روزه و مسواک

حدیث با موضوع روزه

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقونَ

. ای افرادی که ایمان آورده‌اید! روزه بر شما نوشته شده، همان‌گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید. (سوره بقرة آیه ۱۸۳)

سوره مبارکه بقره آیه 183
قرآن کریم
توضیحات

مسائلی را که به آن نیاز داریم واجب است شرعا یاد بگیریم؛ از طرفی نیز در ماه رمضان نسبت به مسوالک زدن افراد روزه دار زیاد سوال می شود؛ لذا چند نکته درباره حکم مسواک زدن روزه دار را امروز خدمت شما خوبان تقدیم می کنم:
1. کسى که مى‏خواهد روزه بگیرد، لازم نیست پیش از اذان صبح دندانهایش را مسواک و خلال کند، ولى اگر بداند غذایى که لاى دندان مانده در روز فرو مى رود واجب است خلال کند یا مسواک بزند. (1)
2. مسواک زدن و مانند آن، برای روزه دار اشکالی ندارد بشرط اینکه چیزی از حلق پایین نرود حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و مسواک مرطوب و خیس باشد و دوباره آن را در دهان قرار دهد نباید رطوبتش را فرو دهد و چنانچه فرو دهد روزه را باطل می کند. (2) مگر اینکه رطوبش در آب دهان از بین برود و مستهلک شود که دیگر رطوبت خارج گفته نشود. (3)
3. اگر کسی بین روز دندان درد شود می تواند از اسپری درد در موضع استفاده کند و یا اینکه به دندان پزشک برای ترمیم مراچعه نماید مشروط بر اینکه چیزی وارد حلقش نشود.
سامانه پیامکی 30002020 به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شرعی شما زائرین و مجاورین محترم می باشد.
تعجیل در فرج امام زمان و سلامتی مراجع عظام تقلید خاصه مقام معظم هبری صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) مکارم: احتیاط واجب. (رساله مراجع م 1578)
(2) شبیری: اگر رطوبت مسواک بسیار کم باشد که صدق خوردن و آشامیدن نکند، اشکال ندارد.
(3) صافی، نوری: بنابر احتیاط واجب در صورتی هم که مستهلک شود باید اجتناب شود. (رساله مراجع تقلید، م 1573)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code