سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده است که می فرمایند: مَن حَافَظَ عَلَى الجَمَاعَة حِیثُمَا کَانَ، مَرَّ عَلَى الصِّراطِ کَالبَرقِ الخَاطِفِ اللّامِع.
کسی که هر کجا که باشد محافظت و مداومت بر نماز جماعت داشته باشد مانند برق، سریع و نورانی از پل صراط میگذرد. (ثواب الاعمال،343)
نکته ای درباره نماز جماعت:
برای صحیح بودن نماز جماعت باید شرایطی رعایت شود. از جمله اتصال، نبود حائل و ..
یکی از تذکراتی که قبل از شیوع این بیماری معمولا در نمازهای جماعت داده می شود به هم پیوستگی صوف نماز جماعت بود به نحوی که هیچ جای خالی در صفوف نباشد که البته این توصیه از آداب جماعت است لکن در وضعیت فعلی به هدف پیشگیری از شیوع بیماری موقتا به این ادب عمل نمی شود و البته باید دقت داشته باشیم که فاصله از مقدار حداکثری نیز تجاوز نکند تا اتصال شرعی صفوف حفظ شود که به فتوای تعداد زیادی از مراجع عظام تقلید از جمله امام خامنه ای اگر این فاصله بیش از یک متر نباشد، اشکالی ندارد. (رهبری، استفتاء شخصی، سوالات سامانه جامع، نماز، سوال شماره 1135490 ؛ رساله مراجع م 1435 ؛ رساله جامع مساله 1710)
بزرگواران دقت بفرمایند همین مدل که در حرم مطهر رضوی در نمازهای جماعت در مقدار فاصله اجرا می شود می توانید در مساجد و اماکن دیگر نیز اجرا شود که هم رعایت پروتکلها باشد و هم از فیض جماعت بهره مند باشیم.
در پایان خدمت زائرین عرض می شود؛ یکی از خدمات فرهنگی آستان قدس رضوی، قراردادن دفاتر پاسخگویی به مسائل شرعی و احکام در اماکن متبرکه است که زائرین می توانند با مراجعه، پاسخ سوالات خویش را به صورت جزئی و دقیق و مطابق نظر مرجع دریافت کنند؛ ضمنا خواهران گرامی می توانند با مراجعه به دفاتر مخصوص خواهران سوالات خویش را از کارشناس خانم بپرسند.
خداوند متعال به همه ما توفیق یادگیری و عمل به احکام را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.