سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی حضرت صادق علیه السلام می فرمایند: الـرَّغبَهُ فِـى الـدُّنیـا تـُورِثُ الغَمَّ وَ الحَزَنَ، وَ الزُّهـدِ فـِى الدُّنیا راحَهُ القَلبِ وَ البَـدَنِ.
رغبت و تمایل به دنیا مایه غم و اندوه؛ و زهد و بـى میلى به دنیا سبب راحتى قلب و بدن است. (تحف العقول، ص 358)
برخی از افراد سوال می کنند کسی که یکی دو سال در جایی به غیر از وطن و محل زندگی کنونی می خواهد زندگی کند و یا برای تحصیل می خواهد در آنجا بماند و یا به خاطر کار لازم است در جایی غیر از وطن زندگی کند، حکم نماز و روزه اش چیست؟ و آیا این محل وطن انسان است؟
در جواب این سوال عرض می شود به فتوای برخی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای اگر شخصی به خاطر تحصیل یا به خاطر شغلی که دارد یکی دو سال یا بیشتر تصمیم دارد، زندگی کند و در آنجا بماند، هر چند وطن او نیست ولی تا زمانی که در آنجا زندگی می کند، آن مکان حکم وطن را دارد و نماز کامل و روزه صحیح است. و نیازی نیست که انسان قصد دهه کند و عزیزانی که مقلد حضرت آقا نیستند و مساله مذکور مورد نیازشان هست برای بررسی جزئیات مساله به کارشناس مسائل شرعی مراجعه کنند.(مخالف: حضرت امام، آیات عظام صافی، بهجت: مقر احکام وطن را ندارد. سیستانی: مقر وطن موقت است و احکام وطن را دارد.) (استفتائات حضرت امام، ج1 ص: 260 س: 415 ؛ امام خامنه ای، احکام سفر س: 47 و 57 ؛ مکارم، استفتائات جدید، ج1 س:213 و 225 ، ج3 س:254 ؛ سیستانی، توضیح المسائل جامع م 1602 ؛ وحید، منهاج الصالحین ج2 م 929 ؛ صافی، جامع الاحکام ج1 س: 419 ؛ بهجت، استفتائات ج2 س: 3008 و 3009)
خداوند متعال توفیق علم و عمل به مسائل دین را به همه عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد