دیگران و استفاده از بیت المال:
1. استفاده کردن از اموال دیگران در صورتی جایز است که یقین داشته باشیم که صاحبش رضایت دارد یا برای استفاده صاحبش اجازه بدهد و همچنین استفاده ‏و‏ دخل و تصرف در اموال عمومی و بیت المال در صورتی جایز است که مطابق قوانین معتبر باشد. بنابر این در عرصه انتخابات برای تبلیغات نامزد و کاندیدای خاصی حرام است از بیت المال و اموال عمومی بر خلاف مقررات مصوب استفاده شود. کسی که مرتکب این گناه شود ضامن و مدیون است.
2. واسطه شدن برای دیگران در جهت استفاده غیر قانونی از اموال عمومی و بیت المال نیز‌ شراکت در جرم ‌و خودش گناه است. مانند اینکه رئیس ‌اداره ای اموال ‏عمومی را مثل اینکه ماشین یا مکان یا وسایل اداره یا ‏نیروهای ‏اداری را در اختیار دوستان یا بستگانش قرار دهد یا مثلا در این ایام به صورت غیر قانونی برای کاندیدا یا نامزد خاصی تبلیغ کنند. (1)
3. در صورتی که مثلا چسباندن عکس و پوستر به اماکن و اشیاء عمومی ممنوع باشد حامیان کاندیداها لازم است این قوانین را مراعات کنند و تبلیغات خویش را در این حوزه در جاهایی که برای این امر اختصاص داده شده است انجام دهند تا منجر به خسارت به اموال عمومی و شخصی افراد نشود که این حرام است و ضمان آور است.
در پایان عرض می کنیم در آستان ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در برخی از مسیرها در اماکن متبرکه میز خدمت پاسخگویی با حضور کارشناس آقا و خانم قرار داده شده است که زائرین می توانند سوالات دینی خویش را بپرسند.
خداوند متعال ما را مدیون احدی قرار ندهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (آیت ‏الله سیستانی، استفتائات، اقتباس از ‏سوال 342 و 341 ؛ استفتائات مکارم ‏ج3 ‏س‏1520 ؛ اجوبه الاستفتائات، سوال 1965و 1966 و 1961 ؛ استفتائات بهجت ج 4 ص: 360 س 5831)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code