شرایط اجاره

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
امام باقر علیه السلام درباره کسی که برای حفظ آبروی خود و رفاه خانواده و کمک کردن به همسایه‌اش کار می‌کند و دنبال امور دنیوی می‌رود، می‌فرمایند: لَقَی اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَوْمَ الْقِیامَـﺔِ وَ وَجْهُهُ مِثلُ القَمَرِ لَیْلَـﺔَ الْبَدْرِ

. روز قیامت خداوند را ملاقات می‌کند، در حالی که چهره‌اش همانند ماه شب چهارده می‌درخشد. (تهذیب الاحکام (تحقیق خرسان) ج6 ص324)

(تهذیب الاحکام (تحقیق خرسان) ج6 ص324)
امام باقر (ع)
توضیحات

پول و سودی که انسان می‌خواهد دریافت کند باید در قالب یکی از قراردادهای شرعی قرار بگیرد، یکی از قراردادهای شرعی قرارداد اجاره است که چند نکته کوتاه در این باره بیان می‌کنم:
1. قرارداد اجاره شرایطی دارد از جمله اینکه باید در موقع قرارداد، مدت اجاره و مبلغ اجاره کاملا مشخص باشد و چنانچه شرایطِ اجاره رعایت نشود، اجاره باطل است و سکونت در آن مکان که اجاره اش بر طبق موازین شرعی باطل بوده، فقط با اجازه‌ی مالکِ خانه صحیح است.
2. قراردادِ اجاره صحیح، یک‌طرفه قابل فسخ نیست. بنابراین چنانچه مستأجر بخواهد یک‌طرفه بدون توافق با صاحبخانه قرارداد را فسخ کند و مَسکن را تخلیه کند، باید اجاره باقی‌مانده مدت را بپردازد. همانطور که صاحب‌خانه حق ندارد به بهانه‌ی اینکه مثلا فرزندم می‌خواهد آنجا سکونت کند، مستاجر را زودتر از زمان قرارداد بیرون کند.
3. بعد از تمام شدن مدت اجاره، مستأجر حق ندارد بدون رضایت صاحب‌خانه در آن خانه توقف و سکونت کند و چنانچه بدونِ رضایت مالک سکونت کند، کارش گناه و نمازش در آن مکان باطل و ضامن اجاره‌ی مدت سکونت می‌باشد. (1)
نکات و مسائل شرعی، دقیق و جزئی هستند و در برخی موارد هم در نظرات مراجع تفاوت است که عزیزان لازم است مطابق نظر مرجع خودشان عمل کنند؛ سامانه تلفنی 32020 با پیش شماره 051 به صورت شبانه آماده پاسخگویی و خدمت می‌باشد که می‌توانید سوالات فقهی و اعتقادی‌تان را به صورت تلفنی مطرح بفرمایید.
خدای مهربان، موجبات خانه‌دار شدن مستاجرین را تسهیل کند، به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
منابع و نکات توضیحی:
(1) (رساله مراجع م 2190 و 2191 و2193 و 2195 و 2196 و 2211)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code