سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی میفرمایند: مَنْ أَمَرَ بِمَعْرُوفٍ أَوْ نَهَى عَنْ مُنْکَرٍ أَوْ دَلَّ عَلَى خَیْرٍ أَوْ أَشَارَ بِهِ فَهُوَ شَرِیک...
. هر کس دیگرى را به کار خوبی امر کند یا او را از کار زشتى باز دارد یا اینکه او را به خیرى راهنمایى کند و یا اشاره به امر خیرى داشته باشد، در آن کار خیر شریک خواهد بود. (وسایل الشیعه ج 16، ص 124)
یکی از واجبات، امر به معروف و نهی از منکر است.
برای امر به معروف و نهی از منکر مراتبی است:
1. اینکه با شخص گنهکار طوری رفتار شود که او بفهمد که به جهت گناهی که کرده چنین رفتاری با او شده.
2. اینکه با زبان، امر و نهی کند و اگر احتمال بدهد که با موعظه و نصحیت و حُسن خلق و کلام نیکو، معصیت را ترک میکند لازم است که اکتفا به آن کند.
3. اینکه اگر برای امر به معروف و نهی از منکر لازم شد متوسل به زور یا اقدام عملی شود. البته این صورت را کسی بدون اجازه حاکم شرع و مسئولین ذی ربط حق اقدام ندارد.
بنابر این اگر با مرتبهی پایینتر حاصل شود نمیتوان به مراتب بالاتر عمل کرد. یعنی با بهترین شیوه و کمترین اذیتی که تاثیرگذار هم باشد، به گناهکار متذکر شویم.
عزیزان توجه داشته باشید به هدفِ امکان مراجعه حضوری و پرسش مستقیم از کارشناس؛ در برخی مسیرها در اماکن متبرکه میز خدمتِ پاسخگویی با حضور کارشناس آقا و خانم قرار داده شده که میتوانید سوالات دینی خود را بپرسید.
خدا به همه ما توفیق امر به معروف و نهی از منکر به روش صحیح و عمل به این واجب بسیار مهم را عنایت کند، به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.