بیمه

حدیث با موضوع کسب حلال

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام می‌فرمایند: طُوبَى‏ لِمَنْ‏ ذَلَّ فِی‏ نَفْسِهِ‏ وَ طَابَ کَسْبُه‏... .

خوش به حال کسی که در نزد خودش فروتن و متواضع باشد و درآمدش پاک و حلال باشد. (نهج البلاغة (للصبحی صالح) ؛ ص490)

(نهج البلاغة (للصبحی صالح) ؛ ص490)
حضرت علی (ع)
توضیحات

یکی از مسائلی که اکثر مردم با آن سر و کار دارند مساله بیمه است و از طرفی هم در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان به آن نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ لذا چند مساله شرعی درباره احکام بیمه خدمت شما زائرین عزیز عرض می‌کنم:
1. استفاده از دفترچه بیمه درمانی فقط برای کسی جایز است که شرکت بیمه نسبت به ارائه خدمات به او تعهد کرده و استفاده‌ی دیگران از آن جایز نیست و چنانچه کسی استفاده کند ضامن و مدیون است. (1)
2. ارائه‌ی اطلاعاتِ نادرست به شرکتهای بیمه و صحنه سازی‌های مصنوعی مانند آتش سوزی عمدی یا تصادف ساختگی و یا دریافت بیمه‌ی بیکاری با ترفند و پنهان کاری و مانند اینها حرام است و اگر از این طریق، مالی را از شرکت بیمه بگیرد شرعا مدیون و ضامن است و باید به شرکت بیمه برگرداند. (2)
3. بیمه‌های عمری که در شرکتهای بیمه رایج است و شرکت متعهد می‌شود چنانچه فردی حق بیمه را تا مدت مشخصی مثلا ده سال پرداخت کند چند برابر مبلغ پرداختی، بپردازد، اگر بر اساس یکی از قراردادهای شرعی مثل وکالت یا مضاربه یا شراکت انجام شود اشکالی ندارد. (3)
زائرین و مجاورین محترم می‌توانید سوالات دینی خود را با ذکر نام مرجع تقلیدتان به سامانه 30002020 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر همان مرجع دریافت نمایید.
خدا توفیق عمل به وظائف شرعی را به‏ همه ‏ما‏ عنایت ‏کند، ‏به ‏برکت‏ صلوات ‏بر‏ محمد ‏و ‏آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (اجوبه الاستفتائات، سوال 1953 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی، سوال 342 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، احکام بیمه)
(2) (استفتائات آیت الله سیستانی، سوال 341 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، احکام بیمه)
(3) (سایت ادمین، سوالات سامانه جامع، معاملات و شغلها، سوال شماره 1103095 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی، سوال 344 و 345 و 346 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، اقسام بیمه)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code