امر به معروف و نهی از منکر

حدیث با موضوع مقام و منزلت امام حسین علیه السلام

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تسلیت به مناسبت شب حزن و اندوه، شب عاشورای حسینی. در روایتی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: ...إِنَّ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ فِی السَّمَاءِ أَکْبَرُ مِنْهُ فِی الْأَرْضِ فَإِنَّهُ مَکْتُوبٌ عَنْ یَمِینِ الْعَرْشِ‏ مِصْبَاحٌ‏ هَادٍ وَ سَفِینَةُ نَجَاةٍ‏... .

مقام‏ حسین بن على در آسمان بالاتر از مقام‏ او در زمین است، و در طرف راست عرش الهى درباره او چنین نوشته شده است چراغ هدایت و کشتى نجات. (کمال الدین و تمام النعمة، ج‏1، ص: 265)

(کمال الدین و تمام النعمة، ج‏1، ص: 265)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

یکی از اهداف مهم قیام حضرت سید الشهدا علیه السلام و یاران با وفای ایشان امر به معروف و نهی از منکر است که به همین مناسبت دو نکته کوتاه در این زمینه عرض می شود:
1. یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر این است که فرد گنهکار اصرار بر تکرار گناهش نداشته باشد لذا اگر انسان شاهد گناه دیگری بود مثلا شاهد بود که نماز فردی قضا شد یا مالی را از دیگری غصب نمود اگر انسان یقین داشته باشد که طرف مقابل اصرار بر تکرار این گناه ندارد یا در صورتی که شک داشته باشد که آیا این فرد قصد دارد این گناه را تکرار کند یا خیر؛ در هر دو صورت انسان نسبت به نهی از منکر وظیفه ندارد.
2. اما در صورتی که شخص گنهکار از کناهش‏ توبه نکرده باشد یا انسان شک داشته باشد که از گناهش توبه کرده است یا نه، واجب است او را به توبه دعوت نماید و البته بر خود شخص گنهکار واجب است از گناه خودش توبه نماید و حقیقت توبه پشیمانی از گناه است یعنی قلبا از گناهش پشیمان شود و تصمیم بر ترک گناه بگیرد و همچنین نسبت به برخی گناهان جبران گذشته واجب است مثلا اگر گناهش ترک نماز و روزه بوده در انجام نماز و روزهای قضا کوتاهی نکند ، خمس،زکات و حق الناس‌که بر‌گردن دارد را پرداخت کند.(تحریر الوسیله ج2 امر به معروف شرط سوم م 5)
خداوند متعال ما را حسینی زنده بدارد و حسینی بمیراند و حسینی محشور فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code