تبعیت در نماز جماعت

حدیث با موضوع نماز جماعت

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: مَن حَافَظَ عَلَى الجَمَاعَة حِیثُمَا کَانَ، مَرَّ عَلَى الصِّراطِ کَالبَرقِ الخَاطِفِ اللّامِع.

کسی که هر‌کجا که باشد محافظت و مداومت بر نماز جماعت داشته باشد، مانند برق، سریع و نورانی از پل صراط‌ می‌گذرد. (ثواب الاعمال ص: 343)

(ثواب الاعمال ص: 343)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

دین مبین اسلام همانگونه که نسبت به اشخاص مسائلی فقهی دارد نسبت به جمع و اجتماع نیز مسائل فقهی دارد که یکی از اجتماعات، نماز جماعت است که چند نکته در این مورد عرض می شود:
1. تبعیت کردن از امام جماعت در افعال نماز واجب است یعنی کارهاى نماز مانند رکوع و سجود را کمى بعد از امام و یا همزمان با امام جماعت به جا آورد لذا باید نماز‌گزاران تا امام به رکوع نرفته زودتر از امام جماعت به رکوع نروند و زودتر بلند نشوند یا تا امام جماعت به سجده نرفته زودتر از امام جماعت به سجده نروند و زودتر سر بر ندارند. (1)
2. اگر ماموم غیر از تکبیره الاحرام بقیه اذکار نماز را پیش از امام بگوید اشکال ندارد. مثلا اگر قبل از امام جماعت سلام نماز را بگوید، نماز صحیح است. (2)
3. نمازگزار در حال قرائت حمد و سوره امام جماعت می تواند، ذکر خداوند را مثل الحمد لله یا سبحان الله یا ما شاء الله، لاحول و لاقوه الا بالله را بگوید. (3)
4. در نماز جماعت گفتن اذکار بطوری که امام بشنود مکروه است. (4)
زائرین و مجاورین گرامی می توانند سوالات دینی خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش به سامانه 30002020 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید دریافت نمایند.
خداوند متعال به همه ما توفیق شرکت در نماز جماعت را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) رساله مراجع، مساله 1470)
(2) رساله مراجع، مساله1468 و 1469)
(3) رساله مراجع، مساله 1489)
(4) (رساله مراجع مساله 1466)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code