مفطرات روزه ( قی کردن )

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت کاظم علیه السلام در روایتی می فرمایند: دَعْوَةُ الصَّائِمِ‏ تُسْتَجَابُ‏ عِنْدَ إِفْطَارِهِ.

دعای شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب می شود. (وسائل الشیعة ؛ ج‏10 ؛ ص148)

(وسائل الشیعة ؛ ج‏10 ؛ ص148)
امام کاظم (ع)
توضیحات

در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد، واجب است یاد بگیرد؛ لذا چند نکته کوتاه درباره چیزهایی که روزه را باطل می کند، خدمت شما خوبان تقدیم می کنم:
1. برخی از مؤمنین تصورشان این است به صرف اینکه روزه دار، بالا بیاورد روزه اش باطل است؛ در حالی که این مساله نیاز به توضیح دارد:
الف: اگر کسی عمدا بالا بیاورد یعنی کاری کند مثلا انگشت در حلق خود نماید تا بالا بیاورد اگرچه به واسطۀ مرض و مانند آن ناچار باشد؛ در این صورت روزه باطل است.
ب: اما اگر سهوا یا بی اختیار بالا بیاورد روزه اش صحیح است. و وقتی انسان بالا آورد باید مواظب باشد چیزی از حلق پایین نرود. (1)
2. چنانچه روزه دار آروغ بزند و بدون اختیار چیزی در گلو یا دهانش بیاید باید آن را بیرون بریزد و اگر بی اختیار فرو رود روزه اش صحیح است. (2)
در پایان خدمت زائرین عرض می شود؛ یکی از خدمات فرهنگی و مذهبی آستان قدس رضوی، قراردادن دفاتر پاسخگویی به مسائل شرعی و احکام در اماکن متبرکه است که زائرین می توانند با مراجعه، پاسخ سوالات خویش را به صورت جزئی و دقیق و مطابق نظر مرجع دریافت کنند؛ ضمنا خواهران می توانند با مراجعه به دفاتر مخصوص خواهران سوالات خویش را از کارشناس خانم بپرسند.
خداوند متعال ما را از روزه داران واقعی ماه مبارک رمضان قرار دهد به برکت صلوات بر محمد وآل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع، م ۱۶۴۶)
(2) (رساله مراجع م 1651 و 1652)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code