کیفیت تطهیر فرش و لباس

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی حضرت امیرالمؤمنین على علیه السلام می‌فرمایند‌: اَلنَّظیفُ مِنَ الثِّیابِ یُذهِبُ الهَمَّ وَ الحُزنَ و َهُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ.

لباس پاکیزه غم و اندوه را بر طرف مى‏کند و باعث پاکیزگى نماز است. (کافى(ط-الاسلامیه) ج6، ص444، ح14)

(کافى(ط-الاسلامیه) ج6، ص444، ح14)
حضرت علی (ع)
توضیحات

دو نکته کوتاه درباره کیفیت تطهیر فرش و لباس:
1. اگر فرش و یا لباس با غیر ادرار نجس شود مثلا خونی شده باشد چنانچه با آب کر یا آب قلیل بعد از برطرف کردن عین نجاست یک مرتبه شسته شود و باقی مانده آب بوسیله فشار یا جمع کردن با پارچه خارج شود پاک می شود و نیازی به چند بار شستن نیست البته به نظر تعداد زیادی از مراجع اگر با آب کر آب کشی صورت بگیرد نیازی به فشار دادن و خارج کردن آب نیست هر چند خارج کردن آب مطابق با احتیاط است.‌(صرفا جهت اطلاع: به فتوای آیات عظام گلپایگانی، صافی، اراکی، سیستانی، بهجت و زنجانی و...در آب کر فشار‌لازم نیست. خویی و تبریزی و وحید و امام (احتیاط) و مکارم (فشار یا حرکت تا آب خارج شود): فشار دادن لازم است.) (رساله مراجع مساله 159)
2. اگر لباس ‏یا فرش با ادرار نجس شود اگر فردی بخواهد آن را با آب قلیل تطهیر نماید طبق نظر اکثر مراجع دو مرتبه شسته شود و در هر بار آب بوسیله فشار یا جمع کردن خارج شود و آب خارج شده از لباس یا فرش،(بنابر فتوا یا احتیاط) در مرتبه اول نجس بوده و در مرتبه دوم نیز طبق نظر اکثر مراجع نجس می‌باشد. (نسبت به غساله دوم: گلپایگانی، صافی،خوئی، تبریزی، پاک است. آیت الله مکارم: یک مرتبه شستشو کافی است. نسبت به دفعات شستن: سیستانی: فقط لباس و بدن احتیاطا دوبار شسته شود؛ خوئئ و تبریزی: در صورتی که متنجس به بول باشد دوبار شستن لازم است. (رساله مراجع مساله 160و م27)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code